خلیل کریمی نسب با اشاره به مشکلات صادرات دام، بیان کرد: ممنوعیت صادرات عامل افزایش حجم قاچاق دام به خارج از کشور است.
وی گفت:صادرات دام در فروردین ۹۷ آزاد شد و پس از اینکه تجار برای انجام فعالیت اقتصادی اقدام به بازاریابی و انعقاد تفاهم نامه تجاری کردند در هفتم خرداد امسال صادرات ممنوع شد.
وی صدور این شکل از بخشنامهها و دستورالعمل تجاری را ناشی از نبود برنامه ریزی صحیح در بدنه بازرگانی کشور خواند و این امر را عاملی برای افزایش حجم قاچاق دام به خارج از کشور دانست.
کریمی نسب ادامه داد: مسئولان هدف از ممنوعیت صادرات را کاهش قیمت گوشت در داخل از کشور بیان میکنند، اما با وجود این شرایط و واردات این محصول دامی همچنان قیمت گوشت در بازار کاهش پیدا نکرده است.
وی با تاکید بر اینکه ممنوعیت صادرات دام باعث زیان برخی تجار داخلی شده افزود: در این بین تنها قاچاقچیان دام هستند که سود میکنند و علاوه بر این دام ماده مولد از کشور خارج میشود.
نایب رییس مجمع ملی صادرات دام زنده و گوشت ایران از مسئولان مربوطه خواست بر لنجهایی و گذرگاههای آبی و خاکی که به مسیرهای قاچاق دام تبدیل شده اند بیش از پیش نظارت کنند.
وی با بیان اینکه نظارت دقیق بر بازار میتواند قیمت گوشت را در داخل تنظیم کند گفت: عامل دیگری که میتواند در این زمینه موثر باشد صادرات یک لاشه گوشت در قبال واردات پنج لاشه باشد که این روند باعث تشویق تجار داخلی میشود.
کریمی نسب بیان کرد:هم اکنون برای رفع مشکل صادرات دام در وزارت جهاد کشاورزی، بحث عوارضی کردن آن مطرح است در صورتی که این پیشنهاد راهکار اساسی نیست به این دلیل که این کار مشکلی را در حوزه قاچاق حل نمیکند.