خاصیت چوب گرما بخشیدن به رنگ و روی خانه است، از این رو کابینت چوب در آشپز خانه بزرگترین نقطه زیبایی بخش به خانه محسوب می شود. از دیرباز تا کنون نیز طراحی و دیزاین خانه دربین مردم بسیار حائز اهمیت بوده است. اینکه خانه را به چه شکل و با چه ترکیب رنگ هایی دکور کنیم همواره در روحیه ی ساکنین منزل تاثیر بسزایی دارد و مهمترین بخش هر خانه که در واقع قلب خانه است، آشپزخانه ی آن می باشد. این روزها هم کابینت آشپزخانه و ترکیب آن مورد توجه ویژه خانم های خانه دار قرار دارد. یکی از مزیت های کابینت چوب تنوع طرح آن است و اینکه کابینت مدرن باشد یا کلاسیک، تیره باشد یا روشن، مات باشد یا براق... از موارد اختیاری است که مصرف کننده انتخاب می کند.
کابینت چوب چیست؟
کابینت در ابتدای ورود در قرن بیست میلادی به شکل کمد های تکی ساخته میشد. رفته رفته با پیشرفت این رسته کاری کابینت انواع مختلفی یافت؛ مثلا کابینت می توانست از گالوانیزه(نوعی فلز) یا با چوب ساخته شود. کابینت چوب به کابینتی گفته میشود که بدنه ودرب آن تماماً از چوب ساخته می شود که کابینت طرح چوب نیز دارای انواع مختلفی است. کابینت ها با توجه به طراحی و چوبی که در آنها به کار برده می شود می توانند ساده، مدرن یا کلاسیک باشند.
انواع کابینت چوب کلاسیک کدام است؟
کابینت چوب لایه ای: در نسل های گذشته کابینت سازی، کابینت ها را با چوب نراد یا ورقه های نازکی از چوب به شکل 5 لایه یا 3لایه روی هم پرس میکردند وسپس روی آن را به شکل مورد نظر تراش داده و با رنگ و بتونه زیبایی میبخشیدند. کابینت هایی که با این نوع از چوب ها ساخته میشوند جزو کابینت های قدیمی هستند که در سال های اخیر بازگشتی دوباره به جمع کابینت های پرطرفدار داشته اند. البته در نوعی از کابینت هم تنها به روکشی از چوب اکتفا می شود که به کابینت روکش چوب یا کابینت طرح چوب معروف است.
کابینت ممبران: این نوع از کابینت که در حال حاضر به عنوان جدیدترین و پرطرفدارترین نوع کابینت کلاسیک شناخته می شود، در واقع همان ام دی اف سفید وکیوم شده است، با این تفاوت که ام دی اف خام سفید رنگ را به طرح دلخواه حکاکی کرده و روکشی که از جنس پی وی سی است به واسطه مکش روی ام دی اف خام حکاکی شده می چسبانند. طرح های کلاسیک کابینت به این روش ساخته میشوند که از همه انواع کابینت ها گران تر نیز هست. در کابینت ممبران که در بعضی از طرح ها حالت سه بعدی هم دارد علاوه بر حکاکی ومنبت کاری برای ایجاد طرح های پیچیده تر، سازنده از قطعات جداگانه ام دی اف استفاده میکند و براساس متریال های قبلی آن را به ورق ام دی اف پرس میکند. دلیل گران تر بودن این طرح کابینت کلاسیک مهارت، زمان و مواد بیشتری است که برای آن صرف میشود. رنگ روکش این مدل کابینت با دیگر مدل های کابینت کاملا متفاوت است و میتواند ساده یا پلی استر باشد، که معمولا برای زیبایی ظاهری کار قسمت های خارجی و قابل دید را پلی استر کار میکنند. یکی از ویژگی های خاص کابینت ممبران که زیبایی آن را دوچندان می کند، می توان به بوفه های شیشه ای کارشده در طراحی آن اشاره کرد که زیبایی معرق و منبت کاری ها قاب و تاج های این مدل از کابینت را بیشتر کرده است. کابینت وکیوم هم نام دیگر کابینت ممبران است.
کابینت کلاسیک احساسات قدیمی و نوستالژیک ما را تداعی میکند، به همین جهت علاقه به این سبک از کابینت چوب بسیار زیاد است. زیبا ترین مدل کابینت کلاسیک مدل رومی باستانی است که به خانه جلوه قصر میدهد. در واقع کلاسیک بودن کابینت آشپزخانه به سبک طراحی و مدل آن بستگی دارد.
