خروج 12 هزار زندانی از البرز

حمید رضا عسگری مورودی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: استقرار شهر کرج در حصار چهار زندان، مولّد آسیب های فراوانی است که با عزمی جدی و متعاقب طرح موضوع به صورت ویژه در شورای برنامه ریزی استان البرز پیگیری و به نتیجه بخشی خروج تعدادی از زندانیان منجر شد.

وی ادامه داد: درمان و مقابله با آسیب های اجتماعی بدون مشارکت آگاهانه مردم و صرفاً با تکیه بر ساختارهای دولتی امکان پذیر نیست.

عسگری مورودی گفت: با ایجاد زمینه عملی مشارکت مردم در مدیریت و ایفای نقش در حوزه مسائل نظارتی، در ارزیابی بیش از 200 دستگاه اجرایی و برخی موسسات خدمات رسان و غیردولتی استان در سال جاری و در چارچوب برنامه های ابلاغی ستاد صیانت از حقوق شهروندی، برای اولین بار از ظرفیت سمن های استانی بهره گیری شد که دستاوردهای فراوانی را به همراه داشته است.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری البرز گفت: پیگیری و مقابله با آسیب های اجتماعی در البرز با مداخله مردمی و مشارکت پر شور اجتماعی ظرف سه سال گذشته شتاب چشمگیری داشته است.

وی خاطرنشان کرد: روند نقش آفرینی مردم در حوزه های اجتماعی و فرهنگی مثبت بوده، اما تا رسیدن به ایده آل ها فاصله جدی وجود دارد.

عسگری مورودی ، با برشمردن موانع مشارکت مدنی ، تصدی گری دولت به جای حمایت اجتماعی را یکی از آفات مهم در مسیر فعالیت های مدنی توصیف کرد و یادآور شد: پیش نیاز خلق حماسه های اقتصادی و سیاسی به عنوان راهبردهای اقتدار و تثبیت نظام، مشارکت عمیق و باورمندانه اجتماعی است.

مدیرکل اجتماعی فرهنگی استانداری البرز با انتقاد شدید از نادیده گرفتن واقعیت های این استان در برنامه ریزی های کلان کشوری و سنگینی پیوسته مسائل پایتخت بر اقلیم البرز، گفت: برخلاف وسعت محدود جغرافیایی البرز، دامنه اجتماعی فرهنگی این استان بی کرانه و نامحدود است که این مولفه در مدار توجه قرار نمی گیرد.

وی اضافه کرد: گاهی حتی شاهد تحمیل جبری مسائل سنگین کشوری مانند بارترافیکی،وجود زندانیان غیربومی و دیگر موضوعات آسیب زا بر گُرده البرز هستیم که این مسئله صرفنظر از عوارض و پیامدهای آن، نشانگر توان مدیریتی بالا به ویژه در بخش های انتظامی با وجود امکانات محدود است.

عسگری مورودی خاطرنشان کرد؛ این که گاهی برخی ضرورت های کلان ملی موجب تضییع حقوق منطقه ای و محلی می شود، در ذات خود خدشه هویتی و اجتماعی را به دنبال دارد که مصادیق روشن آن یک طرفه کردن محور شمال و نادیده گرفتن مشکلات هزاران سکنه این منطقه، انتقال آب البرز به پایتخت علیرغم نیاز استانی است .

مدیرکل اجتماعی فرهنگی استانداری البرز ساماندهی متکدیان و مقابله با پدیده تکدی گری در کلانشهر کرج را محصول تلاش هماهنگ دستگاه های مسئول و عزم اجتماعی و مشارکت عینی مردم برشمرد و تاکید کرد: پاک سازی میادین و معابر سطح شهر از وجود متکدیان خارجی که طی سه ماه گذشته صورت گرفته است، تنها متکی به عزم قضایی و انتظامی نبوده و ظرف دو سال گذشته بسترهای فرهنگی و اجتماعی مقابله با این پدیده مذموم با استفاده از ظرفیت های موثر رسانه ای و آموزشی با هدف ارتقاء سطح آگاهی ها و فرهنگ سازی موضوعی، به تدریج فراهم شده است.