مقدمه
کمتر کسی هست که در ایران زندگی کند و تا به حال خودش یا نزدیکانش پایش به محاکم قضایی باز نشده باشد حال چه برای گرفتن حق خود باشد و چه برای دفاع از حق، اما موضوع مهمی که در این میان حائز اهمیت است ،مشورت به موقع با یک وکیل است که می تواند برگ برنده ای باشد. همانطور که انسان اگر به موقع به پزشک مراجعه نماید می تواند از خطر ابتلا به بیماری های جدی تر پیشگری نماید دقیقا مشورت با وکیل هم همین طور است اما چرا این فرهنگ در جامعه ما جا نیفتاده است؟
آمار و ارقام پرونده های قضایی در ایران
بر اساس آخرین آمار رسمی دادگستری سالانه 5500000پرونده در محاکم قضایی ایران در حال رسیدگی است که 3000000 این پرونده ها یکتا هستند. با فرض اینکه به طور میانگین در هر پرونده قضایی تنها 3 نفر درگیر باشند می توان پیش بینی کرد که سالانه 9000000 نفر پایشان به محاکم قضایی باز می شود. چیزی حدود 9 درصد جمعیت کشور، شاید باورش سخت باشد اما این حقیقتی تلخ و اجتناب ناپذیر است که این روز ها رو به افزایش است.
چرا وکیل نمیگیریم؟
عدم مراجعه به وکیل به عنوان یک هنجار اجتماعی دلایل گوناگونی دارد. افراد اظهار می دارند مگر وکیل چکار میکند،فقط بلد است خوب حرف بزند، خودم بهتر از وکیل صحبت میکنم یا وکلا فقط به فکر پول هستند و کاری نمی کنند به جز 4 تا ماده قانونی که تو اینترنت هم هست و از این گونه بهانه ها برای مشورت نکردن، اما خوب است بدانیم افرادی که مشاوره حقوقی داشته اند یا حتی وکیلی اخذ کرده اند درصد پیروزی بیشتری خواهند داشت نسبت به کسی که از دوستان خود مشورت کرده است. دلیل آن هم مشخص است، هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد. وکلا می دانند که چه موقع باید صحبت کنند، چه باید بگویند و با چه لحنی آن را بیان کنند و از طرفی هم تسلط بروی حقوق موکل خود دارند.
مراجعه به وکیل موضوعی که در تمام کشورهای پیشترفته، جز فرهنگ اجتماعی است!
در بساری از کشورهای پیشرفته از لحاظ فرهنگ و تمدن، مراجعه به وکیل در انجام کلیه کارها از انعقاد قرارداد گرفته تا مراحل ثبت شکایت، یک موضوع پذیرفته شده است چراکه اشخاص ترجیح می دهند هرچه زودتر از ورود ضرر و بروز مشکلات دیگر جلوگیری کنند.متاسفانه در کشور ما بر عکس این موضوع صدق میکند، اشخاص ترجیح می دهند با مشورت دوست و آشنایان خود اقدام به حل مشکلات حقوقی خود کنند و درصورتی که به نقطه ای رسیدن که دیگر امیدی نداشتند به قکر مشورت با وکیل خواهند افتاد .این دسته افراد درواقع در حال انجام نوعی قمار با حقوق ، دارایی و زندگی خود هستند غافل از آنکه هرچه زودتر با یک وکیل حداقل مشاوره حقوقی تلفنی نماییبد به نسبت زمان کمتر و هزینه کمتری را پرداخت خواهند نمود.
چگونه یک وکیل خوب (متخصص) پیدا کنیم؟
تصمیم برای مشورت با وکیل اولین قدم است، اما مشکل اشخاص این است که می گویند چطور می توان یک وکیل خوب(متخصص) پیدا کرد؟ در ابتدا باید به این موضوع توجه داشت که افراد راحت ترین و سریع ترین راه پیدا کردن وکیل خوب را پرس و جو از دوستان و نزدیکان خود می دانند و یا بسیاری از افراد تمایلی ندارند که دیگران را در جریان مشکلات خود بگذارند در این حالت شما می توانید از طریق سایت های مشاوره حقوقی در اینترنت گروه های حقوقی مانند گروه وکلای وکیل وند ، با وکیل دادگستری مشورت نمایید و وکیل مورد نظر خود را پیدا کنید. در ساختار سازمانی این گروه ها با توجه به پیشرفت روز افزون فن آوری و از طرفی تخصصی بودن دعاوی وکلاء در هر رشته بنابر بر تحصیلات و تخصص و تجربه کار فعالیت دارند و ارجح است که برای انتخاب وکیل با توجه به موضوع پرونده به وکیلی مراجعه شود که در آن موضوع حقوقی تخصص و تبحر لازم را داشته باشد. گروه وکلاء وکیل وند از این ساختار تخصصی برخوردار بوده و تقریبا در بیشتر شهرهای کشور دارای وکلای فعال و متخصص است.