غلامعلی فارغی با اعلام این مطلب اظهار داشت: پیشنهاد ایجاد ساز وکار اجرایی برای تأمین ارز و ترخیص کالاهای رسوبی در گمرکات از سوی تشکلهای تخصصی فعال در عرصه تأمین، توزیع و مصرف نهادههای دام و طیور تدوین شد و با موافقت دستگاههای ذی ربط این طرح به مرحله اجرا در آمد.
اخبار اقتصادی - وی با اشاره به خساراتی که رسوبی شدن نهادههای دامی در گمرکات به صنایع دام و طیور وارد کرد، افزود: عدم تأمین و تخصیص ارز مورد نیاز برای ترخیص کالاهای اساسی از جمله نهادههای دام و طیور موجب شد تا صنایع فعال در این عرصه متحمل زیانهای کلانی شوند.
این مقام مسئول، با اشاره به تدوین ساز و کار اجرایی تأمین ارز و ترخیص کالاهای رسوبی از سوی بخش خصوصی ادامه داد: پس از تأیید ساز و کار اجرایی تأمین ارز و ترخیص بخش عمده کالاهای رسوبی موجود در بنادر از سوی بانک مرکزی و همراهی گمرک ؛ فرآیند بارگیری و توزیع بیش از یک میلیون تن نهاده دامی در کشور فراهم شده و به زودی التهاب موقتی ایجاد شده در بازار نهادهها بر طرف خواهد شد.
عضو هیأت مدیره اتحادیه واردکنندگان نهادههای دام و طیور ایران، با تاکید بر ضرورت همراهی مسئولان با تشکلهای بخش خصوصی برای تسهیل روند تأمین ارز و ترخیص کالاهای رسوبی خاطرنشان کرد: اگر در برنامه ریزی برای توزیع کالاهای اساسی رسوبی شده به پیشنهادت کارشناسی تشکلهای بخش خصوصی توجه شود، بدون تردید در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان سال « جهش تولید » نامگذاری شده است، روند تأمین اقلام اساسی و اولیه بخش تولید بیش از پیش تسهیل میشود.
فارغی خاطرنشان کرد: اگر برای تأمین و تخصیص ارز و ترخیص کالاهای رسوبی از دیدگاه کارشناسانه فعالان اقتصادی بخش خصوصی و تشکلها استفاده میشد شاهد ایجاد التهاب در بازار نهادههای دامی و بروز مشکلات جدی برای فعالان صنایع دام و طیور نبودیم.