طی تصمیمی که دولت در هفته جاری گرفت، یارانه نقدی ۲۰۰ هزار ایرانی ثروتمند به صورت آزمایشی حذف خواهد شد که در اول مهر ماه سال جاری این تصمیم توسط سخنگوی ستاد یارانه تبصره ۱۴ به عموم مردم اعلام شد.
اخبار اقتصادی-تاکنون چندین مرتبه برای حذف یارانه دهکهای پر درآمد بحث شده بود، اما اجرایی کردن آن همواره با دو مشکل مواجه بود که یکی از آنها کافی نبودن اطلاعات و دادههای مناسب در کشور بود که دولت را در راستای اجرایی کردن این طرح سرد میکرد.
دومین دلیلی که سد راه حذف یارانههای افراد ثروتمند جامعه بود، حساسیتهای اجتماعی بود که ملاحظه ذائقه مردم را میکردند اما دولت در هفته جاری نشان داد که وقتی اقدامی به نفع کشور باشد باید شجاعانه به آن عمل شود.
در همین رابطه رحیم زارع عضو کمیسون اقتصادی، ترس مسئولان از حذف یارانه نقدی ثروتمندان را زشت ارزیابی کرد و گفت: میزان یارانه نقدی فقرا و مشمولان کمیته امداد باید افزایش یابد تا عدالت یارانهای محقق شود.
وی با مرور سرگذشت یارانه و بیاعتنایی دولتها به فراهم کردن دولت الکترونیک بیان کرد: باید در سنجش و اجرای آزمون وسع بیشتر دقت شود و نباید دنبال حذف یارانه افراد با درآمد پایین باشیم.
همچنین میر محمد حشمتی به عنوان یک کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرگزاری میزان در خصوص تاثیر حذف یارانه نقدی دهکهای پردرآمد روی درآمدهای دولت اظهار کرد: باتوجه به اختلالی که در درآمدهای دولت در یک سال اخیر به وجود آمده، حذف یارانه نقدی ثروتمندان میتواند تا حدودی این اختلال را جبران کند.
وی در ادامه افزود: در بودجه سال ۹۸ با کسری بودجه دولت همراه هستیم که تاکید مقام معظم رهبری بر موضوع اقتصاد بدون نفت باعث شد تا اقداماتی در این راستا و با هدف جبران کسری بودجه در کشور صورت گیرد که موفقیت آمیز نیز بوده اند.
این کارشناس اقتصادی خاطر نشان کرد: هر گونه اقدامی که دولت در راستای کاهش هزینههای خود انجام دهد به نفع تمام دهکهای جامعه است همچنین دولت میتواند از پس هزینههای خود برآید که حذف یارانه نقدی ثروتمندان یکی از مهمترین این اقدامات است.
حشمتی عنوان کرد: دولت باید زودتر این طرح را اجرایی میکرد، اما هنوز هم دیر نیست و باتوجه به پول زیادی که با این کار عاید میشود، دولت میتواند با برنامه ریزی مناسب و مدیریت صحیح این حجم از پول بسیاری از مشکلات حاکم در جامعه را حل کند.