کاربرد های سرور مجازی چیست؟

سرور مجازی (VPS)  مانند یک کامپیوتر مجازی است و با استفاده از سیستم عاملی که قسمتی از یک سرور اختصاصی میباشد راه اندازی میشود. سرور های مجازی  منابع سخت افزاری مشترکی با سرور اصلی خود دارند.در واقع سرور اصلی منابع سخت افزاری خود را در بین سرورهای مجازی تقسیم میکند و آنها را مستقل از یکدیگر راه اندازی میکند.

اخبار اجتماعی- سرور اصلی از نرم افزار مجازی سازی برای تقسیم منابع فیزیکی در بین  سرورهای  مجازی استفاده می کند که هر کدام قابلیت  اجرای سیستم عامل و برنامه های کاربردی مجازایی  را دارند. سرورهای مجازی کاربرد های فراوانی دارند.به عنوان مثال زمانی که سایت شما بر روی فضای اینترنت قرار میگیرد به وسیله شرکت های هاستینگ میزبانی میشود.یکی از کاربرد های سرور مجازی ایجاد بستر هاستینگ سایت های مختلف میباشد.

سرور مجازی چه کاربرد هایی دارد؟

1. هاست سایت و فروشگاه اینترنتی

یکی از مهمترین دلایل خرید سرور مجازی میزبانی سایت و فروشگاه های اینترنتی میباشد.امروزه وب مستر ها نیاز به هاست با امکانات بالاتری نسبت به هاست های اشتراکی دارند.

ممکن است وب سایت شما فضا و ترافیک بالایی نیاز داشته باشد و همین مسئله برای شما مشکل ایجاد کرده باشد. مخصوصا اگر چندین وب سایت با ترافیک بالا دارید ، سرور مجازی  یک راه حل  مناسب است.در بسیاری از موارد انتخاب سرور اختصاصی خارج از بودجه مدیران سایت میباشد اما سرور مجازی همان امکانات  را با منابع کمتر در اختیار شما قرار میدهد.میتوانید سرور مجازی را برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی و  تجارت الکترونیکی خود که به وسیله پلتفرم های Magento)،  WooCommerce، Laravel  (اجرا میشود استفاده کنید. با استفاده از منابع سرور مجازی که  بالاتر از یک هاست اشتراکی است ، سرعت و کارآمدی بالاتری نسبت به سایت های دیگر خواهید داشت.

2. میزبانی فایل و مستندات

اگر قصد میزبانی فایل و مستندات کسب و کارتان را بر روی بستر اینترنت دارید سرور مجازی انتخاب مناسبی میباشد. با استفاده از این امکان میتوانید یک هاست میزبانی مستندات راه اندازی کرده و دسترسی های مختلف به کاربران و همکاران خود بدهید تا بتوانند به سرور وصل شده و از این منابع استفاده کنند.در این صورت دیگر نیازی نیست که فایل ها و مستندات را به وسیله ایمیل برای همکارتان ارسال کنید.به راحتی و با استفاده از بستری امن میتوانید به سرور مجازی وصل شده و اطلاعات را ارسال کنید. همکارتان نیز از هر نقطه ای میتواند به این اطلاعات دسترسی پیدا کرده و اقدام به دانلود اطلاعات کند.

3. تست نرم افزارهای تحت وب

اگر در حال راه اندازی و برنامه نویسی سایت هستید پس از اتمام پروژه نیاز به تست نهایی دارید. قبل از اینکه برنامه خود را در دسترس عموم قرار دهید بهترین راه این است که در سرور مجازی به صورت موقت بارگذاری کرده و در اختیار دیگران قرار دهید تا مشکلات و نظرات آنها  را بررسی کنید.بسیاری از مشکلات در زمان تست واقعی مشخص میشود.علاوه بر این میتوانید نظر و برخورد دیگران را در محیط واقعی و اجرا شدن برنامه مشاهده کنید و قبل از ارائه نسخه نهایی همه اصلاحات را انجام بدهید.

4. سرور دانلود

یکی از محبوب ترین امکاناتی که سرور های مجازی در اختیار وب مستر ها قرار میدهند جهت سرور دانلود فایل میباشد . هاست های اشتراکی فضا و ترافیک محدودی دارند و در صورت بالا رفتن ترافیک هزینه بالاتری برای هاست درخواست میکنند. به همین دلیل برای سرور های دانلود به هیچ عنوان به صرفه نمیباشد.سرور های مجازی با همان هزینه هاست اشتراکی فضای بیشتر در اختیار شما قرار میدهد و همچنید کنترل بالاتری بر سرور خواهید داشت . همچنین میتوانید آدرس جداگانه ای برای این سرور اختصاص داده و یا دسترسی های مختلفی بر روی آن تعریف کنید تا هر کاربر با کلمه عبور و رمز جداگانه ای به سرور دانلود دسترسی داشته باشد.

5. بک آپ گیری از اطلاعات

اطلاعات حساس و مهم که بر روی اینترنت قرار گرفته است نیاز به نسخه پشتیبان و یا بک آپ دارد. زیرا در صورتی که این اطلاعات به هر دلیلی حذف و یا مورد حمله هکر ها قرار بگیرد دیگر قابل بازیابی نخواهد بود.در این مواقع نسخه  پشتیبان و بک آپ از اطلاعات اهمیت فراوانی پیدا میکنم. سرور مجازی میتواند فضای ایمن و در دسترس قرار بدهد.فرض کنید که اطلاعات موجود در کامپیوتر شما پاک شده و یا اطلاعات مهم شما که در محل کار از آن استفاده میکنید به سرقت رفته است. همه این اطلاعات را میتوانید در سرور مجازی ذخیره کنید و از طریق اینترنت اقدام به دانلود آن کنید.