علیرضا مهدوی یکی از روحانیون و مبلغینی است که سالهاست در مرکز فرهنگی رایت المهدی در قالب اردوهای جهادی به نقاط دور افتاده ی کشور سفر کرده است ،او از سال ۷۹ وارد درس طلبگی شده و از سال ۸۷ وارد عرصه ی تبلیغ در اردوهای جهادی در نقاط محروم ایران شده است.
این روحانی به مناطق محروم زیادی همچون هویزه خوزستان،تایباد خراسان ،ورزقان تبریز ، کرمان ، سیجان و بسیاری از نقاط دورافتاده و صفر مرزی به امر تبلیغ مشغول بوده است.
او می گوید: یکی ازاهداف اردوهای جهادی ترویج روحیه ی همکاری و مشارکت است و چند سالی است که اقتصاد مقاومتی و ایجاد اشتغال در برنامه های اردوهای جهادی قرار گرفته است.
حاج آقا مهدوی از موفقیت های اجرای اقتصاد مقاومتی با دست خالی می گوید:در استان خراسان رضوی بین تایباد تا قائنات تنها ۱۰۰کیلومتر فاصله است در حالیکه قائنات مرکز زعفران کشور است اما در تایباد هیچ کشتی صورت نمی گرفت و ما موفق شدیم با امکانات بسیار کم چون آبیار با تانکرهای آب حدود ۵۰۰ متر از زمین تایباد را زیر کشت زعفران ببریم وبعد از این تجربه موفق مردم تایباد بخش زیادی از زمین های خود را زیر کشت زعفران بردند و اقتصاد این منطقه رونق گرفت.
در زمینه ی پرورش شترمرغ، تولید جوجه ی یک روزه ، پرواربندی دام نیزتوانسته ایم اقدامات خوبی انجام دهیم ، کارمطالعاتی در زمینه پرورش ماهی گرمابی در خوزستان انجام داده ایم اما متاسفاته به دلیل عدم حمایت مسئولین مخصوصا در نقاط دور افتاده و محروم امکان عملیلتی شدن کارهای بزرگ اقتصادی نیست.
او از تفاوت اردوهای جهادی می گوید: اردوهای جهادی با کارتبلیغی صرف تفاوت دارد، در کارتبلیغی اعزام یک روحانی به منطقه دور افتاده اثر کمی دارد زیرا مردم به آن روحانی به چشم غریبه ای نگاه می کنند که برای مدتی وظیفه تبلیغ امور دینی آن ها را به عهده گرفته ، اگرچه به فراخور استعداد مبلغ دینی می توان رابطه ی محکم و خوبی با مردم منطقه برقرار نمود.
اما در اردوهای جهادی هرگروه اولین کاری که می کند تعریف یک پروژه ی عمرانی در منطقه است، وقتی مردم منطقه می بینند که عده ای از شهرهایی مرکزی کشور برای آن ها مسجد،سرویس بهداشتی و. .. می سازد احساس می کنند که این مردم از جنس خودشان هستند و خود مردم همراه با بچه های اردوی جهادی برای ساختن بنا کمک می کنند حتی بسیاری از روزها مردم روستا برای بچه ها غذا تهیه می کنند و این اثرگذاری بیشتری دارد.
حاج اقا مهدوی می گوید: هدف از تبلیغ، اشاعه فرهنگ دینی است اما تبلیغ در اردوهای جهادی رنگ و بوی دیگری دارد وقتی یک جوان انقلابی با تحصیلات عالیه وارد یک منطقه محروم می شود و بدون دریافت هیچ هزینه ای آستین همت را بالا می زند اولین اثررا درخود فرد دارد و دومین اثرگذاری را در مردم روستا ،وقتی مردم روستا می بینند افرادی از مناطق برخوردار کشور به شهر آن ها آمده و با انها زندگی می کند این را از الطاف انقلاب میدانند و درواقع آنان را سفیران انقلاب می خوانند و این کار تبلیغ دین در عمل است.
او می گوید: در یکی از روستاهای خوزستان که به علت حضور وهابیت منطقه قرمز اعلام شده بود بعد از دو سال حضور اردوهای جهادی ،این منطقه از حالت قرمز خارج شده و هم اکنون نمازجماعت و اعمال عبادی اسلامی در این منطقه برگزار می شود ،کاری که شاید نیاز به ۱۰ سال کار تبلیغی داشت در دو سال به ثمر نشست و این تاثیر کار را می رساند.
او می گوید در اردوهای جهادی از ۶ ماهه تا ۷۲ ساله حضور دارند که برای من تداعی گری صحرای کربلا است اگر میخواهیم جهاد منقطع نشنود باید همه ی اقشار وسنین حضورداشته باشند.
حاج آقا مهدوی می گوید: ما دین خود را ازمنبر گرفته ایم اگربخواهیم دو اصل برای دین داری یک مسلمان شیعه در نظر داشته باشیم یکی خانواده و دومی منبر وعظ است، در حال حاضر کارکرد منبر تغییر کرده ودشمن از هر ابزاری برای ایجاد شک و شبهه استفاده می کند و لا جرم ما نیز باید همگام با پیشرفت تکنولوژی نوین شویم کما این که منبر از زمان رسول الله تاکنون نوین شده است ومنبر همچنان خود ر ابه روز میکند اگرچه سرعت ما در برابر دشمن کم است اما طرح مسئله با دشمن و پاسخگویی با مبلغین و روحانیون است.
او در ادامه می گوید: روحانیونی زیادی وجود دارند که در فضای مجازی ورود کرده اند ،شاید یک منبرمعمولی با حضور ۳۰ نفر برگزار شود ولی وقتی پیامی در شبکه ها مجازی منتشر می شود چندین هزار بازدید می خورد و این تاثیر بالای فضای مجازی را نشان می دهد اما بایستی فرهنگ سازی در این زمینه صورت گیرد.
امروز باید عملکرد مبلغین باعث ایجاد اعتماد در نسل جوان شود، یک روحانی باید ازجنس مردم باشد چنان که زندگی بزرگان دینی ما هم مانند مردم بوده ،اگر روحانی بتواند منبر و عملکرد خود رابا هم منطبق کند اتفاقات خوبی رخ خواهد داد.
روحانی باید اخلاق مدارتر از سایرین باشد،امام ره یک کلمه حرف زد اما چون این حرف قلیان و جوشش درونی او بود مردم پذیرفتند .اگر میخواهیم اقبال مردم به دین خدا زیاد شود باید روحانیت از جنس مردم شود،اگر مردم اعتقاداتشان کم رنگ شده علت ما بوده ایم ،اگرنه مردم همان مردمی هستند که با یک کلام امام خمینی(ره) به خیابان ریختند و ازجان خود نهراسیدند.
او در پایان ازدرد دل بچه های حزب اللهی که با پای پیاده در کف خیابان کار می کنند می گوید:ما از مسئولین پول های میلیاردی و ساختمان آن چنانی نمیخواهیم تنها حمایتی میخواهیم تا چوب لای چرخ بچه های حزب اللهی که بدون دریافت هیج هزینه ای مخلصانه خدمت میکنند نگذارند…