نیروی دریایی ترکیه تهدید بالقوه برای رژیم اسرائیل است

مطالعات جدید در یک دانشگاه واقع در فسلطین اشغالی از رشد نیروی دریایی ترکیه و تهدید بالقوه و چالشی برای رژیم اسرائیل حکایت دارد.

«مرکز تحقیقات راهبردی و سیاست‌های راهبردی» واقع در دانشگاه حیفا چندی قبل در تحلیلی نوشت که هم اینک نیروی دریایی ترکیه قوی‌ترین نیروی دریایی در منطقه است.

سرهنگ «شلومو گوتا» نویسنده این تحلیل نوشت، راهبرد دریایی ترکیه در حال تغییر است، زیرا این کشور دیگر بر روابط خود با ناتو تمرکز ندارد. در عوض، آنکارا در حال ساخت نیروی دریایی با ویژگی یک قدرت منطقه‌ای است و می‌تواند عملیات دوربرد را اجرا کند.

*مولفه‌های قدرت دریایی ترکیه

در بخش دیگر این تحلیل که مولفه‌های قدرت دریایی ترکیه را نشان می‌دهد، آمده است که آنکارا ناوگان زیردریایی خود را با چند فروند کشتی پیشرفته در سالهای آینده به‌روز می‌کند. در کل انتظار می‌رود که نیروی دریایی ترکیه 12 تا 14 فروند زیر دریایی مدرن را تهیه کند و این یک برتری آشکار نسبت به اسرائیل است. از سویی دیگر، ترکیه همچنین در حال ساخت ناوچه چند منظوره و مسلح کردن آنها با موش‌های «هارپون» است.

*افزایش میدان عملیاتی ترکیه در دریای سیاه و مدیترانه

نویسنده این مطلب سپس نوشت که به موازات این اقدام‌ها، نیروی دریایی ترکیه در حال افزایش نیروی هجومی و ساخت یک کشتی تهاجمی دوزیست که می‌تواند به عنوان یک ناو هواپیمابر سبک نیز باشد. «ریچارد پارلی» کارشناس نظامی آمریکا تخمین زده است که این ناو جنگی جدید، توانایی حملات ترکیه را در دریای سیاه و شرق مدیترانه افزایش خواهد داد. علاوه بر این، ترکیه سلاح و تجهیزات نظامی از جمله موشک‌های کروز با برد صدها کیلومتر را تولید می‌کند.

در این گزارش آمده است که در سالهای اخیر، ترکیه تمرین‌های عظیم دریایی را با بیش از 100  فروند کشتی و ده‌ها هواپیما برگزار کرده و قطعا باید نیروی دریایی ترکیه را نیرویی دانست که می تواند بسیار فراتر از سواحل این کشور فعالیت کند.

*تل آویو نباید چشم خود را بر زرادخانه دریایی  ترکیه ببند

به باور نویسنده، قدرت دریایی ترکیه، بیشتر رقبای منطقه‌ای سنتی خود را به ویژه یونان و مصر تهدید می‌کند با این حال اسرائیل باید به طور جدی تهدید بالقوه را بررسی کند. از سویی دیگر، منافع اقتصادی ترکیه در دریا، خصومت اساسی با اسرائیل، سودای حکومت این کشور در  قدرت طلبی و با توجه به وابستگی رژیم اسرائیل به صادرات از دریا، تل آویو نباید زرادخانه دریایی چشمگیر ترکیه را نادیده بگیرد.

چندی قبل رئیس جمهور ترکیه  در سخنانی بر لزوم برخورداری این کشور از یک نیروی دریایی قدرتمند سخن گفت.

 «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه گفت: «نیروی دریایی، ترکیه را به سطوح بالای سیاسی در جهان رسانده است. یک نیروی دریایی قوی برای ما یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است. ما باید نه تنها در اقتصاد و سیاست، بلکه در زمینه نظامی و دفاعی نیز قدرتمند باشیم.»