حمید ورناصری با بیان اینکه تنظیم بازار تخممرغ به قیمت شانهای ۱۳ هزار و ۸۰۰ تومان از امروز آغاز شده است، گفت: این برنامه تا زمانی که قیمت در بازار متعادل شده و به نفع تولیدکننده و مصرفکننده شود، ادامه خواهد یافت.
وی گفت: سال گذشته بیماری آنفلوانزا ۲۵ میلیون قطعه مرغ تخمگذار کشور را از بین برد و وزارت جهاد کشاورزی تلاش کرده تا اینها را در مرغداریها جایگزین کند و بخشی از آن پوشش داده شده است، اما با افزایش قیمت در بازار مجبور به واردات شدیم تا قیمت در بازار تنظیم شود.
* قیمت مرغ در بازار متعادل است
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام اضافه کرد: بخش خصوصی و شرکت پشتیبانی امور دام واردات به حد کافی انجام داده، از روز گذشته توزیع در فروشگاهها و میادین میوه و ترهبار آغاز شده و این هفته و هفتههای آتی هم ادامه خواهد یافت تا اینکه قیمت بازار متعادل شود.
به گزارش فارس، در هفتههای گذشته قیمت تخممرغ در بازار افزایش یافت و شانه ۳۰ عددی 15 تا 17 هزار تومان در مغازهها به فروش میرسید.
ورناصری با بیان اینکه فعلاً برنامه تنظیم بازار در شهر تهران است، گفت: اتحادیه مرغ تخمگذار هم به این تنظیم بازار ورود کرده و بخشی از تخممرغهای تولید داخل را هم به قیمت تنظیم بازار عرضه میکند.
وی با بیان اینکه نگرانی از کاهش تولید و یا تنظیم بازار وجود ندارد، گفت: مصرف تخممرغ معمولاً در نیمه دوم سال افزایش مییابد و این عاملی برای بالا رفتن قیمت شده است، ضمن اینکه کمبود مرغ تخمگذار هم با جایگزینیهای وزارت جهاد پوشش داده شده و تولید در بازار به حد طبیعی خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام در ادامه در پاسخ به سؤال فارس، درباره دلیل افزایش قیمت مرغ، گفت: قیمت فعلی مرغ در بازار طبیعی است یعنی محدودهای است که هم به نفع تولیدکننده و هم به نفع مصرفکننده است و هر زمانی احساس کنیم که بازار نیاز به تنظیم دارد ورود خواهیم کرد.
ورناصری گفت: ذخیرهسازی مرغ به حد کافی است و هیچ نگرانی از نظر تأمین و یا تنظیم بازار وجود ندارد.
* ورود روزانه 2 هزار کامیون برای بارگیری غلات
وی در بخش دیگری از صحبتها به وضعیت نهادههای تولید اشاره کرد و گفت: تأمین نهادهها کامل انجام شده، واردات از کشورهای مختلف صورت گرفته، ضمن اینکه تولید امسال نیز نسبت به سال گذشته بالاتر بود.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام در پاسخ به اینکه برخی مرغداران از تأمین نهادهها به دلیل اختلال درباررسانی کامیونداران گلایه دارند، گفت: مشکل کامیونداران حل شده است و روزانه ۲ هزار کامیون صرفاً برای بارگیری غلات به بندر وارد میشوند، اما اختلافنظری درباره پرداخت کرایه حمل وجود دارد و کامیونداران فکر میکنند که باید کرایه بیشتری به آنها پرداخت شود و در این زمینه باید وزارت راه ورود پیدا کند و رقم مناسبی را در نظر بگیرند تا هم به نفع تولیدکننده و هم به نفع کامیونداران باشد.