وضعیت ایالت‌های کلیدی در نظرسنجی انتخاباتی

با داغ شدن مبارزات انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در روزهای پایانی منتهی به سوم نوامبر (۱۳ آبان)، روزنامه انگلیسی «گاردین» نتایج نظرسنجی‌ها را در ایالت‌های محل رقابت که سرنوشت انتخابات آمریکا را رقم می‌زنند دنبال می‌کند.

در نظرسنجی‌های ملی « دونالد ترامپ » هنوز نتوانسته رقیب دموکراتش را پشت سر بگذارد، مسئله‌ای که البته پیروزی «جو بایدن» را تضمین نمی‌کند زیرا «هیلاری کلینتون» هم تقریباً در تمام دوران رقابت‌های انتخاباتی سال ۲۰۱۶ از ترامپ پیش بود اما در نهایت در آرای الکترال نتیجه را به او واگذار کرد.

از آنجا که سیستم رای‌گیری در آمریکا به هر ایالت تعدادی از آرای الکترال کالج را اختصاص می‌دهد، که بدون در نظر گرفتن اختلاف پیروزی (فاصله دو نامزد) به پیروز ایالت تعلق می‌گیرد، ایالت‌های کلیدی (در ایالت‌های کلیدی هیچ‌کدام از دو حزب اصلی و نامزدهای آنان پشتیبانی قاطعی ندارند تا بتواند به آرای مجمع گزینندگان آن ایالت اتکا کنند) که تعداد کمی هم دارند نتیجه انتخابات را رقم می‌زنند و به همین دلیل به شدت مورد توجه و محل رقابت نامزدهای انتخابانی هستند.

ردیاب نظرسنجی روزنامه گاردین هر روز میانگین همه نظرسنجی‌های ۱۴ روز اخیر را در ۸ ایالت محل رقابت می‌سنجد. برای ردیابی بهتر در ایالت‌های سرنوشت‌ساز، ۶ ایالت از ایالت‌های مورد بررسی آن‌هایی هستند که در سال ۲۰۱۶ به نفع ترامپ چرخیدند، در حالی که در انتخابات سال ۲۰۱۲ از «باراک اوباما» نامزد دموکرات‌ها حمایت کرده بودند. آریزونا و کارولینای شمالی هم به دلیل آنچه که ممکن است درباره تغییر فضای انتخاباتی نشان دهند، به ایالت‌های کلیدی اضافه شده‌اند؛ به نوشته گاردین، آن‌ها ممکن است در انتخابات امسال به عنوان ایالت‌های سرنوشت‌ساز ظاهر شوند.

گاردین در ادامه یادآوری می‌کند که نظرسنجی‌های انتخاباتی سال ۲۰۱۶ به ویژه نظرسنجی‌ها در ایالت‌های کلیدی به شدت حامیان ترامپ را دست‌کم گرفتند و به رغم آن که گفته می‌شود این اشکال اصلاح شده، در این خصوص اطمینان وجود ندارد. به اضافه این که در نظرسنجی‌ها ممکن است حمایت از نامزد دموکرات‌ها بیش از اندازه واقعی حساب شود به این معنی که در روز انتخابات تعداد کمتری از افرادی که از بایدن اعلام حمایت کرده بودند، به وی رای بدهند.

فلوریدا

فلوریدا از ایالت‌های جنوبی سرنوشت‌ساز دارای ۲۹ رای الکترال است که میانگین نظرسنجی‌های ۱۴ روزه منتهی به ۲۱ اکتبر (۳۰ مهر) در این ایالت نشان داده بایدن با اختلاف ۲.۷ درصد از ترامپ در این ایالت پیش است. این ایالت جمعیت متفاوتی دارد اما به طور کلی جمعیت آن به محافظه‌کاران متمایل و نسبت زیادی از رای‌دهندگان این ایالت را افراد مسن تشکیل می‌دهند. هر دو کارزار انتخابتی این ایالت را ایالتی می‌دانند که باید در آن پیروز شوند.

 

 

پنسیلوانیا 

میانگین نظرسنجی‌های منتهی به ۲۲ اکتبر پیشتازی جو بایدن را با اختلاف ۵.۲ درصد در پنسیلوانیا نشان می‌دهد. این ایالت با ۲۰ رای الکترال در سال ۲۰۱۶ پیروزی ترامپ را وقتی که او توانست با اختلاف ۰.۷ درصد کلینتون را در این ایالت ببرد، تصویب کرد. بایدن امیدوار است بتواند مشارکت را در دو شهر دموکرات این ایالت بالا ببرد تا پشتوانه روستایی ترامپ را بی‌اثر کند.

