مهمترین مشکلات زناشویی و راه حل های برطرف کردن آنها

همه ما بارها شنیده‌ایم که چندین ماه اول ازدواج جز شیرین‌ترین و بهترین دوران زندگی هر فردی محسوب می‌شود. همانطور که در این مدت زن و شوهر به شناخت بهتری از یکدیگر دست پیدا می‌کنند و روز به روز علاقه و احساسشان بیشتر می‌شود، به همان میزان هم از جهات عاطفی و احساسی با چالش روبرو شده و اولین جرقه مشکلات زناشویی زده می‌شود. اگر اینگونه چالش‌ها به موقع برطرف نشود ممکن است باعث مشکلات حادتر و حتی جدایی شوند. راهکارهای بسیار موثر و بسیار ساده برای رویارویی و رفع این معضلات وجود دارد. برای مثال می‌توان با مدیریت احساسات به صورت صحیح مانع رخ دادن دعوا و بگو مگوها شد. این در حالی است که برای رفع مشکلات زناشویی حادتر و یادگیری برخی از مهارت‌ها از جمله مدیریت خشم لازم است از مزایا و خدمات مشاوره‌ایی استفاده نمود.

در واقع با مراجعه به یک فرد متخصص نه تنها زندگی مشترک خود را نجات می‌دهید بلکه شادی و خوشحالی را نیز برای اعضا خانواده‌تان به ارمغان خواهید آورد.

اختلالات زناشویی چه چیزهایی هستند؟

2

این نوع اختلالات مربوط به روابط جنسی بین زوجین می‌باشد که در کشور ما، زیاد از آن صحبت به میان آورده نمی‌شود. افراد برای صحبت کردن در مورد این موضوع شرم بسیاری دارند زیرا در فرهنگ ما این موضوع جا نیفتاده است. اما آمار این نوع اختلالات در زوجین بسیار بیشتر از میزانی است که فکرش را بکنید. عدم تمایل به برقراری رابطه جنسی میان زوجین، رغبت نداشتن به ادامه دادن زندگی مشترک، وجود بحث‌های مکرر لفظی، داشتن اضطراب، استرس و تنش، بی احترامی به یکدیگر و … از مواردی هستند که وجود این اختلال را آشکار می‌کنند. در بسیاری از موارد که زوجین دارای فرزند نیز هستند که درمان به صورت مشاوره آنلاین خانواده صورت می‌گیرد تا نتایج بهتری بگیرید.

مهمترین عواملی که باعث بروز مشکلات بین زوجین می‌شوند چه چیزهایی هستند؟

اگر بخواهیم به عوامل مختلف بروز مشکلات زوجین بپردازیم، دلایل بسیار زیادی را می‌توان شرح داد. همچنین برای پیدا کردن ریشه هر مسئله و درمان آن می‌توان از مشاوره ازدواج آنلاین کمک گرفت.

بسیاری از متخصصان بر این باورند که که اکثر مشکلات بین زوجین در کشور ما، مربوط به فرهنگ و باورهای نادرست مردم دارد. اما می‌توان با اطلاع رسانی و آگاه کردن مردم جلوی بروز چنین مشکلاتی را گرفت. بسیاری از زوجین تبلیغات اغراق آمیز موجود در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی درباره اندام زنان یا مردان را باور می‌کنند و بدین صورت توقع آن‌ها بالاتر خواهد رفت. در بسیاری موارد زوجین توقعات بیش از اندازه از یکدیگر دارند که از تحمل آن‌ها خارج است.

ممکن است بپرسید چگونه می‌توان این رفتار را درمان کرد؟ باید بگوییم که پذیرش اینکه، این تبلیغات تنها برای سود شرکت‌های تبلیغ کننده و جذب سرمایه است، می‌تواند بزرگترین کمک به هر فردی باشد. اینکه افراد یکدیگر را مقایسه کنند و به صورت مداوم بحث و دلخوری وجود داشته باشد اصلا خوب نیست.

از اصلی‌ترین عوامل ایجاد مشکل بین زوجین می‌توان به استرس و تنش در بیرون از منزل و محل کار اشاره کرد. بهتر است برای دور شدن از این استرس با همسر خود همدلی و همکاری کنید تا بار مسئولیت کم‌تری را به دوش بکشد و بتوانید زندگی سالم‌تری داشته باشید. گاهی افراد از پذیرش چنین مسئولیت‌هایی سر باز می‌زنند که در بسیاری از موارد کار زوجین به مشاوره طلاق آنلاین کشیده می‌شود.

