کمبود بودجه بانک مسکن برای افزایش تسهیلات مشارکت در ساخت مسکن

 سیدابوالفضل موسوی بیوکی نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس با اشاره به اظهارات وزیر راه و شهرسازی درباره تأثیر افزایش تسهیلات مسکن در تشدید تورم، گفت: شاید افزایش وام مسکن در اقتصاد کشور موجب افزایش تورم شود، اما در شرایط کنونی بهترین و سریع ترین راه کار برای خانه دار شدن خانواده ها افزایش میزان وام مسکن است.

تولید مسکن و تعدیل رابطه عرضه و تقاضا سیاست اصلی وزارت راه و شهرسازی

نماینده مردم یزد و صدوق در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قطعا یکی از سیاست های اصلی وزارت راه و شهرسازی باید تولید مسکن و تعدیل رابطه عرضه و تقاضا در این حوزه باشد.

اعتبار 5 هزار میلیاردی برای افزایش سرمایه بانک مسکن در سال 98

وی ادامه داد: در شرایط کنونی باید افزایش سرمایه بانک های مرتبط با مسکن یکی از اولویت های مجلس و دولت باشد، البته مجلس در لایحه بودجه سال 98 اعتباری بالغ بر 5 هزار میلیارد تومان را برای کاهش بدهی های بانک مسکن به بانک مرکزی در نظر گرفته است.

کمبود اعتبار بانک مسکن برای افزایش تسهیلات مشارکت در ساخت و وام مسکن

امروز بانک ها برای افزایش سرمایه پیمانکاران جهت ساخت و ساز و همچنین افزایش تسهیلات مسکن با مشکلات اعتباری و بودجه ای رو به رو هستند، بنابراین افزایش سرمایه بانک ها در این شرایط ضروری است

موسوی بیوکی تصریح کرد: امروز بانک ها برای افزایش سرمایه پیمانکاران جهت ساخت و ساز و همچنین افزایش تسهیلات مسکن با مشکلات اعتباری و بودجه ای رو به رو هستند، بنابراین افزایش سرمایه بانک ها در این شرایط ضروری است.

این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد:به طور حتم اقداماتی مانند افزایش سرمایه بانک مسکن، تعدیل عرضه و تقاضا و در نهایت افزایش وام مسکن باید همزمان صورت گیرد، در غیر این صورت توجه یک سویه به موضوعات اثر کامل نخواهد داشت.

افزایش تسهیلات در هر صورت تورم زا است

وی گفت: اقتصاد کنونی کشور به گونه ای است که افزایش هر نوع تسهیلاتی از جمله تسهیلات مسکن، بر تشدید تورم تأثیر می گذارد، اما در هر صورت امروز مردم برای دستیابی به مسکن به حمایت های مالی و تسهیلاتی دولت نیاز دارند.

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: نکته کلیدی این است که دولت باید ضمن افزایش تسهیلات مسکن، زمینه را برای کنترل تورم ایجاد شده در بخش مسکن فراهم کند، تا خانواده ها به مسکن دست یابند./