در آستانه ماه مبارک رمضان تقاضا برای برخی اقلام اساسی بیشتر از ایام دیگر سال افزایش مییابد که این افزایش ضرورت عرضه بیشتر کالاها و نظارت بر توزیع را بیش از پیش افزایش میدهد.
در میان کالاهای موجود در سطح بازار اقلامی همچون خرما، زولبیا و بامیه، برنج، گوشت و نان متقاضی بیشتری داشته که به بررسی بازار آنها پرداختیم.
طبق آخرین پیگیریهای خبرگزاری میزان از علی اصغر موسوی دبیرکل انجمن خرمای ایران نشان داد علاوه بر اینکه از هفته جاری مغازه داران، نیاز خود را تامین کرده اند میتوان گفت: قیمت این محصول برای ماه مبارک رمضان افزایش نخواهد داشت.
در ادامه، قاسمعلی حسنی دبیر اتحادیه بنکدارن مواد غذایی در گفتوگو با خبرگزاری میزان، در خصوص وضعیت بازار مواد غذایی در آستانه ماه مبارک رمضان اظهار کرد: کالاهای پرمصرف ماه مبارک رمضان از جمله برنج، روغن، خرما، پنیر، حبوبات همه تامین شده و کمبودی وجود ندارد.
وی در توضیح قیمت برخی اقلام بیان کرد: قیمت برنج ایرانی در بازار از ۱۶ هزار تومان تا ۲۰ هزار تومان و قیمت برنج خارجی ۶ هزار ۳۰۰ تومان تا ۷ هزار و ۳۰۰ تومان، قیمت خرما نیز از ۱۵ هزار تومان تا ۳۱ هزار و ۵۰۰ تومان است.
گفتنی است، مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج نیز در خصوص آخرین شرایط بازار اعلام کرد بازار برنج خارجی تحت کنترل است و به اندازه نیاز برنج وجود دارد و در آستانه ماه مبارک رمضان افزایش قیمتی نخواهیم داشت و میانگین قیمت این محصول در سطح ۷ هزار و ۵۰۰ تومان است.
در محصولات پروتئینی نیز قیمتها در مقایسه با روزهای گذشته کاهش یافته به گونهای که مرغ تازه در میادین میوه و تره بار به قیمت هر کیلو ۱۱ هزار و ۶۲۰ تومان و مرغ کامل پاک شده هر کیلو ۱۲ هزار و ۷۷۰ تومان به صورت بسته بندی شده به فروش میرسد.
تخم مرغ نیز در بازار میوه و تره بار بسته بندی ۱۲ تایی به قیمت ۶ هزار و ۳۰۰ تومان و بسته ۲۰ تایی به قیمت ۹ هزار و ۸۰۰ تومان عرضه میشود.
همچنین پیگیریهای میزان خبر میدهد تعیین قیمت اقلامی مانند زولبیا و بامیه، آش و حلیم نیز برای ایام ماه مبارک رمضان هنوز مشخص نشده و طی روزهای آتی قیمت آن اعلام میشود.
علاوه بر عرضه کافی کالاها در بازار با تصمیم اعضای کارگروه ستاد تنظیم بازار مقرر شده با هدف تنظیم بازار اقلام اساسی و مصرفی خانوار در ماه مبارک رمضان، طرح ویژه نظارت بر بازار از روز ۱۰ اردیبهشت آغاز و تا ۱۷ خرداد ادامه یابد.
بر این اساس عرضه اقلام اساسی در دو سطح صورت خواهد گرفت که کالاهای اساسی مانند برنج، شکر، روغن، گوشت مرغ با قیمتهای ترجیحی یا در فروشهای فوق العاده برای خانوارهای هدف عرضه میشود.
گفتنی است، هر ساله در آستانه ماه مبارک رمضان حداقل و حداکثر قیمت اقلام پرمصرف با هدف پیشگیری از رشد ناگهانی قیمتها ابلاغ و به اطلاع شهروندان میرسد.