به گزارش افکارنیوز، سید قوام الدین امین در گفتگو با مهر با بیان اینکه قیمت انواع سکه به دلیل نوسانات قیمتی انس در بازار جهانی دچار تلاطم و تغییرات زیادی شده بود، گفت: این موضوع باعث شد که اونس طلا از ۱۳۵۰ دلار به ۲۰۰۰ دلار نیز برسد که البته هم اکنون به ۱۶۵۳ دلار در هر اونس رسیده است.

نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران اظهار داشت: در بخش افزایش قیمت انواع سکه نیز به دلیل رشد قیمت طلا در بازارهای داخلی و جهانی، این بخش نیز تحریک شد که البته به نوسانات قیمت دلار هم ارتباط داشت.

امین با تاکید بر اتخاذ سیاست های بانک مرکزی و دولت در کنترل بازار سکه و طلا، ادامه داد: بخشی از مسائل به وجود آمده در این حوزه مربوط به نقدینگی سرگردانی بود که به سمت بازار سکه و طلا کشیده شد.

ورود نقدینگی سرگردان به بازار سکه و ارز

وی بیان داشت: جلسه ای با بانک بانک مرکزی داشتیم و در آنجا عنوان شد افرادی هستند که خریدهای چندمیلیارد تومانی در طرح پیش خرید سکه داشته اند و این خریدها کمتر از صنف خود طلافروشان بوده است.

نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران به ورود گروه هایی از خارج صنف طلا و سکه فروشان به بازار خبر داد و با اشاره به سرمایه های جدیدی که برای کسب سود به این بخش آمده است، گفت: بعضا افراد در مشاغل دیگری فعالیت داشته اند و پس از اینکه دیدند در این حوزه درصد سوددهی بالاتری وجود دارد، به این سمت گرایش پیدا کردند.

به گفته امین، در زمینه سکه هم اکنون جو آرام است و ممکن است قیمت ا از میزان فعلی نیز پایین تر بیاید و در صورت کاهش دوباره قیمت دلار، بازار سکه نیز دچار کاهش خواهد شد.

این مقام مسئول در اتحادیه طلا و جواهر تهران افزود: افرادی هستند که چندین سال در این بخش سرمایه گذاری کرده اند، ما از چند سال قبل تاکنون با برخی مشکلات و شکایات مردم در زمینه سکه ها مواجه بودیم که هم اکنون به خرید و فروش طلاهای مسروقه و همچنین سکه های تقلبی سروسامان داده شد.

ساماندهی خرید طلاهای مسروقه

وی با اعلام شناسایی فعالان تخصصی سکه و بررسی شرایط آنها، تصریح کرد: در ابتدا ۷۰ مجوز پلمب سکه به واحدهای فعال در سطح شهر تهران داده شد که این اقدام با هماهنگی سازمان استاندارد صورت گرفت.

امین با بیان اینکه در حال حاضر ۲۰۰ واحد صنفی سکه فروشی در تهران دارای مجوز پلمب سکه با کارت مخصوص و هولوگرام خود هستند، اظهار داشت: با این اقدام، آنها در برابر هرگونه شکایت، تقلب و کم و کاستی در این بخش باید پاسخگو باشند.

نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران تاکید کرد: در بخش طلا نیز از طریق هماهنگی با استاندارد توانستیم کدهای مشخصی را برای تمام سازندگان طلا در تهران تعیین کنیم و هم اکنون در شهر تهران ۱۰۰۰ کد مخصوی سازندگان طلا با کد شناسایی T وجود دارد و از این طریق تمام طلاهای ساخته شده در تهران، دارای علامت ساخت مشخص هستند.

به گفته وی، این اقدام هم اکنون در تمام کشور عملیاتی شده است و هر یک از استانها و شهرها دارای کد مشخصی برای سازندگان طلا است و می توان مسائل و مشکلات احتمالی در این بخش را از عیار طلا، اجرت ساخت و موارد دیگر پیگیری و شناسایی کرد.

واگذاری ۱۰۰۰کد ویژه به طلاسازان تهران

امین از تکمیل طرح واگذاری کد ساخت طلا برای تمام شهرهای کشور خبر داد و گفت: از سویی نیز به تمام فروشگاه های خرید سکه و جواهر برچسب هایی واگذار شد که شهروندان بتوانند برای خرید بدون مسائل بعدی به این فروشگاه ها مراجعه کنند.

این مقام مسئول در اتحادیه طلا و جواهر اظهار داشت: بررسی صلاحیتهای فنی افراد فروشنده و سازندگان طلا، داشتن مالکیت فروشگاه و دریافت پروانه کسب از مراحلی است که باید توسط فعالان این حوزه پیگیری شود.

