محمد حسین باقری، مدیر طرح CNG شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در نشستی خبری اظهار داشت: درحال حاضر 186 کارگاه درسراسر کشور برای تبدیل خودروهای عمومی به دوگانه سوز تجهیز شده اند.
وی افزود: براساس آمار موجود 136 هزار و 700 خودرو در سایت gcr.niopdc.ir ثبت نام کرده اند که از این میان 23 هزار خودرو تبدیل شده اند، 22 هزار خودرو نوبت گرفته اند و در صف تبدیل هستند و 6 هزار خودرو در صف انتخاب کارگاه قرار دارند.
باقری دستکاری مخازن و فرسودگی ناشی از خوردگی خارجی را دو عامل بروز حوادث در حین سوختگیری خودروهای CNG سوز اعلام کرد و گفت: برای جلوگیری از بروز حوادث، از جمله اقدامات صورت گرفته هوشمندسازی جایگاه های CNG است که این کار شروع شده است.
وی ادامه داد: مناقصه فرآیند هوشمندسازی جایگاه ها با توجه به آماده شدن اسناد آن، اواسط مهرماه برگزار خواهد شد تا پیمانکار تعیین شود.
مدیر طرح CNG شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی تصریح کرد: با اجرای طرح هوشمندسازی جایگاهها، هنگامی که یک خودرو جهت سوختگیری وارد جایگاه میشود، تمام اطلاعات خودرو اسکن می شود.
وی افزود: باید با هماهنگیهای صورت گرفته با پلیس راهور، نسبت به تبدیل کارت خودروهای تبدیل شده، از حالت بنزین سوز به دوگانه سوز اقدام شود.
باقری با بیان اینکه "درحال حاضر بیش از 2400 جایگاه فعال عرضه سوخت CNG در کشور داریم"، گفت: به علت پراکندگی جغرافیایی، در کلانشهرهایی چون تهران، شیراز، مشهد، اصفهان و تبریز، نیاز به احداث جایگاههای جدید وجود دارد اما مشکل اصلی احداث جایگاههای جدید در کلانشهرها، گران بودن قیمت تأمین زمین است.
وی ادامه داد: بارها در این زمینه با شهرداریها مکاتبه کردهایم و جلسات متعددی برگزار شده، حتی استانداریها نیز در جریان هستند اما اقدام موثری تاکنون انجام نشده است.