پیشتر این تلقی ایجاد شده بود که افرادی که قبلا به ویروس کرونا مبتلا شدهاند به اندازه کافی در برابر این ویروس مصون و ایمن هستند و دوباره مبتلا نمی شوند. برخی تلاش داشته اند دوستان و اعضای خانواده خود را به واکسن زدن متقاعد کنند اما در این میان برخی بوده اند که اعتقاد داشته اند زمانیکه فردی مبتلا شده، دیگر به این بیماری مبتلا نخواهد شد.
اما کارشناسان معتقدند این مسئله درست نیست.
اگرچه آنتیبادی ها پس از ابتلا به کرونا ممکن است تا حدودی بدن را در برابر این ویروس ایمن کند اما تحقیقات نشان می دهد که هیچ چیزی بهتر از واکسن بدن را در برابر بیماری کووید- ۱۹ محافظت نمیکند.
تحقیقات نشان می دهد افرادی که از بیماری کووید-۱۹ بهبود یافته اند، باید برای کاهش خطر ابتلای مجدد، واکسینه شوند. واکسینه شدن این افراد آنها را در برابر سرایت گونه های جدید از جمله گونه دلتا محافظت می کند.
نیکول لاوین یک پزشک در بخش بهداشت و درمان دانشگاه فلوریدا در این زمینه گفت: ابتلای طبیعی به ویروس کرونا باعث می شود تا سیستم ایمنی بدن شما انواع مختلف آنتی بادی تولید کند و پاسخ ایمن به تمامی بخش های ویروس داده می شود. اما فقط بخش کوچکی از این پاسخ در واقع محافظتکننده است.
روشل والسنکی ار مرکز پیشگیری و کنترل بیماری ها در آمریکا نیزتصریح کرد: واکسینه شدن بهترین راه برای حفاظت از خود و افراد پیرامون در برابر کرونا به ویژه همزمان با شیوع گونه های جدید این ویروس می باشد.
کارشناسان معتقدند که هر کسی بدون توجه به سن و شرایط جسمانیاش میتواند در معرض خطر ابتلا دوباره به کرونا قرار داشته باشد.
کارشناسان می گویند که گسترش این ویروس شرایط را برای جهش بیشتر آن فراهم می کند بدین ترتیب گونه های جدیدتری نیز ممکن است پدیدار شوند.