شرکت آرامکوی عربستان معروف است به بزرگترین صادر کننده نفت خام جهان. اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، به بزرگترین مصرف کننده نفت فسیلی هم تبدیل می شود .
بیش از یک سوم نفت آرامکو در حال حاضر به پالایشگاه های تحت مالکیت خودش می رسد. این شرکت قصد دارد شبکه پالایشگاهی خود را دو برابر کند تا کنترل 10 میلیون بشکه نفت در روز را تا 2030 در دست بگیرد .
جان استوارت، یک تحلیلگر در شرکت مشاوره وود مکنزی گفت:« هدف آرامکو ایجاد یک مقصد مطمئن برای تولید آینده نفتش است. این توسعه ،آرامکو را به بزرگترین پالایشگاه در جهان تبدیل می کند ».
عربستان سعودی به خزانه آرامکو برای ساخت صندوق ثروت ملی و کمک به ایجاد صنایع جدید برای از بین بردن وابستگی عربستان به نفت، متکی است. آرامکو سعی می کند سود بیشتری از نفت خامی که به بنزین، پلاستیک و سایر مواد کاربردی در کالاهای مصرفی تبدیل میکند، به دست آورد. این شرکت 69 میلیارد دلار برای حداکثر سهام شرکت پتروشیمی بیسیک اینداستریز عربستان هزینه میکند .
آرامکو مالکیت کامل 3 پالایشگاه را در عربستان و شرکتی موتیوا اینترپرایز را در آمریکا در دست دارد .
تا پایان سال جاری، آرامکو پالایش نفت خام را در تاسیسات جدیدش در عربستان و مالزی آغاز میکند که ظرفیت کل پالایشی آن را به بیش از نیمی از نفت تولیدی این شرکت می رساند. طبق پیش بینی وود مکنزی، تا 2030 نیمی از ظرفیت پالایشگاهی آرامکو خارج از عربستان خواهد بود .
این کار، آرامکو را به یک مشتری بزرگتر برای نفت خودش تبدیل می سازد. به این ترتیب تقاضای نفت خام را با فروش آن به سیستم پالایشگاهی خودش حفظ می کند .
آرامکو قراردادهای کوتاه مدتی برای تامین هدف ظرفیت پالایشگاهی خود بسته و قصد دارد در مواد شیمیایی هم پیشرفت کند. هدف این شرکت تبدیل روزانه 3 میلیون بشکه نفت خام به مواد شیمیایی است .