 

 

اوهایو

ایالت اوهایو ۱۸ رای الکترال دارد و در نظرسنجی‌های منتهی به ۲۰ اکتبر ترامپ با اختلاف ۱.۸ درصد از بایدن در این ایالت پیش بوده است. این ایالت از سال ۱۹۶۴ در همه انتخابات ریاست‌جمهوری به نفع پیروز رقابت رای داده است. ترامپ در سال ۲۰۱۶ با اختلاف ۸.۱ درصد در این ایالت پیروز شد که این کار را برای دموکرات‌ها دشوار می‌کند. آن‌ها در این ایالت به مشارکت گسترده رای‌دهندگان سیاه‌پوست امید بسته‌اند.

 

 

میشیگان

میشیگان از دیگر ایالت‌های کلیدی با ۱۶ رای الکترال است که بایدن در آخرین نظرسنجی‌ها تا ۲۲ اکتبر با اختلاف ۶.۹ درصد از ترامپ در این ایالت پیش بوده است. این ایالت پیش از این سنگر دموکرات‌ها بود تا این که ترامپ توانست در سال ۲۰۱۶ در آن به پیروزی برسد. بایدن امیدوار است این سنگر را در انتخابات امسال از ترامپ پس بگیرد و به برتری شکننده او با اختلاف ۰.۳ درصد در سال ۲۰۱۶ پایان دهد.

 

 

کارولینای شمالی

کارولینای شمالی ۱۵ رای الکترال دارد و بایدن با اختلاف ۲.۷ درصد از ترامپ در نظرسنجی‌های منتهی به ۲۱ اکتبر این ایالت پیش بوده است. این ایالت در ۲ انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر به نفع جمهوری‌خواهان رای داده است.

 

 

آریزونا 

آریزونا دارای ۱۱ رای الکترال است و بایدن در نظرسنجی‌های منتهی به ۲۱ اکتبر با میانگین اختلاف ۲.۸ درصد از ترامپ پیش بوده است. این ایالت سنگر جمهوری‌خواهان است و در ۴ انتخابات اخیر هر بار به نامزد این حزب رای داده است، با این حال بایدن به مشارکت گسترده لاتین‌تبارهای این ایالت امید بسته تا بتواند نتیجه را در آنجا به نفع خود رقم بزند.

 

 

ویسکانسین 

ویسکانسین با ۱۰ رای الکترال در نظرسنجی‌های منتهی به ۲۰ اکتبر با میانگین ۶.۳ درصد از بایدن در مقابل ترامپ حمایت کرده است. بایدن امیدوار است شهرهای لیبرال این ایالت در انتخابات مشارکت خوبی داشته باشند تا بتواند ترامپ را که در سال ۲۰۱۶ در ویسکانسین با اختلاف کمی کلینتون را برد، پشت سر بگذارد. قبل از انتخابات سال ۲۰۱۶، هیچ نامزد جمهوری‌خواهی نتوانسته بود از سال ۱۹۸۸ در این ایالت به پیروزی برسد.

 

 

آیووا 

در ایالت روستایی آیووا که تنها ۶ رای الکترال دارد، ترامپ با اختلاف ۰.۱ درصد از بایدن در نظرسنجی‌های منتهی به ۲۱ اکتبر پیش است. این ایالت در انتخابات‌های اخیر به سمت جمهوری‌خواهان گرایش داشته و ترامپ توانست با اختلاف فاحش ۱۵ درصد در سال ۲۰۱۶ نامزد دموکرات‌ها را در آن شکست بدهد.

 

 

نظرسنجی‌های ملی

در نظرسنجی‌ها در سطح ملی هم تا تاریخ منتهی به ۲۱ اکتبر (۳۰ مهر) یعنی بعد از مناظره نهایی میان دو نامزد که بامداد جمعه دوم آبان به وقت تهران برگزار شد، نامزد حزب دموکرات با اختلاف قابل توجه ۹.۸ درصد از رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه آمریکا پیش بوده است.

بر اساس نتایج نظرسنجی فوری شبکه آمریکایی «سی‌ان‌ان» بعد از مناظره نهایی میان دو نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری پیش‌رو در آمریکا، جو بایدن در مقابل دونالد ترامپ عملکرد بهتری در این مناظره داشت.

بیش از ۵۲ درصد رای‌دهندگان در نظرسنجی که این مناظره را تماشا کردند معتقدند نامزد حزب دموکرات پیروز این مناظره بوده و در مقابل ۳۹ درصد چنین نظری را درباره رئیس‌جمهور آمریکا داشتند.