ساخت و تکمیل کتابخانه ۱۵ منطقه محروم کشور با همکاری بنیاد مستضعفان

 این تفاهمنامه به منظور ترویج فرهنگ کتابخوانی با هدف توانمندسازی مستضعفان و محرومان جامعه و اجرای برنامه‌های فرهنگی آموزشی با محوریت کتابخانه‌های عمومی به امضای موسی برزگری نماینده بنیاد مستضعفان و علیرضا مختارپور دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور رسید.

بر اساس این تفاهم نامه بنیاد علوی به تکمیل پروژه‌های نیمه تمام کتابخانه‌ای و احداث و تجهیز کتابخانه‌های روستایی و شهری در مناطق هدف می‌پردازد و در اجرای برنامه فرهنگی در کتابخانه‌های عمومی مساعدت می‌کند در مقابل نهاد‌های کتابخانه‌های عمومی کشور ضمن معرفی مناطق نیازمند به خدمات کتابخانه‌ای و پروژه‌های نیمه تمام کتابخانه‌ای در شهرستان‌های هدف متعهد می‌شود تا تامین نیروی انسانی و منابع مورد نیاز برای اداره کتابخانه‌ها پس از تکمیل و احداث بر عهده بگیرد. اجرای برنامه‌های مختلف با هدف ترویج فرهنگ کتابخوانی، ایجاد بخش کودک در کتابخانه‌های عمومی فعال و عضویت اعضای صندوق‌های خرد اعتباری طرح توان افزایی و دانش آموزان مناطق هدف به صورت رایگان از دیگر تعهدات نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در این توافق است.

در بخشی از این توافق نامه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور متعهد شده است تا توزیع بسته‌های حمایتی و فرهنگی مورد نظر بنیاد مستضعفان به خانواده‌های محروم را از طریق کتابخانه‌های عمومی واقع در مناطق مورد توافق بر عهده بگیرد.

طی این تفاهم نامه طرفین توافق کردند تا درخصوص توسعه خدمات کتابخانه‌ای در مناطق محروم همکاری کنند. مناطق هدف این تفاهم نامه شهرستان‌های قلعه گنج استان کرمان، چالدران استان آذربایجان غربی، لنده استان کهگیلویه و بویراحمد، شهرستان‌های مانه و سملقان استان خراسان شمالی، ملکشاهی استان ایلام، گرمی استان اردبیل، قصرقند، زهک و دلگان استان سیستان و بلوچستان، شادگان استان خوزستان، سروآباد استان کردستان، مراوه تپه استان گلستان، کوهرنگ استان چهار محال و بختیاری، جزیره لارک استان هرمزگان و بخش احمدی شهرستان حاجی آباد استان هرمزگان است.

موسی برزگری، مدیرعامل بنیاد علوی در این نشست با اشاره به انتخاب ۱۴ منطقه محروم در این تفاهمنامه برای اجرای برنامه‌های و اقدامات مشترک گفت: زمانی که  سعیدی‌کیا به بنیاد آمدند مقام معظم رهبری به ایشان فرمودند که کار اساسی این است که شما یک نقطه محروم را بگیرید، آباد کنید، از آب و گل خارج کنید و معیشت پایدار در آن منطقه ایجاد کنید.

وی افزود: این فرمایش رهبر معظم انقلاب همواره به عنوان مبنا و خط مشی ما در فعالیت‌ها قرار گرفت و با استفاده از مشاوران مجرب و استخراج شاخص‌های بیانات رهبر، به یک شرح خدمات رسیدیم که آن شرح خدمات را به فراخوان گذاشتیم؛ در ادامه یک مشاور پایه یک برای انجام مطالعه بر روی این شرح خدمات بکار گرفتیم و در نهایت به یک طرح جامع برای اجرا در آن منطقه دست یافتیم تا با پیاده‌سازی آن طرح به آبادانی مناطق محروم دست پیدا کنیم.

مدیرعامل بنیاد علوی با اشاره به پیاده‌سازی این طرح در منطقه قلعه گنج استان کرمان گفت: ما این طرح را در قالب ۴ هدف، ۲۷ برنامه عمده و ۱۲۷ طرح مطالعاتی و همچنین طرحی دیگر را با دانشگاه تهران در بحث توان‌افزایی و راه‌اندازی صندوق‌های خرد اعتباری در روستا‌های مختلف این منطقه آغاز را کردیم و اداره و سایر امورات آن را به خود مردم سپردیم. هم اکنون در روستا‌های مورد نظر ۱۴۴ صندوق تشکیل شده است که پایه آموزش و کارآفرینی در این مناطق هستند و خوشبختانه نتایج اجرای این طرح‌ها، قلعه گنج را به عنوان الگویی برای آبادانی سایر مناطق محروم معرفی کرد.

برزگری با اشاره به روند انتخاب ۱۴ منطقه محروم برای پیاده‌سازی این طرح‌ها گفت: ما برای انتخاب این مناطق ۴۴ شاخص محرومیت وزارت کشور، ۱۲ شاخص محرومیت مناطق محروم، ۱۸ شاخص وزارت بهداشت و درمان، ۲۱ شاخص آموزش و پرورش را که جمعا ۱۵۷ شاخص را تشکیل می‌دادند، جمع‌آوری کردیم و پس از بررسی و همپوشانی برخی شاخص‌ها، در نهایت به ۵۴ شاخص فرعی و ۹ شاخص اصلی دست یافتیم.

وی ادامه داد: این شاخص‌ها فرمول و ماتریسی در اختیار ما قرار داد که از این طریق توانستیم ۱۴ منطقه انتخابی را به عنوان محروم‌ترین مناطق کشور انتخاب کنیم. مناطقی که در این تفاهمنامه کار مشترک نهاد و بنیاد علوی کمک بسیاری به پیشبرد اهداف آن خواهد کرد.