نفس‌ رژیم‌های عربی در آستانه اعلام نتایج انتخابات آمریکا به شماره افتاد

 اغراق نیست اگر بگوییم در حال حاضر سه کشور عربی حوزه خلیج فارس یعنی عربستان سعودی و امارات و بحرین در حالی که منتظر نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هستند نفسهای خود را در سینه حبس کرده اند؛ آنها منتظرند تا ببینند ماه عسلشان با ابقای «دونالد ترامپ» در کاخ سفید ادامه خواهد یافت یا روابط آنها در آمریکا به حالت رکود آن در دوره  باراک اوباما باز خواهد گشت.

 ساعات باقی مانده به اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برای کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس سرنوشت‌ساز بوده و می‌تواند مسیر آنها را در سطح سیاسی و استراتژیک برای 4 سال آینده رقم بزند. علت آن است که رژیم های عربی برای پیروزی ترامپ در این انتخابات بهای سنگینی به نام عادی سازی روابط با اشغالگران قدس پرداختند .در حال حاضر بیشترین ترس آنها این است که در صورت شکست ترامپ آمریکا به توافق هسته‌ای با ایران بازگردد.

ایران، نفوذ و قدرت آن بیشترین نگرانی رژیم های عربی حوزه خلیج فارس است و برقراری مجدد توافق هسته‌ای به معنای باز شدن دست تهران از نظر اقتصادی و سیاسی است و این موضوع با سیاست کشورهای عربی حوزه خلیج فارس که در تلاش برای مقابله با نفوذ ایران در منطقه هستند مغایرت دارد.

اما درباره عربستان روشن است که پس از نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ، توجه بسیاری از کشورها و رسانه‌ها به سمت روابط میان رژیم اشغالگر صهیونیستی و عربستان سعودی جلب خواهد شد.

«الی کوهن» وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی روز دوشنبه درباره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و تاثیر آن بر پیوستن کشورها به توافق عادی سازی روابط با تل‌آویو صحبت و تلویحا درباره پیروزی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا ابراز امیدواری کرد.

الی کوهن که عضو حزب لیکود و در کنار «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی است، اعلام کرد که پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، به سوق دادن تعداد بیشتری از کشورها از جمله عربستان به سمت توافق با رژیم صهیونیستی کمک خواهد کرد.

بدون تردید ، کسانی که امور رژیم صهیونیستی را دنبال می‌کنند معتقدند دلیل اظهارات وزیر رژیم صهیونیستی درباره توافق عادی سازی عربستان با رژیم صهیونیستی در راستای برآورده کردن آرزوی دفن شده دو طرف نیست؛ بلکه بیشتر بر اساس واقعیت‌هایی است که چندین سال پیش در محدوده روابط عربستان و رژیم اشغالگر انجام شده است.

 مجله « مرکز میراث اطلاعاتی» اسرائیلی در مقاله‌ای که ژوئن گذشته منتشر شد ادعا کرد که سال‌های آینده تغییر اساسی در سیستم سیاسی منطقه خاورمیانه رخ خواهد داد!

در این مقاله آمده که این تغییرات شامل نشانه‌هایی در مورد توانایی عملی برای اجرای پروژه‌های همکاری منطقه‌ای میان اسرائیل و برخی از کشورهای عربی خلیج فارس است.

این گزارش نشان می‌دهد که اولین پیش بینی تغییر در سیستم سیاسی خاورمیانه در سال 2015 و به دنبال تبادل قدرت در عربستان سعودی و آغاز ولیعهدی «محمد بن سلمان» در عربستان و پس از انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده در پایان سال 2016 ، عمیق تر شد.

همچنین سال 2015 نمایندگی دیپلماتیک رژیم اسرائیل در امارات متحده عربی تحت پوشش آژانس بین‌المللی انرژی‌های تجدید پذیر(ایرینا) افتتاح شد.

طبق مطالعه دیگری که اخیراً توسط «انستیتوی تحقیقات امنیت داخلی »رژیم اسرائیل در 27 اکتبر انجام شده است، عربستان سعودی در حمایت از توافق‌نامه‌های سازش با رژیم صهیونیستی موضع بسیار متفاوتی نسبت به گذشته داشته است.

موقعیت عربستان در خاورمیانه به دلیل جایگاه اسلامی که داعیه آن را دارد با رژیم صهیونیستی به ویژه در سطح استراتژیک تفاوت اساسی دارد ؛ چراکه رژیم اسرائیل دشمن مهیب و خطرناک جامعه اسلامی و مسئول رنج میلیون‌ها فلسطینی و یک گیاه سمی در خاورمیانه قلمداد می‌شود.

عربستان سعودی در حال آماده سازی برای ایجاد روابط دیپلماتیک با رژیم اسرائیل است که طبق همه معیارها نوعی «عادی سازی خزنده» تلقی می‌شود و این امر در سیاست خارجی این کشور نیز نمایان است.

علاوه بر آن مذاکراتی میان مقامات سعودی و صهیونیست صورت گرفته که به وضوح نشان دهنده تمایل ریاض به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی است.

پیش از این،روابط میان دو طرف برای چندین سال در اشکال مختلفی صورت گرفته است: ارتباط اطلاعاتی- امنیتی که به طور سری و پنهانی است،ارتباط اقتصادی و ارتباط در خصوص گفت‌وگوی مذهبی.

با گذشت زمان روابط عمومی میان عربستان و رژیم صهیونیستی توسعه یافته و امروز این روابط شامل جلساتی میان مقامات دو طرف و انتقال پیام‌های عمومی است. علاوه بر آن پوشیده نیست که مذاکرات و توافق‌نامه‌های امارات ، بحرین و سودان با رژیم صهیونیستی با آگاهی و حمایت مقامات سعودی و در راستای منافع این کشور صورت گرفته است.

همانطور که پیش از این منابع سعودی اعلام کردند تصمیم ریاض برای عادی‌سازی با تل‌آویو به بعد از اعلام نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا موکول شده است.