سکه تمام بهار آزادی نیز همسو با افت دلار کاهشی شد، ولی با امید افزایش اونس طلا در بازارهای جهانی و افزایش تقاضای فیزیکی در هفته آخر اسفند در برابر نزول زیاد مقاومت کرد. در روزی که دلار ۹۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و روی عدد ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان قرار گرفت، سکه تمام بهار آزادی تنها ۵ هزار تومان کاهش قیمت را تجربه کرد و به قیمت ۴ میلیون و ۴۷۰ هزار تومان رسید. به گفته فعالان، در کنار کاهش تقاضا، یکی از عواملی که انتظارات معاملهگران بازار داخلی را تا حدی تحتتاثیر قرار داد، خبر دریافت بخشی از مطالبات دولت ایران از عراق بود. براساس گزارش بانک مرکزی از ۱۲ میلیارد دلار صادرات ایران به عراق ۴ میلیارد آن صادرات برق وگاز است و روز دوشنبه، اولین بخش از مطالبات دولت ایران به حساب بانک مرکزی واریز شد.
گزارشها حاکی از آن است که طرف عراقی عنوان کرده بود که پرداخت بدهی خود را یا بهصورت دلار انجام دهد یا بهصورت دینار که واحد پول این کشور است. با این حال، مشکلی که وجود داشت این بود که بهدلیل تحریمهای آمریکا، عراق نمیتوانست به ایران دلاری را بدون مجوزهای لازم از دولت آمریکا پرداخت کند. از آن سو، طرف ایرانی نیز بهنظر میرسد تمایل چندانی برای تسویه دیناری نداشت. در این شرایط طرف ایرانی به دولت عراق پیشنهاد کرده بود که بدهی خود را به شکل یورو پرداخت کند، ولی پایهاقتصاد کشور همسایه براساس دلار است و مقرون بهصرفه نبود یا دشوار بود که بدهی خود را بهصورت ارز اروپایی بپردازد. آنچه در حال حاضر و در نهایت برای بازار ارز اهمیت دارد این است که چه توافقی بین طرفین ایران و عراق اجرا شده است. آیا توافق شده است که طلب ایران بهصورت دینار وصول شود یا بهصورت ارز دیگری.
براساس پیگیریها در هیچ کدام از توافقهای انجام شده بین ایران و عراق عنوان نشده است که شکل پرداخت به چه صورت خواهد بود، ولی همین پرداخت بخشی از بدهی به کشور موجب شد که انتظارات بازار تحتتاثیر قرار بگیرد. با وجود آنکه مشخص نیست دولت عراق به ایران یورویی پرداخت کرده است، برخی از فعالان عنوان کردهاند که در ماههای اخیر یوروی نو در بازار بیشتر یافت میشود. این عده عنوان میکنند اسکناس تا نخورده یورو در صرافیها و به خصوص اسکناس تکبرگ ۵۰۰ یورویی در بازار وجود دارد. این در حالی است که در مقایسه بعضا اسکناسهای دلار یا سفید هستند (اسکناس آبی نیستند) یا در مقایسه با یورو بعضا کهنهتر هستند. بر این اساس عدهای از معاملهگران باور دارند، حتی اگر عراق به ایران یورویی پرداخت نکرده باشد، از طریق دیگری کانال تامین یورویی توسط ایران پیدا شده است که موجب ورود چنین اسکناسهایی به بازار شده است. به گفته فعالان، در کنار اخبار مربوط به عراق، افت نرخ حواله درهم و آمدن مدیر اینستکس به ایران از دیگر عوامل اثرگذار بر انتظارات معاملهگران بود. دیروز، نرخ حواله درهم تا ابتدای مرز ۳ هزار و ۵۰۰ تومانی در ساعات اولیه بازار عقبنشینی کرد. البته در ادامه روز کمی قیمت درهم اصلاح شد، ولی همچنان در سطح پایینتری نسبت به قیمت بسته شده روز دوشنبه قرار گرفت تا همزمان میزان فروشها در بازار ارز داخلی نیز بیشتر شود. دیروز حواله درهم در محدوده ۳ هزار و ۵۴۰ تومان قرار گرفت.
روز چهارشنبه صرافیهای منتخب بازارساز نیز قیمت فروش دلار را پایین آوردند. دیروز صرافیهای بانکی از همان ابتدای روز قیمت فروش دلار را به سطح ۱۲ هزار و ۸۰۰ تومانی بردند. در این میان، مانند روزهای گذشته صف خرید و فروشی در برابر صرافیها وجود نداشت و حجم معاملات در بازار نیز محدود بود. در روزی که دلار کاهشی بود، سکه تمام بهار آزادی افت بسیار محدود ۵ هزار تومانی را تجربه کرد. به گفته فعالان، افزایش جزئی اونس طلا این انتظار را در میان برخی معاملهگران داخلی بالا برد که طلای جهانی به بالای مرز هزار و ۳۰۰ دلاری برود. در کنار این، در روزهای انتهایی سال بهطور سنتی این انتظار نیز در بازار وجود دارد که تقاضای فیزیکی بهواسطه افزایش ازدواجها و جشنها بیشتر شود. با این حال، همزمان فروش سکه توسط برخی افراد عادی نیز در بازار سکه همچنان وجود داشت.