رسول اشرف زاده در نشستی خبری در جمع خبرنگاران در تشریح آخرین وضعیت طرحهای در دست ساخت و آماده بهره برداری شرکت گروه پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان در سال 98، گفت: پیش بینی می شود امسال چهار طرح مهم شامل طرح شیرین سازی گاز و الفین پتروشیمی ایلام، طرح اوره و آمونیاک پتروشیمی لردگان و طرح سولفات پتاسیم پتروشیمی ارومیه در مدار بهره برداری قرار بگیرند.
اخبار اقتصادی-مدیرعامل شرکت گروه پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان با اعلام اینکه هم اکنون پیشرفت ساخت فاز دوم توسعه پتروشیمی ایلام به بیش از 95 درصد رسیده است، تصریح کرد: پیشرفت واحد شیرین سازی گاز حدود 98 درصد و واحد الفین 95 درصد بوده که علاوه بر تامین کامل خوراک اتیلن واحد پلی اتیلن پتروشیمی ایلام سالانه حدود 150 هزار تن اتیلن مازاد قابل تزریق به خط اتیلن غرب است.
* توقف گازسوزی با تکمیل فاز دوم پتروشیمی ایلام
وی با بیان اینکه اجرای این پروژه علاوه بر دستاوردهای اقتصادی دارای مزیت های زیست محیطی است، اظهار داشت: با راه اندازی این طرح گازسوزی در ایلام متوقف شده و از سوختن یالانه بالغ بر 200 میلیون دلار اتان، متان و سایر برشهای گازی جلوگیری میشود.
اشرف زاده طرح پتروشیمی لردگان با ظرفیت تولید سالانه 677 هزار تن آمونیاک و یک میلیون و 73 هزار تن اوره به عنوان طرح دیگر آماده بهره برداری در سال 98 عنوان کرد و افزود: پیشرفت ساخت این طرح هم حدود 96 درصد بوده که هم اکنون در مرحله پیش راه اندازی و برنامه ریزی برای تولید زودهنگام محصول است.
مدیرعامل پترول از طرح یک میلیون تنی تولید اتیلن پتروشیمی گچساران با پیشرفت 61 درصدی، پتروشیمی صدف با ظرفیت تولید سالانه 136 هزار تن ESBR یا استایرن بوتادین امولسیونی با پیشرفت 44 درصد، پتروشیمی دهدشت با پیشرفت ساخت 10 درصد به عنوان سایر طرح های در دست اجرای پترول نام برد و گفت: در پتروشیمی ارومیه هم پس از ثبت رکورد جدید تولید با ظرفیت 108 درصد در سال گذشته امسال طرح تولید سولفات پتاسیم با ظرفیت تولید سالانه 40 هزار تن محصول راه اندازی می شود که هم اکنون پیشرفت ساخت این طرح حدود 72 درصد است.
* آخرین وضعیت ساخت پتروشیمی دهدشت
وی با اشاره به آخرین اقدامات انجام شده برای ساخت پتروشیمی دهدشت تصریح کرد: در حال حاضر توسعه پتروشیمی دهدشت با تسطیح زمین، احداث ساختمانهای غیر عملیاتی آغاز شده است.
این مقام مسئول با اشاره به مذاکرات انجام شده با صندوق توسعه ملی برای تامین مالی این طرح تولید پلی اتیلن با ظرفیت 300 هزار تن در سال، یادآور شد: با توجه به مذاکرات انجام شده پیش بینی می شود تا یک ماه آینده تزریق منابع مسدودی از صندوق توسعه ملی انجام شود که در این صورت عملیات اجرایی واحدهای تولیدی و عملیاتی این طرح نیمه دوم امسال آغاز خواهد شد.
اشرف زاده با اشاره به خرید لایسنس و بسته مهندسی اصولی این طرح، یادآور شد: در صورت گشایش منابع مالی این طرح تولید پلی اتیلن در مسیر خط اتیلن دنا در مدت زمان سه سال ساخته خواهد شد.
*ساخت سودآورترین پارک پتروشیمی ایران در ارومیه
مدیرعامل پترول در ادامه با بیان اینکه یکی از برنامه های کلیدی در دست اجرا در هلدینگ پترول تکمیل زنجیره ارزش با ساخت پارک های پتروشیمی در منطقه کمتر توسعه یافته کشور است، در تشریح مهمترین مزیت های احداث پارک پتروشیمی ها در کشور، توضیح داد: جلوگیری از خام فروشی، تکمیل زنجیره ارزش، اشتغال آفرینی پایدار، هدایت حجم سرمایه گذاری ها به پروژه های زودبازده با مشارکت بخش خصوصی، متنوع سازی سبد تولید محصولات پتروشیمی و افزایش تاب آوری سبد صادراتی به ویژه در شرایط تحریم از مهمترین مزیت های احداث پارک پتروشیمی ها است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ساخت چهار پارک پتروشیمی در ایلام، ارومیه و لردگان در دستور کار قرار گرفته است، گفت: مطالعات اقتصادی ساخت اولین پارک پتروشیمی در ارومیه با هدف تولید 6 محصول جدید از خوراک «ملامین» تولیدی پتروشیمی ارومیه آغاز شده است که می توان با سرمایه گذاری 90 تا 253 میلیارد تومانی توسط بخش خصوصی زمینه احداث 6 واحد در قالب پارک پتروشیمی ملامین فراهم خواهد شد.
اشرف زاده با بیان اینکه در شرایط فعلی نرخ بازگشت سرمایه مجتمع های پتروشیمی کشور در بهترین حالت حدود 18 تا 22 درصد است، تاکید کرد: اما مطالعات اقتصادی نشان می دهد که با کمترین میزان سرمایه گذاری و بالاترین نرخ اشتغال، نرخ بازگشت سرمایه پارک پتروشیمی ملامین در ارومیه بیش از 30 درصد بوده که بالاترین نرخ در بین تمامی شرکت ها و مجتمع های پتروشیمی کشور خواهد بود.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه از محصول ملامین می توان بیش از 100 محصول جدید و کاربردی در کشور تولید کرد، ادامه داد: در ایلام هم ساخت دو پارک پتروشیمی «بنزین پیرولیز» و «پلی پروپیلن» در دستور کار قرار گرفته ضمن آنکه در لردگان هم با استفاده از خوراک اوره مطالعات ساخت یک پارک پتروشیمی اوره رزینی آغاز شده است.
وی با بیان اینکه در جهان از محصول اوره می توان حدود 300 محصول میانی و نهایی تولید کرد، خاطرنشان ساخت: مطالعات انجام گرفته نشان می دهد در ایران امکان تولید دست کم 100 محصول با استفاده از خوراک اوره وجود دارد.
اشرف زاده در پایان با اشاره به ساخت یک مجتمع پلی پروپیلن در ایلام، تاکید کرد: تاکنون تجهیزات و لایسنس این طرح به طور کامل خریداری شده و پیش بینی می شود این طرح 150 هزار تنی در مدت زمان کمتر از دو سال آماده بهره برداری شود.