وی در ارتباط با نوسانات قیمت انواع سکه در سال گذشته و حبابی بودن این قیمتها، همچنین کاهش مستمر قیمت آن در سال جاری و رسیدن به حدود ۷۰۰ هزار تومان، گفت: در آن زمان که قیمت سکه به ۱ میلیون تومان رسیده بود، حباب وجود داشت و حدود ۲۰۰ هزار تومان قیمت غیرواقعی برای آن مطرح بود.

نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران با بیان اینکه با توجه به قیمتهای فعلی، حبابی در انواع سکه وجود ندارد و قیمتها واقعی است، در زمینه ورود اولین سری از سکه های پیش فروشی به بازار، افزود: کسی که از طریق پیش خرید اقدام به سرمایه‌گذاری در سکه کرده است به راحتی آن را وارد بازار نخواهد کرد.

سکه ۷۰۰هزار تومانی بدون حباب

امین با تاکید بر این موضوع که خریداران بزرگ سکه صبر می کنند و به مرور سکه های خود را وارد بازار می کنند، خاطر نشان کرد: بنابراین ورود سکه های خرد به بازار نمی تواند تاثیر چندانی در قیمت آن داشته باشد و ممکن است در حد چندهزار تومان بالا یا پایین شود که تاثیر چندانی نمی گذارد.

وی در ارتباط با اقدامات سال گذشته دولت و بانک مرکزی برای کنترل قیمتها در بازار انواع سکه و طلا، تاکید کرد: می توان گفت که تقریبا بانک مرکزی و دولت توانسته است در بازار موفق عمل کند و نقدینگی سرگردان را تا حدودی کنترل کند.

این مقام مسئول در اتحادیه طلا و جواهر تهران ادامه داد: در بررسی ها و جلساتی که داشته ایم، مشخص شد که برخی خریدهای بزرگی را در طرح پیش فروش داشته اند و حتی یک نفر حدود ۲ میلیارد تومان سکه پیش فروش خریداری کرده است.

امین در ارتباط با احتکار سکه و انبار کردن آن به امید گران شدن از سوی فروشندگان سکه و صرافان، گفت: احتمال دارد که چنین وضعیتی نیز وجود داشته باشد؛ مگر اینکه سرمایه گذاران چه در بیرون بازار و چه در صنف فرصتهای بهتری برای سرمایه گذاری و بازدهی پول بیابند.

خریدهای میلیاردی در طرح پیش‌فروش

نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران با بیان این مطلب که کمتر احتکار سکه در بین فروشندگان رسمی اتفاق می افتد، اظهار داشت: ایجاد جو روانی در بازار از سوی کسانی بود که به یکباره پول های خود را وارد بازار سکه و طلا به امید کسب سود کرده بودند و سرمایه گذاری های کلانی در این بخش انجام دادند.

وی در زمینه وجود دست های پشت پرده در بازار و زمزمه اینگونه موارد از سوی فروشندگان مبنی بر اینکه عده ای در جای دیگری قیمت ها را تعیین می کنند و آنها هستند که به هر نحوی بخواهند بازار را تنظیم می کنند، گفت: دست های پشت پرده ای به آن معنا وجود نداشت اما سرمایه گذارانی نیز وجود دارند که در این بخش وارد می شوند.

به گفته امین، کسانی که با هدف کسب سود و افزایش قیمتها پا به بازار سکه و طلا و ارز گذاشتند باعثتحریک بازار هستند و فروشندگان رسمی در این بخش نقش چندانی نداشته اند.

دست‌های پشت پرده و احتکار سکه

این مقام مسئول در اتحادیه طلا و جواهر تهران در مورد وضعیت فروشندگانی که در بازار سکه و طلا فعالیت دارند اما اجازه پلمپ سکه را ندارند، تصریح کرد: در تهران هم اکنون ۵ هزار واحد طلا فروشی داریم که بیشتر آنها دارای مجوز فعالیت هستند و برخی نیز در شرف دریافت هستند.

وی ادامه داد: از این ۵ هزار واحد، برای ۲۰۰ واحد مجوز پلمب سکه صادر شده است که در نقاط مختلف تهران فعالیت دارند. در بخش پلمپ غیرقانونی نیز فعلا موردی وجود ندارد، اما اگر این واحدها که مجوز دارند تخلفی را داشته باشند با آنها برخورد می شود.

امین در مورد احتمال وجود سکه های تقلبی در بازار نیز بیان داشت: هم اکنون در این بخش وضعیت خوب است و سکه های تقلبی به ۱ درصد رسیده است.

سکه‌های تقلبی

نایب رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر، تاکید کرد: این موضوع در سال گذشته برای اولین بار وارد صنف طلا فروشان شد و به مرحله اجرا درآمد و ما در این زمینه نشست هایی را با مجلس، مسئولان وزارت اقتصاد و مالیات بر ارزش افزوده داشتیم، در مدت یکساله کم و کاستی ها برطرف شد.