جهت آشنایی بیشتر با کابینت چوب کلیک کنید
انواع کابینت چوب مدرن
کابینت های کلاسیک علی رغم زیبایی خیره کننده ای که دارند، نمی توانند در تمام موارد بهترین انتخاب باشند. به عنوان مثال کابینت ممبران گزینه خوبی برای آشپزخانه های کوچک نیست. بنابراین به چند مورد از کابینت چوب که به سبک مدرن طراحی و ساخته می شوند خواهیم پرداخت:
کابینت Mdf: ام دی اف در واقع نوعی تخته فیبر با چگالی متوسط است که به روش خشک تولید شده و پس از آن با روکش های زیبا اعم از طرح چوب و ساده پوشانده میشود. کابینت ام دی اف را میتوان با هر طراحی که مد نظر باشد به اجرا در آورد. ورود این دست از کابینت ها در واقع شروع طرح های مدرن نیز بوده است. کابینت با چوب ام دی اف هم در سبک مدرن و هم کلاسیک کاربرد دارد.
کابینت ملامینه: این نوع از کابینت که از ورق های ملامینه (مغز نئوپان) و به روش ام دی اف ساخته شده و با روکش ضدآب و ضد خش پوشانده میشود ارزان ترین نوع چوب برای کابینت است که میتوان از آن در طراحی کابینت کلاسیک یا مدرن استفاده کرد. اما باید مراقب باشید که ورق ملامینه در معرض آب و رطوبت نباشد زیرا نئوپان نسبت به آب حساس است.
کابینت های گلاس: بدنه و اسکلت این کابینت در اصل ساخته شده از ام دی اف است اما روکش طرح دار یا ساده آن روکش ضخیم تری است که های گلاس نامیده میشود. یک طرف این روکش یک لایه نازک پی وی سی دارد.علاوه برآن، این نوع از کابینت چوب از نظر ظاهری براق تر است و تنوع بیشتری نسبت به ام دی اف دارد به همین دلیل از ام دی اف گران تر نیز هست.
نکات انتخاب، طراحی و نصب کابینت آشپزخانه
طراحی و نصب کابینت آشپزخانه ها با هم متفاوت بوده و اینکه کابینت چوب با چه ترکیب و ساختاری بر دیوار نصب شود بسته به نقشه آشپزخانه و متراژ آن متغیر است. رنگ چوبی که برای کابینت چوب به کار می رود به رنگ سرامیک ها و کفپوش آشپزخانه مرتبط است. همچنین از نظر تخصصی بین نوع ورق کابینت چوب آشپزخانه در موارد مختلف فرق وجود دارد. مثلاً در طراحی کابینت مدرن، چوب ام دی اف به دلیل مقاومت بالا و تحمل فشار وسایل آشپزخانه برای طبقات مناسب است. ورق ملامینه نیزبرای درب ها و دیواره کابینت در صورتی که درمعرض رطوبت نباشد مناسب است. به این ترتیب ورقه های های گلاس که لایه ای از پی وی سی نیز دارد برای تمام قسمت های کابینت مناسب تراست اما هزینه بالاتری را در پی خواهد داشت. در تصور عموم کابینت ممبران به دلیل قیمت بالایی که دارد، باید دربرابر رطوبت نیز مقاوم تر باشد. اما کابینت ممبران در اصل همان ام دی اف است با روکش ضخیم تر.
پس از ساخت کابینت نوبت به نصب آن می رسد؛ همانطور که طراحی و ساخت این پروژه های کاری نیازمند توانایی و تخصص است نصب کابینت چوب نیز نیازمند مهارت ویژه ای است. لذا بهتر است تمام مراحل کار را به گروه های حرفه ای طراحی،ساخت و نصب کابینت های مدرن و کلاسیک سپرد. یکی از بهترین مجموعه های فعال در زمینه طراحی و تولید کابینت آشپزخانه و دکوراسیون داخلی، مجوعه نوین کابین است که با بیش از 20 سال سابقه درخشان توانسته است در طراحی و اجرای انواع کابینت چوب و MDF، کابینت طرح چوب و کابینت ممبران موفق عمل کند.