امین ابراهیمی مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان عصر یکشنبه در این مراسم اظهار داشت: تولید انواع ورقهای API محیط ترش مورد مصرف در صنایع نفت و گاز و به منظور اجرای پروژه خط لوله انتقال نفت خام گوره به جاسک با ظرفیت انتقال روزانه یک میلیون بشکه انواع نفت خام سبک، سنگین و فوق سنگین در این شرکت آغاز شده است.
وی افزود: این پروژه ۵۴ ماه به طول میانجامد و ما با همکاری فولاد خوزستان، شرکت لوله سازی اهواز و فولاد مبارکه تعهد تولید ۶۳ هزار تن ورق API را برای مصرف در خطوط انتقال انرژی را پذیرفتهایم .
مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان ادامه داد: کارفرمای این پروژه شرکت مهندسی و توسعه نفت ایران (متن) است و ۲ میلیارد دلار روی این پروژه سرمایه گذاری شده است.
وی بیان کرد: این پروژه نیازمند خط لوله یک هزار و ۷۰۰ کیلومتری و ۳۶۰ هزار تن ورق API است که از روز یکشنبه تولید این نوع ورق برای نخستین بار در این شرکت آغاز شد.
ابراهیمی افزود:: فولاد اکسین خوزستان بزرگترین شرکت تولید کننده انحصاری ورقهای فولادی در خاورمیانه و شمال آفریقا است اما در سالهای اخیر با نوسانات زیادی همراه بوده است، این شرکت از سال ۸۲ فعالیت خود را با ظرفیت تولید یک میلیون و ۵۰ هزار تن ورق فولادی و سرمایه گذاری ۲۵۰ میلیون دلاری آغاز کرد تا بتواند به ارتباط بین صنعت و نفت کمک کند.
وی ادامه داد: تولید ورق در محیط ترش روزی برای ایران آرزو بود اما این امر با دانش بومی مهندسان و کارشناسان شرکت فولاداکسین محقق شد.
وی گفت: اکنون تمرکز خود را روی تولید ورقهایی گذاشتهایم که ارزش افزوده بالاتری دارند و از فروردین ماه تا اردیبهشت ماه سال جاری ۹۷ هزار تن ورق با ارزش افزوده بالا تولید کردهایم.
مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان گفت: این شرکت در تولید ورقهای شیرین قابل در صنعت گاز، به یکی از شرکتهای مطرح خاورمیانه تبدیل شده و به بلوغ رسیده و محصولات آن به کشورهای عمان، قطر، آذربایجان و عراق صادر میشود و اکنون نیز بستر مناسب برای توسعه صادرات ایجاد شده است.
توانمندی نیروی انسانی در فولاد اکسین ثابت شده است
محمد کاشانی مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان نیز دراین برنامه گفت: توانمندی نیروهای انسانی در شرکت فولاد اکسین به اثبات رسیده و امید است با تولید ورق API بار دیگر شایستگیهای خود را نشان دهند.
وی افزود: شرکتهای فولاد اکسین، فولاد کاویان و نورد لوله در سال ۹۸ در حدود ۴۶ درصد نسبت به سال ۹۷ رشد داشتهاند.
وی تصریح کرد: فولاد خوزستان نیز پیش از اینکه به سودآوری بیندیشد به اشتغال پایدار روی آورده و هدف گذاری خود را در سال جاری روی تولید ۷.۲ میلیون تن گذاشته است.
تحریمها فرصت مناسبی برای بومی سازی محصولات
علی خنیفر مدیرعامل شرکت لوله سازی اهواز گفت: اگر تحریمها نبود شاید نمیتوانستیم به چنین فرصتهایی دست یافته و محصولاتی را که وارد میکردیم، بومیسازی کنیم.
وی افزود: در سال ۹۶ شرکت لوله سازی اهواز برنده این مناقصه بزرگ بود اما در آن زمان شرکت فولاد اکسین با چالشهای جدی مواجه بود اما در حال حاضر این شرکت در حال پیشرفت است و امیدواریم بتوانیم با تعامل یکدیگر این پروژه را پیش ببریم.
مدیرعامل شرکت لوله سازی اهواز گفت: این پروژه به قدری مهم است که مصوبه شورای عالی امنیت ملی ایران را دارد و به یکی از پروژههای استراتژیک وزارت نفت در سال ۹۸ به شمار میرود.
وی بیان کرد: انتظار داریم فولاد اکسین بیشتر حمایت شود تا ما بتوانیم ورق ۵۶ اینچ را در شرکت فولاد اکسین تولید کنیم چرا که این نوع ورق در کشور کاربرد بالایی دارد و بتوانیم افتخارات بیشتری برای این نظام اسلامی به ثبت برسانیم.