وی با اعلام اینکه در سال جاری نیز تفاهم نامه ای با سازمان امور مالیاتی کشور منعقد کرده ایم، اظهار داشت: مالیات بر ارزش افزوده بیشتر مربوط به خریدار است که باید پرداخت شود.

به گفته امین، در سال جاری مالیات بر ارزش افزوده از ۴ درصد به ۵ درصد افزایش یافته است و هم اکنون پس از فروش طلا به مردم، مالیات بر ارزش افزوده نیز اخذ و به حساب دولت واریز می شود.

این مقام مسئول در اتحادیه طلا و جواهر تهران در زمینه بدهی مالیاتی صنف فروشنده طلا و جواهر در تهران، افزود: مشکل اصلی در بخش مربوط به مالیات ارزش افزوده بود که با تفاهم نامه ای که منعقد شد و همچنین برنامه ریزی های صورت گرفته، مشکل چندانی در این بخش وجود ندارد.

وی از افزایش ۱ درصدی سالیانه مالیات بر ارزش افزوده به صورت سالیانه تا سقف ۸ درصد خبر داد و بیان داشت: هم اکنون مالیات بر درآمد طبق یک روالی از سنوات دور در حال پرداخت است و در این حوزه مشکلی نداریم.

نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران، در مورد وضعیت ورود مصنوعات خارجی به بازار طلا و جواهر داخلی، تصریح کرد: قبلا مصنوعات خارجی بیشتر از طریق کشورهای حاشیه خلیج فارس و ساخت ایتالیا به صورت قاچاق وارد کشور می شد که با هماهنگی های صورت گرفته تقریبا جلوی قاچاق طلا گرفته شد.

امین خاطر نشان کرد: در حال حاضر طلاهای کارخانجات داخلی با توجه به ورود ماشین آلات چندان تفاوتی با انواع خارجی آن ندارد و کارهای ایرانی در حال افزایش در بین مردم است. اجرت مصنوعات خارجی از طلای داخلی به مراتب بیشتر است.

وی در خصوص برنامه ریزی برای ایجاد بورس سکه در کشور و وضعیت فعالیت آن، گفت: سازمان بورس از طریق برخی نشست ها با اتحادیه تهران بورس سکه را راه اندازی کرده بود ولی کم کاری هایی در این بخش صورت گرفت و کار خیلی موفق نبود و غیرفعال است.

قاچاق مصنوعات خارجی

این مقام مسئول در اتحادیه طلا و جواهر تهران از رایزنی با دانشگاه علمی کاربردی برای ایجاد دانشگاه صنعت طلا و جواهر خبر داد و با بیان اینکه اولین مرحله با پذیرش دانشجو در حال فعالیت است، افزود: هم اکنون ترکیه در بخش طراحی و استفاده از تکنولوژی روز پیشرفت های مناسبی را داشته است و ما نیز در این زمینه اقداماتی را آغاز کرده ایم.

به گفته امین، هم اکنون ایران چهارمین کشور بزرگ مصرف کننده طلا در جهان است و اگر ما بتوانیم از طریق تکنولوژی و آموزش نیازهای داخلی را تامین کنیم. همچنین امکان اشتغال زایی در این بخش نیز وجود خواهد داشت.

نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران از آغاز تولید شمش طلا برای اولین بار در ایران خبر داد و گفت: از طریق نصب دستگاه ها و ماشین آلات و همچنین آمادگی برخی کارخانه ها، بزودی تولید شمش طلا در ایران آغاز می شود.

وی با اعلام اینکه تاکنون تولید شمش در دنیا فقط در ایتالیا، سوئیس و ترکیه انجام می شد، تصریح کرد: فکر می کنم تا یکماه آینده اولین سری از شمش های طلای تولیدی در ایران وارد بازار داخلی شود.

ایران در جمع سازندگان شمش دنیا

امین همچنین از هماهنگی با استاندارد برای اعمال کنترل بر ساخت و رعایت ویژگی های لازم در تولید شمش سخن گفت و بیان داشت: قرار است تولید شمش در کشور به نحوی توسعه یابد که حتی طلاهای دسته دومی که وارد بازار می شود و دوباره به مواد خام تبدیل می شود، از طریق این کارخانجات تبدیل به شمش طلا شود.

این مقام مسئول در اتحادیه طلا و جواهر تهران، تاکید کرد: تا یکی دو ماه آینده تولید شمش طلا در کشور به مرحله ای خواهد رسید که دیگر کشور به انجام واردات شمش طلا نیازی نخواهد داشت. این موضوع از بزرگترین اقداماتی است که در این بخش صورت خواهد گرفت.

وی در پایان سخنانش از انجام هماهنگی های لازم با دولت در زمینه آغاز تولید شمش طلا در کشور خبر داد و گفت: مجوزهای لازم برای این کار نیز اخذ شده است.