حسن منتظرتربتی اظهار داشت: اگرچه آمریکاییها برای صادرات گاز ما مشکلاتی را ایجاد کرده اند، اما صادرات به کشورهای عراق و ترکیه بدون وقفه ادامه دارد.
وی افزود: برنامههایی هم برای صادرات گاز به کویت، عمان و امارات داریم و طبق برنامه ریزیهای انجام شده، در نظر داریم با استفاده از یک خط انتقال که از کف دریا میگذرد گاز را به عمان صادر کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی گاز با بیان اینکه ۹۳.۶ درصد جمعیت ایران از گاز طبیعی بهرهمند هستند، گفت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، تنها هشت شهر به شبکه گازرسانی شهری کشور وصل بود، اما امروز به ۱۲۰۰ شهر و ۲۷ هزار روستا گازرسانی شدهاند و به طور کلی ۹۴ درصد جمعیت کشور اکنون از نعمت گاز بهره میبرند.
منتظرتربتی با اشاره به گازرسانی به زاهدان گفت: به طور کلی باید ۱۳۵۰ کیلومتر شبکه داخلی احداث کنیم که تاکنون ۴۷۳ کیلومتر آن اجرا و گاز تزریق شده است و ۴۰۰ کیلومتر دیگر هم در دست اجرا قرار دارد. در این راستا دو قرارداد ۲۵۰ کیلومتری در مرحله مناقصه قرار دارد. با اجرای این طرح همه شهر زاهدان تحت پوشش شبکه گاز قرار میگیرد.
وی درباره حجم مصرف گاز در بخشهای مختلف کشور هم گفت: حجم مصرف گاز در بخش خانگی ۲۵ درصد، در بخش نیروگاهی ۳۷ درصد، در بخش صنایع ۳۰ درصد، در بخش CNG چهار درصد و بخش عمومی نیز چهار درصد بوده است.
به گفته مدیرعامل شرکت ملی گاز، مقدار عرضه گاز به نیروگاهها تا پایان اسفند به ۷۰ میلیارد مترمکعب میرسد که این مسئله باعث میشود در مصرف گازوئیل صرفه جویی شده و گازوئیل مازاد صادر شود.
وی در خصوص بویی که دو هفته پیش درتهران استشمام شد و برخی رسانهها منشاء آن را نشت گاز و یا ماده بودارکننده گاز (مرکاپتان) عنوان کرده بودند، گفت: منشاء این بو هیچ ربطی به نشت گاز و یا ماده مرکاپتان نداشته و به نظر میرسد به دلیل اینکه بوی تهران شبیه گوگرد بود برخی به غلط تصور کرده بودند منشاء این بو مرتبط با فعالیتهای شرکت گاز است.