مدتهاست که مقامات اتحادیه اروپا بر علیه برخی از غولهای تکنولوژی قوانینی را مطرح و تصویب کرده است تا آنها را مجبور کند رفتارهای سازمانی و عملکردی خود را تغییر دهند.
هر چند که این نخستین باری نیست که گوگل به علت نقض برخی از قوانین وضع شده در منطقه یورو و اتحادیه اروپا جریمه شده است و چندی پیش بود که فرانسه نیز به صورت مستقل این شرکت بزرگ را ۵۰ میلیون یورو جریمه نقدی کرد، اما به نظر میرسد که اتحادیه اروپا در برابر اقدامات انحصارگرایانه گوگل و آمازون کوتاه نیامده و به دنبال وضع قوانین سختگیرانه و پرداخت جریمه و اعمال محدودیتهای بیشتری است و به همین دلیل تازهترین اخبار و گزارشهای منتشر شده نشان میدهد که مقامات اتحادیه اروپا نام این دو غول تکنولوژی را در لیست سیاه فعالیتهای تجاری غیرمنصفانه خود قرار دادهاند تا بدین ترتیب بتوانند آنها را مجبور کنند که چگونه محصولات و سرویسهای خود را در پلتفرمهای خود رده بندی کنند به گونهای که مانع فعالیت و کاهش استقبال از سایر رقبای آنها نشود. در واقع باید گفت که هدف از تصویب این قوانین متوقف کردن اقدامات ناعادلانه در پلتفرمهای آنلاین و فروشگاههای اینترنتی برای خریداری و نصب و دانلود اپلیکیشن است.
بر اساس گزارش رویترز، این قوانین و مقررات جدید که در آوریل سال گذشته توسط مقامات کمیسیون اروپا به تصویب رسید، به قوانین P2B یا پلتفرم به کسبوکار معروف است و شامل فروشگاههای اینترنتی گوگل پلی استور،اپ استور اپل، مایکروسافت استور، مارکت پلیس آمازون و ای بی (eBay) میشود.
البته در این لیست سیاه نام شبکههای اجتماعی و شرکتهای بزرگ دیگری که آنها نیز در عرصه فناوری و اینترنت فعالیت دارند، به چشم میخورد که از مهمترین آنها باید به فیسبوک، اینستاگرام، اسکایاسکنر، گوگلشاپینگ، گوگلسرچ، Senzam.cz، یاهو، DuckDuckGo و بینگ مایکروسافت اشاره کرد.
گوگل سال گذشته نیز به علت همین اقدامات انحصارگرایانه خود در بازار سرویس و پلتفرمهای اینترنتی به پرداخت ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیارد یورو جریمه نقدی محکوم شده بود که بیشترین جریمه از سوی اتحادیه اروپا بر این شرکت محسوب میشود.