عدم پرداخت سهم وزارت نیرو از عوارض برق قبوض مشترکان

 علی بختیار درخصوص وضعیت پروژه‌های نیروگاه‌های حرارتی و توقف شبکه‌های توزیع نیروی برق، گفت: صنعت برق یکی از صنایع پیش‌رو در توسعه کشور به شمار می‌آید و ایران به دلیل داشتن منابع هیدروکربنیک باید توسعه صنعت برق را جدی بگیرد چراکه انرژی پیشران توسعه کشور خواهد بود و یکی از مسیرهای بسیار مهم برای توسعه کشور است.

صنعت برق ایران به دلیل تفاوت بسیار میان "قیمت تمام شده" و "قیمت فروش" با چالش‌هایی رو به رو است

نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه صنعت برق ایران به دلایل تفاوت بسیار میان "قیمت تمام شده" و "قیمت فروش" با مشکلات و چالش‌های متعددی رو به رو است لذا روز به روز شرایط سخت‌تری را تجربه می‌کند، افزود: در سال‌های اخیر منابع بخش حامل‌های انرژی به حساب هدفمندی یارانه‌ها واریز می‌شود اما در برخی از دوره‌ها منابع هدفمندی صنعت برق تزریق نشده است به همین دلیل این صنعت نتوانسته توسعه مفید در بخش تولید، انتقال و توزیع داشته باشد.

ظرفیت "ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور" بالفعل شود

وی با بیان اینکه باید با بالفعل کردن ظرفیت "ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور" مابه‌التفاوت بهینه‌سازی مصارف پرداخت شود ادامه داد: با استفاده از این منابع می‌توان جلوی تلفات انرژی و انتقال آن را گرفت و راندمان نیروگاه‌ها را افزایش داد.

این نماینده ناظر مجلس در شورای عالی انرژی اظهار کرد: بررسی درخصوص برخی از مشکلات فوق و تصمیم‌گیری‌ درباره آن‌ها باید در شورای عالی انرژی انجام شود اما این شورا از دو سال گذشته تاکنون هیچ جلسه‌ای تشکیل نداده است.

وزارت نیرو توانست خاموشی‌های سال جاری را مدیریت کند

وی با بیان اینکه ایران در سال جاری می‌توانست خاموشی‌های فراوانی را تجربه کند اما وزارت نیرو توانست این خاموشی‌ها را مدیریت کند، اضافه کرد: وزارت نیرو دیسپاچینگ ملی اعلام و توانست مانع از خاموشی شود اما اگر برای سال آینده منابع به خوبی تزریق نشود صنعت برق با چالش‌های بسیاری رو به رو خواهد شد.

عدم پیشرفت انرژی‌های تجدیدپذیر یکی از چالش‌های صنعت برق

وی عدم پیشرفت انرژی‌های تجدیدپذیر را یکی از چالش‌های صنعت برق معرفی کرد و افزود: طبق قانون برنامه ششم توسعه کشور باید تا پایان برنامه 5 درصد از انرژی برق کشور از محل انرژی‌های تجدیدپذیر تامین شود و اما تحقق این قانون با توجه به افزایش نرخ ارز و ثابت ماندن نرخ برق تجدیدپذیر مشکل به نظر می‌رسد لذا باید منابع آن را در بودجه کل کشور در نظر گرفت.

عدم پرداخت سهم وزارت نیرو از عوارض برق قبوض مشترکان

عضو کمیسیون انرژی مجلس یکی‌دیگر از مشکلات را "عدم پرداخت سهم وزارت نیرو از عوارض برق قبوض مشترکان" عنوان کرد و گفت: این عوارض با هدف برق‌رسانی به روستاییان محروم و فعال کردن انرژی‌های تجدیدپذیر از مشترکان دریافت می‌شود و باوجود آنکه سازمان برنامه و بودجه این مبلغ را از مردم دریافت کرده اما آن را به دست وزارت نیرو نرسانده، لذا کمیسیون انرژی ماده 234 را دراین خصوص اعمال کرد و به‌دنبال پیگیری‌های کمیسیون امسال این سهم نسبت به سال گذشته بیشتر پرداخت شده است.

اگرچه منابع درآمدی برای سال 98 کاهش پیدا خواهد اما اگر به صنعت برق کشور منابع کافی تزریق نشود خاموشی‌های بسیاری در سال 98 خواهیم داشت.

نگرانی‌ها بابت کسری بودجه صنعت برق در بودجه سال 98

وی درخصوص نگرانی‌های کسری بودجه صنعت برق در بودجه سال 98 نیز مطرح کرد: اگرچه منابع درآمدی برای سال 98 کاهش پیدا خواهد اما اگر به صنعت برق کشور بودجه کافی تزریق نشود خاموشی‌های بسیاری در سال 98 خواهیم داشت البته پیشنهادات کمیسیون انرژی برای رفع این مشکل در کمیسیون تلفیق در حال بررسی است چراکه باید منابع کافی در اختیار وزارت برق قرار داد.

ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور چه می‌گوید؟

 ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور با هدف افزایش بهره‌وری دستگاه‌های اجرایی به‌ویژه با استفاده از ظرفیت افزایش بهره‌وری در بخش انرژی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است، ایده اصلی این قانون استفاده از طرح، تخصص و سرمایه بخش خصوصی برای کاهش هزینه و افزایش منابع درآمدی دستگاههای اجرایی است.

به موجب این ماده به تمامی وزارتخانه‌ها به‌ویژه نفت و نیرو و شرکت‌های تابعه و وابسته به آن‌ها و سازمان‌ها و مؤسسات دولتی و تمامی دارندگان عنوان و ردیف در قوانین بودجه کل کشور اجازه داده می‌شود سالانه تا سقف یکصد میلیارد دلار به صورت ارزی و پانصدهزار میلیارد ریال به صورت ریالی که هر ساله تا سقف نرخ تورم سال قبل تعدیل می‌شود، در موارد مربوط به بندهای ذیل این ماده که سرمایه‌گذاری یا اقدام اشخاص حقیقی یا حقوقی خارجی یا داخلی با اولویت بخش‌های خصوصی یا تعاونی به تولید، صادرات، ارتقای کیفیت، صرفه‌جویی یا کاهش هزینه در تولید کالا یا خدمت و زمان و بهبود کیفیت محیط زیست و یا کاهش تلفات جانی و مالی می‌انجامد، منعقد کنند.

دیسپاچینگ به چه معناست؟

 "دیسپاچینگ" در لغت به معنای "اعزام یا توزیع امکانات" است و اهداف و شرح وظایف آن در حوزه برق و انرژی عبارت است از: 1- پایش، نظارت، کنترل و حفظ پایداری و بهره برداری بهینه از شبکه انتقال و فوق توزیع، 2- برنامه‌ریزی قطعی‌های درخواستی جهت تعمیر، سرویس، نگهداری و توسعه شبکه انتقال و فوق توزیع - هماهنگی و نظارت بر تعمیر، سرویس، نگهداری و توسعه سیستم‌های مخابراتی، 3- هماهنگی و نظارت بر تعمیر، سرویس، نگهداری و توسعه سیستم‌های مخابراتی ( بی‌سیم _ PLC _ تلفن و مراکز تلفن _ مایکروویو ... ) و تله متری.