شهر تلآویو پایتخت رژیم صهیونیستی این روزها شاهد تصاویری از فرار اسرائیلی ها از خیابان و میادین اصلی با شنیدن صدای آژیر خطر است. نیروهای مقاومت از سال 2014 و بعد از اینکه در روزهای پایانی عملیات نظامی در این سال تعداد محدودی از موشکها ی خود را به شهر تلآویو شلیک کردند، واقعیت میدانی جدیدی را در این شهر بنیانگذاری کردند.
تلآویو بزرگترین مرکز اقتصادی و تجاری رژیم صهیونیستی به شمار میرود و بورسهای تلآویو و بورس جواهرات و مراکز اصلی تمامی بانکهای اسرائیل و بسیاری از شرکتهای بزرگ و دفاتر و مراکز مطالعاتی و توسعه در آنجا قرار دارد. تلآویو پایتخت اقتصادی، تجاری، فنی، سیاسی و فرهنگی رژیم صهیونیستی و یکی از گرانترین شهرهای دنیا به شمار میرود.
با این وجود فرود موشکهای مقاومت فلسطین از غزه به تلآویو باعث شده صهیونیستها خاطرات جنگ خلیج فارس در سال 1991 را که در آن تلآویو برای اولین بار هدف حملات موشکهای اسکاد عراق قرار گرفت را در ذهن خود زنده کنند. روزهایی که تلآویو به شهر اشباح تبدیل شد و زندگی صهیونیستها به صورت کامل فلج شده و هزاران نفر از این شهر فرار کردند.
با انفجار دهها موشک مقاومت که سامانه گنبد آهنین در رهگیری آنها ناکام مانده و این موشکها در مناطق مسکونی تلآویو منفجر شده و خسارتهای مالی و جانی زیادی را بر جای گذاشت، ساکنان اسرائیل به خوبی وحشت ناشی از موشک باران تل آویو در دهه نود را به یاد می آورند. این در حالی است که رژیم صهیونیستی خسارت های مالی و جانی حملات اخیر را بایکوت رسانه ای کرده و اجازه انتشار جزئیات آن را نمی دهد.
یواف اشتیرن خبرنگار رژیم صهیونیستی یکی از افرادی است که از تلآویو فرار کرده و به منطقهای دوردست در 60 کیلومتری تلآویو پناه برده است. وی در گفتگو با شبکه الجزیره تاکید کرد که حملات موشکی به تلآویو باعث غافلگیری اسرائیلیها نشد، چرا که آنها می دانستند موشکهای مقاومت مناطق دورتر از تلآویو را نیز هدف قرار خواهد داد.
وی تاکید کرد که امروز دیگر تلآویو امن نیست و بسیاری از خانوادهها بعد از این که در معرض حملات موشکی قرار گرفته اند، از این شهر مهاجرت کرده اند. او افزود که تلآویو و حدود 5 میلیون اسرائیلی ساکن در جنوب سرزمینهای اشغالی در رعب و وحشت به سر میبرند، موضوعی که در دورههای گذشته درگیریها بی سابقه بوده است. امروز روند عادی زندگی که تلآویو با وجود جنگهای گذشته به آن عادت داشته، به هم ریخته است و این معادله را مقاومت و موشکهای آن به اسرائیل تحمیل کردهاند.
اشتیرن با اشاره به این که شرایط زندگی روزمره در تل آویو دیگر به حالت گذشته باز نخواهد گشت، تاکید کرد که بسیاری از خانواده ها به دنبال امنیت، موقتا از این شهر مهاجرت کردهاند و احتمالا بسیاری از این افراد بعد از جنگ به صورت دائمی برای در امان ماندن از موشکهای مقاومت در مناطق دیگر ساکن خواهد شد.
وی به رکود گسترده در تعاملات در پایتخت اقتصادی و تجاری رژیم صهیونیستی اشاره و تاکید داشت که این موضوع تاثیر منفی در آینده گردشگری و فرصتهای شغلی در اسرائیل خواهد داشت و مانع جدی در مسیر جذب سرمایههای خارجی و نیروی کار به تلآویو خواهد شد.
این خبرنگار صهیونیست افزود که اسرائیل در شرایط جدیدی قرار گرفته و دیگر منطقهای عاری از جنگ و موشکهای مقاومت نیست. این یک دستاورد برای جنبش حماس است و هر نوع واکنش اسرائیل نیز نمی تواند این واقعیت را تغییر دهد.
آدم کلیر سخنگوی فراکسیون پارلمانی صلح اکنون رژیم صهیونیستی نیز در این زمینه میگوید که چرخ اقتصاد و حرکت تجاری و گردشگری داخلی در تلآویو متوقف شده است. وی تاکید کرد که این اولین بار است که صدای آژیرهای خطر را در تلآویو میشنود.
تلآویو در سال 1909 بر روی آوارههای بیش از 26 شهر و روستای فلسطینی ساخته شده و یهودیان در این شهر اقامت کردند. در حال حاضر این شهر بالغ بر 500 هزار نفر جمعیت دارد. علاوه بر اینکه که در اطراف این شهر نیز مناطق کوچک و بزرگ زیادی از جمله غوش دان و تلآویو بزرگ وجود دارد که حدود 4 میلیون صهیونیست را در خود جای دادهاند. تل آویو پایتخت رژیم صهیونیستی بوده و سفارتخانههای خارجی و هیئتهای دیپلماتیک در این شهر مستقر هستند.