رحیم نیازی، رئیس انجمن ملی سیب زمینی با اشاره به دلایل گرانی قیمت سیب زمینی در بازار اظهار کرد: توقف برداشت محصول به سبب بارندگیهای اخیر، بروز مشکلات در سیستم حمل و نقل جادهای و تعطیلی نیروی کار در بخش سورتینگ از جمله علل افزایش قیمت سیب زمینی طی روزهای اخیر در بازار به شمار میرود.
وی با بیان اینکه قیمت سیب زمینی در بازار متعادل میشود، افزود: با توجه به برداشت محصول از مناطق جیرفت، هرمزگان، کرمان و دزفول و عرضه به بازار پیش بینی میشود که قیمت سیب زمینی در بازار کاهش یابد.
نیازی ادامه داد: با ممنوعیت صادرات سیب زمینی از ۱۵ فروردین به کشورهای عراق، ترکیه، ترکمنستان و حوزه خلیج فارس قیمت روند کاهشی به خود گرفته است.
رئیس انجمن ملی سیب زمینی با اشاره به اینکه آمار دقیقی از میزان خسارت سیل اخیر در دسترس نیست، بیان کرد: اگرچه برآورد دقیقی از میزان خسارت سیل اخیر در استانهای شمالی و جنوبی در دسترس نیست، اما گزارشها نشان میدهد که مشکل خاصی اتفاق نیفتاده است.
وی با اشاره به دلایل اختلاف قیمت سیب زمینی از عمده فروشی تا خرده فروشی گفت: فقدان یا کمبود نظارت دستگاههای نظارتی موجب شده تا سیب زمینی در خرده فروشیها با نرخهای بالاتری در بازار عرضه شود. این در حالی است که حداکثر اختلاف قیمت عمده فروشی تا خرده فروشی باید ۱۰ تا ۲۰ درصد باشد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در تولید سیب زمینی مشکلی نداریم، اظهار کرد: براساس آمار تولید، سیب زمینی مورد نیاز کشور تامین است و کمبودی در این زمینه نداریم.
وی صادرات سیب زمینی را یکی از راهکارهای تعادل قیمت در بازار برشمرد و گفت: با توجه به آمار تولید و مصرف داخل، بخشی از سیب زمینی تولیدی برای تنظیم بازار باید به بازارهای هدف صادر شود که متاسفانه وزارت صمت بدون هماهنگی با وزارت جهاد کشاورزی، صادرات را ممنوع اعلام کرده است.
رئیس انجمن ملی سیب زمینی در پایان تصریح کرد: با توجه به آنکه سیب زمینی کشت بهاره از مناطق خوزستان و دزفول و سپس گرگان، قصر شیرین وهمدان بتدریج وارد بازار میشود، از این رو پیش بینی میشود که روند کاهش قیمت در بازار آغاز شود.