عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی کشور، با اشاره به ثبات قیمت مرغ در بازار طی این هفته گفت: امروز متوسط قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۲ هزار و ۷۰۰ تا ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشیها ۱۷ هزار و ۵۰۰ تا ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان است.
وی با اشاره به اینکه مرغداران رغبتی به جوجه ریزی ندارند، افزود: با توجه به چالش کمبود و گرانی نهاده دامی و کاهش رغبت مرغداران به امر جوجه ریزی، صنعت طیور با مشکلات عدیدهای روبروست.
حجت با اشاره به اینکه زنگ خطر صنعت طیور کشور به صدا درآمده است، بیان کرد: در شرایطی که قیمت جوجه یکروزه از تخم مرغ معمولی ارزانتر است و واحدهای مرغ مادر دچار خسران میشوند، بازگشت تولیدکنندگان جوجه به حالت عادی نیازمند زمان است.
حجت درباره آینده بازار مرغ گفت: با توجه به نوسان شدید نهادههای دامی و افزایش ۱۰ درصدی قیمت مصوب کنجاله سویا، امکان پیش بینی قیمت مرغ در بازار وجود ندارد و نوسان ۱ تا ۲ درصدی قیمت در طول هفته امری طبیعی است.
این مقام مسئول قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۱۴ هزار تا ۱۵ هزار تومان و مرغ گرم برای مصرف کننده را ۲۰ تا ۲۱ هزار تومان اعلام کرد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: هم اکنون بخش عمده نهادههای مورد نیاز مرغداران از بازار سیاه تامین میشود، درحالیکه با تخصیص ارز دولتی بخش عمده ذرت و کنجاله باید با نرخ مصوب به دست تولیدکنندگان برسد.
وی با اشاره به اینکه بازار نهادههای دامی تعریفی ندارد، بیان کرد: عدم حمل به موقع نهاده علت اصلی اختلاف قیمت مصوب با بازار آزاد است و از آن جا که مرغدار با موجود زنده سر و کار دارد، چارهای جز تامین نهاده با نرخ بالا ندارد.
این مقام مسئول افزود: مرغداران در سال ۹۸ از دفاتر مختلف نهاده خریداری کردند که از طریق شرکتها تا خرداد امسال ذرت و کنجاله سویا توزیع شد که این امر تداوم تولید را به همراه داشت.
وی با انتقاد از نبود نظارت در بازار نهادههای دامی گفت: هم اکنون هر کیلو کنجاله سویا با نرخ ۱۳ هزار تومان در عمده فروشی و ۱۴ هزار تومان خرده فروشی عرضه میشود که تولیدکنندگان به سبب نبود نقدینگی کافی قادر به خرید نیستند چرا که هر کامیون کنجاله سویا بالای ۳۲۵ میلیون تومان تمام میشود، درحالیکه نرخ مصوب یک کامیون کنجاله ۷۵ میلیون تومان است که با نرخ بازار سیاه اختلاف معناداری دارد.
به گفته حجت، با وجود آنکه نظارتی در زمینه بازار نهادههای دامی نیست، اما عرضه مرغ تحت چارچوب خاص باید صورت گیرد، از این رو مسئولان تنظیم بازار باید کاری کنند تا مرغداران از بلاتکلیفی خارج شوند.
حجت در پایان تصریح کرد: ۴۰ تا ۵۰ درصد نهادههای دامی از کانال دولت و مابقی از بازار آزاد تامین میشود، به همین خاطر عرضه با نرخهای مصوب بیانگر استمرار زیان ۴ ماه اخیر مرغداران است، در حالیکه اگر مسئولان دولتی از نرخ واقعی حمایت کنند، تولیدکننده با اطمینان خاطر بیشتری به تولید ادامه میدهد.