مزیت تحریم‌های آمریکا برای ترکیه

یک وبگاه آمریکایی گزارش داد که پس از تحریم‌های آمریکا علیه ترکیه ، اینک این کشور در صدد ساخت سامانه پرتاب موشک دریایی است و تا چندی دیگر این سامانه عملیاتی می‌شود.

وبگاه «احوال» به نقل از «دیفنس نیوز» نوشت شرکت ساخت تجهیزات دفاعی «روکتسان» ترکیه اعلام کرده که در حال ساخت سامانه پرتاب موشک عمودی بریک  ناوچه ترکیه است.

ترکیه پیشتر قصد داشت سیستم ع پرتاب پرتاب موشک ساخت شرکت «لاکهید مارتین» آمریکا را خریداری کند. این گزینه پس از اعمال تحریم‌های ایالات متحده علیه ترکیه در ماه دسامبر گذشته به دلیل خرید موشک‌های پیشرفته دفاع هوایی «اس-400»  ساخت روسیه توسط آنکارا از دستور کار خارج شد.

«اسماعیل دمیر» از مقام‌های وزارت دفاع ترکیه  گفته بود که آنکارا مجهز به سامانه پرتاب عمودی موشک بومی خواهد شد.

یک منبع نظامی در این زمینه گفت: «این سامانه پرتاب موشک قادر به پرتاب موشکهای بومی  از جمله خانواده موشک‌های زمین به هوای "هیراس" و موشکهای ضد کشتی" آتماکا "خواهد بود. ترکیه در دهه گذشته تجربه کافی در زمینه تولید سامانه پرتاب موشک بومی را به دست آورده است.»

دیفنس نیوز در خاتمه نوشت که ترکیه احتمالاً دو موشک سطح به هوا ساخت خود را چندی دیگر آزمایش می‌کند.

دستیابی ترکیه به سامانه اس-400 ساخت روسیه در ژوئیه 2019 باعث ایجاد گسست جدی در روابط با واشنگتن شد. آمریکا مدعی است که این سامانه دفاع موشکی زمین به هوا با فناوری ناتو ناسازگار و تهدیدی برای این ائتلاف است. ایالات متحده  نیز در مقابل از حضور ترکیه در برنامه ساخت جنگنده اف-35  واکنش نشان داد و علاوه بر این تحریم‌هایی را بر برخی شرکت‌های ترکیه اعمال کرد. حضور نظامیان آمریکایی در پایگاه نظامی «اینجرلیک» و همکاری‌های دفاعی دو کشور در ناتو روابط نظامی و سیاسی میان واشنگتن و آنکارا را پیچیده‌تر کرده است.

«حلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه اخیرا در مراسم افتتاح تاسیسات دریایی گفت: « همیشه یافتن راه حل‌های معقول و منطقی امکان پذیر است. سهم ترکیه در همکاری با ناتو و ناتو با ترکیه بسیارعمیق‌تر و جامع تر از جنگنده‌های اف-35  و سامانه دفاع موشکی اس-400 است.»

وزیر دفاع ترکیه افزود: «محافظت از کشورمان و 84 میلیون شهروند برابر هرگونه تهدید هوایی، هدف اصلی ترکیه در دستیابی به این سامانه‌ها بود.»