غلامرضا میری از کاهش حدود ۶ درصدی قیمت زعفران در بازار خبر داد و گفت: حداقل قیمت این محصول ۹ میلیون تومان و حداکثر نرخ آن ۱۳.۵ میلیون تومان است.
وی دلایل کاهش قیمت طلای سرخ را مورد اشاره قرار داد و افزود: با توجه به افزایش قیمت، مصرف زعفران در داخل کشور به شدت کاهش یافته است. مردم با توجه به شرایط اقتصادی که دارند توان خرید این محصول را ندارند یا اینکه ترجیح میدهند کالاهایی را که اولویت بیشتری برایشان دارد خرید کنند.
میری با بیان اینکه صادرات این محصول نیز معمولاً نیمههای اردیبهشت ماه رو به کاهش است، گفت: هر چه به فصل برداشت محصول نو نزدیک تر میشویم صادرات کمتر میشود. ضمن اینکه یکی دیگر از دلایل کاهش قیمت کاهش نرخ ارز است.
وی با بیان اینکه کشاورزان نیز در یک بازه زمانی میلی به عرضه محصول خود به بازار نداشتند، افزود: درحال حاضر کشاورزان نیز محصولشان را به بازار عرضه میکنند و بنابراین عرضه افزایش یافته است.
نایب رئیس شورای ملی زعفران ادامه داد: یکی دیگر از دلایل کاهش صادرات که منجر به افت قیمت هم شده سخت گیری های بانک مرکزی در زمینه بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور است.
میری توضیح داد: باتوجه به شرایط تحریم این کار بسیار دشوار است به همین خاطر برخی صادرکنندگان ترجیح میدهند صادرات نکنند یا اینکه برخی دیگر از صادرکنندگان هم با کارت خودشان صادرات انجام نمیدهند.
وی درباره اینکه پیش بینی میکنید وضعیت قیمت این محصول در روزهای آینده به چه صورت باشد؟، گفت: در چنین شرایطی پیش بینی امری است بسیار دشوار. اگر قیمت ارز بالا برود قیمت زعفران نیز افزایش مییابد و اگر قیمت ارز کاهش یابد زعفران نیز ارزان میشود.
میری اضافه کرد: خیلیها زعفران را خریدند و در خانههایشان نگه داشتند خیلی از کشاورزان نیز محصول خود را هنوز به بازار عرضه نکردهاند که این محصولات کم کم باید وارد بازار شود. در واقع از تیرماه به بعد هر کس زعفران دارد باید آن را وارد بازار کند چراکه به عرضه محصول نو به بازار نزدیک میشویم.
وی درباره میزان صادرات زعفران در سال ۹۸ نیز گفت: هنوز آمار صادرات در سالجاری اعلام نشده است.