روزنامه انگلیسی « گاردین » گزارش کرد که یکی از اعضای مجلس اعیان انگلیس در بین بیش از ۴۰۰ نفری است در بین بازه ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ هدف حمله جاسوس افزار صهیونیستی موسوم به «پگاسوس» قرار گرفته است.
این روزنامه انگلیسی گزارش کرد که تحلیل دادهها نشان میدهد که دولت اصلی که مسئول انتخاب شماره تلفن افراد خاص برای جاسوسی توسط پگاسوس بوده، امارات متحده عربی است.
طبق این گزارش، امارات عربی متحده یکی از ۴۰ کشوری است که به جاسوس افزار شرکت صهیونیستی «NSO» دسترسی داشته است و این جاسوس افزار قابلیت هک و کنترل محرمانه گوشیهای موبایل را دارا است.
طبق این گزارش، دبی، شهر اماراتی تحت حاکمیت شیخ محمد بن راشد آل مکتوم نیز ظاهراً یکی از مشتریان شرکت NSO بوده است.
بر اساس گزارش گاردین، تلفنهای همراه «لطیفه» دختر شیخ محمد که در سال ۲۰۱۸ تلاش داشت از دبی فرار کند و همچنین تلفن همراه همسر سابق حاکم دبی که در سال ۲۰۱۹ از کشورش فرار کرد و به انگلیس رفت نیز هدف برنامه جاسوسی پگاسوس قرار گرفته است.
علی رغم آن که شرکت NSO مدعی است که افراد خاص را هدف قرار نمیداده، اما بررسیهای روزنامه گاردین و چند رسانه دیگر نشان میدهد که دولتهای مشتری این جاسوس افزار، افراد خاصی را گزینش کرده و هدف پروژه جاسوسی خود قرار میدادند.
یکی از اعضای مستقل مجلس اعیان انگلیس که ظاهراً در بین سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ هدف برنامه جاسوسی پگاسوس قرار گرفته است، میگوید، در صورتی که خبر جاسوسی از اعضای پارلمان انگلیس صحت داشته باشد، این مسئله به مثابه تخطی از اعتماد و نقض حاکمیت محسوب میشود.
گاردین ادامه داد که یکی از وکلای همسر سابق حاکم دبی در میان افرادی بوده است که هدف حمله هکری و جاسوسی پگاسوس قرار گرفته است.
طبق این گزارش، شماری از افرادی که هدف این پروژه جاسوسی قرار گرفتهاند، از جمله افرادی بوده که به نوعی با همسر و دختر حاکم دبی ارتباط داشتهاند.
طبق گزارش رویترز، هفده سازمان رسانهای روز یکشنبه هفته جاری (بیست و هفتم تیرماه)، نتیجه تحقیقی را منتشر کردند مبنی بر اینکه جاسوس افزار پگاسوس ساخت و تحت لیسانس شرکت صهیونیستی «NSO» در هک موفق تلفنهای هوشمند خبرنگاران، مقامهای دولتی و فعالان حقوق بشر در جهان مورد استفاده قرار گرفته است.
روزنامه گاردین پیش از این همچنین از نقش عربستان سعودی در پروژه جاسوسی پگاسوس پردهبرداری کرده بود.
با این حال، تاکنون نه امارات عربی متحده، دبی و نه عربستان سعودی به درخواست این رسانه برای پاسخگویی و اظهارنظر جواب ندادهاند.
پیش از این، روزنامه آمریکایی واشنگتن پست به عنوان یکی از رسانههای مشارکتکننده در تحقیق مذکور، گزارش داده بود که جاسوسافزار پگاسوس دارای مجوز از شرکت NSO مستقر در فلسطین اشغالی است و از آن برای هدف قرار دادن گوشیهای همراه متعلق به دو زن از نزدیکان «جمال خاشقچی» ستوننویس پیشین این روزنامه استفاده شده است؛ خاشقچیای که به دست عوامل سعودی در کنسولگری ریاض در استانبول ترور شد و هنوز از سرنوشت جسد او خبری نیست.
از طرف دیگر، شرکت NSO مدعی شده است که به دادههای مشتریان خود دسترسی نداشته است. با این حال، هنوز مشخص نیست که سرویس امنیت داخلی انگلیس (ام آی ۵) از هرگونه فعالیت جاسوسی امارات عربی متحده آگاه بوده یا خیر.
روز گذشته (چهارشنبه)، برخی از رسانههای غربی نیز گزارش دادند که «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه نیز از قربانیان این جاسوسافزار صهیونیستی بوده است. هرچند که گفته میشود سازمانهای اطلاعاتی فرانسه به ماکرون در این زمینه هشدار داده بودند؛ اما رئیس جمهور فرانسه این هشدارها را جدی نگرفته است.
در پی جنجالی شدن موضوع جاسوسافزارهای رژیم صهیونیستی موسوم به «پگاسوس»، «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان امروز (پنجشنبه) در جمع خبرنگاران خواستار محدود شدن استفاده از این جاسوس افزار شد.