بهترین روش ها برای حل مشکلات زناشویی چه چیزهایی هستند؟

3

اختلاف‌ نظر و جروبحث جز جدایی ناپذیر تمامی رابطه‌ها است. به جرات می‌توان گفت اگر زوج‌ها هرگز با یکدیگر بحث و دعوا نداشته باشند، قطعا یک جای کار می‌لنگد. در صورتی که زن و شوهرها درباره مشکل پیش آمده به طور صحیح و سازنده صحبت نکنند، هرگز این مشکلات حل نخواهند شد.

در ادامه چند راه حل موثر برای حل مشکلات زناشویی را معرفی می‌کنیم.

۱. صراحتا ناراحتی خود را بیان نمایید

بسیاری از افراد به جای مطرح کردن ناراحتی و مشکل به صورت رک و مستقیم، روش‌های غیرمستقیم را انتخاب می‌کنند. در حقیقت بکارگیری روش‌های غیر مستقیم نه تنها موثر نیستند بلکه باعث عصبانیت بیشتر و عدم آگاهی از مشکل اصلی و نحوه درست واکنش می‌شود.

۲. احساسات خود را بدون سرزنش همسرتان بروز دهید

یکی از آسیب رسان‌ترین اقدامات هنگام دعوا گفتن کلمات و جملاتی است که مستقیما شخصیت همسرتان را زیر‌سوال می‌برد. برای مثال استفاده از جمله «خیلی بی منطقی» باعث عصبانیت و گارد گرفتن زن یا شوهر می‌شود.

۳. کلمات «هرگز» و «همیشه» را استفاده نکنید.

در مشاجرات هرگز در مورد همسرتان کل‌گویی نکنید. برای مثال گفتن جملاتی نظیر «تو هرگز به من اهمیت نمیدی» یا «تو همیشه به من ایراد می‌گیری» باعث می‌شود همسرتان وارد حالت دفاعی یا انکار شود.

۴. موضوع گفتگو را یکی یکی انتخاب نمایید

برای داشتن گفتگویی موثر بهتر است هر مرتبه تنها روی یک موضوع تمرکز کنید. انتخاب موضوعات مختلف و صحبت کردن درباره آنها باعث دعوا و بحث بیشتر می‌شود.

۵. هرگز مقایسه نکنید

مشاجرات به معنای پایان یافتن زندگی مشترکت نیست. بنابراین مراقب حرف‌های خود باشید و هرگز همسرتان را مقایسه و با کنایه صحبت نکنید. مقایسه کردن سبب سخت‌تر شدن شرایط و فاصله می‌شود.

چه زمانی باید به مشاور مراجعه کرد؟

4

افراد زیادی هستند که فکر می‌کنند زندگی و رابطه زناشویی آن‌ها به ته خط رسیده است و مراجعه به مشاور برای اختلال زناشویی دیگر تاثیری ندارد. درست است که زوجین باید در شرایط آرام و با اطمینان خاطر به مشاوره بروند، اما در برخی موارد باید فورا به مشاور مراجعه کرد. برای مثال در موارد زیر باید سریعا به مشاور مراجعه کنید:

  • زوجین بیشتر هم خانه باشند تا زن و شوهر
  • داشتن تردید نسبت به اینکه کاش با فرد دیگری ازدواج کرده بودم
  • زمانی که نیازهای زوجین پاسخ داده نمی‌شود و در صورت ادامه، بحث هیچ نتیجه‌ای نخواهد داشت
  • مخفی‌کاری بین زوجین

نتیجه گیری

اکثر زوجین درگیر مشکلات زناشویی هستند و کمک گرفتن از مشاور امری بسیار طبیعی است. سعی کنید تا قبل از اینکه مشکل جدی شود به مشاور مراجعه کنید و درباره موضوعات پیش آمده بدون خجالت و کم‌رویی صحبت کنید. درست است که فرهنگ کشور ما نقص‌های زیادی در این موارد دارد اما شما باید سعی در دوری از این فرهنگ اشتباه داشته باشید. یکی از مشاورانی که می‌تواند در این مورد به شما کمک کند خانم دکتر کاشفی زاده است. برای کسی اطلاعات بیشتر می‌توانید به وب‌سایت ایشان به آدرس drkashefizadeh.com مراجعه نمایید.