آیا کره بادام زمینی برای زخم معده مفید است یا خیر؟ معمولا این سوال برای کسانی مطرح میشود که اولین بار پس از تشخیص بیماریشان قصد خوردن این کره را دارند. کرهی مورد نظر غذای سنگینی است که مصرف مقدار کمی از آن در یک وعده غذایی، افراد را کاملا سیر میکند. بنابراین بد نیست که با تاثیرات آن بیشتر آشنا شوید.
آیا کره بادام زمینی برای زخم معده مفید است؟
زخم معده به جراحتهای بازی اطلاق میشود که در سطح معده یا دوازدهه به وجود میآیند. با توجه به محیطی که این زخمها در آن ایجاد میشوند بدیهی است که این بیماری تا چه حد میتواند دردناک و وابسته به تغذیه باشد. بهترین نوع تغذیه برای هر فردی متفاوت است. کارشناسان تغذیه میتوانند بهترین رژیمها را با توجه به تفاوتهای فردی تنظیم نمایند.
اما فراموش نکنید که غالب افراد شرایط یکسانی را تجربه میکنند. همواره ثابت شده است که رژیم غذایی سرشار از فیبر محلول یا چسبناک، به جلوگیری از عود زخم معده کمک میکند. بنابراین سعی کنید این قبیل منابع فیبر را بیشتر مصرف نمایید. عدس، بلغور، جو دوسر، سبوس جو، کره بادام زمینی، آجیل، سبزیجات و میوهها منابع خوبی از فیبر محلول هستند. با خرید آنلاین کره بادام زمینی می توانید از خواص آن برای زخم معده بهره مند شوید.
کره بادام زمینی و رفلاکس معده
یک مادهی خوراکی مشخص در برخی افراد باعث رفلاکس میشود در حالی که همان ماده در سایر افراد همچنین واکنشی را ایجاد نمیکند. بنابراین نمیتوان دقیقا گفت که کره بادام زمینی ارتباط ثابت شدهای با رفلاکس معده دارد. به هر حال بهتر است که کمکم این کره را وارد وعدههای غذایی خود کنید تا ضمن اطمینان ازعدم ایجاد واکنشهای آلرژیک از میزان سازگاری آن با معدهی خود نیز مطلع گردید.
آیا بادام زمینی باعث درد معده میشود؟
فیبر موجود در بادام زمینی سبب هضم سریع ترغذا شده و با بهبود هضم غذا به درمان معده درد کمک می کند. مصرف آن رطوبت معده را از بین می برد و سلامت دستگاه گوارش را به همراه دارد. وجود فیبر بالا در بادام زمینی به بهبود حرکات روده و سلامت دستگاه گوارش کمک می کند. اما در نظر داشته باشید؛ بادام زمینی از جمله مغزهایی است که گاهی میتواند واکنشهای آلرژیک را در افراد مستعد ایجاد نماید.
اگر بادام زمینی زیاد بخوریم چه اتفاقی میافتد؟
تقریبا میتوان گفت که همهی محصولات خوراکی اگر بیش از اندازه مصرف شوند مضر و بدون فایده خواهند بود. کرهی بادام زمینی هم از این قاعده مستثنی نیست. لذا کسانی که به شکل منظم این کره را در وعدههای غذایی خود مصرف میکنند، بایستی میزان آن را کنترل نمایند. بادام زمینی و متعاقبا کرهی آن سرشار از چربی میباشند و مصرف زیاد آنها منجر به اضافه وزن و یا ایجاد جوشهای پوستی میگردد.
غالب تاثیرات منفی بادام زمینی و کرهی آن به سبب وجود مادهای به نام لکتین است. این ماده نوعی پروتئین با مقدار کمی پلی ساکارید میباشد. بر سر فواید و عوارض لکتین اتفاق نظر وجود ندارد اما کلیهی افرادی که از مشکلات گوارشی رنج میبرند باید مراقب این ماده در رژیم غذایی خود باشند.
توصیهای در راستای مصرف کره بادام زمینی برای افراد دارای زخم معده
کسانی که مشکل گوارشی دارند کرهی بادام زمینی طبیعی و شیرین نشده مصرف کنند. ضمن این که محصولاتی را انتخاب نمایند که کاملا نرم و یکدست هستند. با در نظر گرفتن این موارد و مصرف مقادیر کم این کره میتوانید از حداقل عوارض مصرف آن اجتناب نمایید.
جمع بندی
به طور کلی میتوان گفت که کره بادام زمینی برای زخم معده خوب میباشد اما باید به سایر ملاحظات آن نیز توجه داشته باشید. شرایط ایده آل آن است که قبل از مصرف هر غذای جدیدی، با یک پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید تا ناخواسته در پروسهی درمان آنها اختلالی ایجاد ننمایید.