شرکت تحلیل داده گلوبالدیتا در گزارش جدید خود اعلام کرد که تا سال ۲۰۲۲، چین پیشتاز توسعه ظرفیت و سرمایهگذاری در پالایشگاههای جهان خواهد بود و با صرف هزینه ۶۷.۳ میلیارد دلاری، ظرفیت پالایشگاهی خود را ۳.۱۲ میلیون بشکه در روز افزایش خواهد داد.
گلوبال دیتا در گزارش خود میگوید: بین سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲، کل ظرفیت پالایشگاهی جهان ۱۵.۱ درصد رشد خواهد کرد و انتظار میرود ظرفیت واحدهای تقطیر نفت خام (سیدییو) جهان تا سال ۲۰۲۲ به ۱۱۷ میلیون بشکه در روز برسد. تا سال ۲۰۲۲، آسیا با بالاترین ظرفیت برنامهریزی شده و اعلام شده سیدییو پیشتاز جهان خواهد بود و ۵.۴ میلیون بشکه در روز ظرفیت خود را افزایش خواهد داد. آفریقا و خاورمیانه، به ترتیب با ۳.۲ میلیون بشکه در روز و ۲.۷ میلیون بشکه در روز، در ردههای بعدی قرار دارند.
از لحاظ تخصیص سرمایهگذاری، آسیا مجدد با اختصاص ۱۹۴.۹ میلیارد دلار برای پالایشگاههای جدید، پیشتاز خواهد بود و به دنبال آن آفریقا و خاورمیانه، به ترتیب با ۱۲۶.۶ میلیارد دلار و ۸۷.۱ میلیارد دلار قرار دارند.
در بین کشورهای جهان، چین با ساخت ۱۰ پالایشگاه جدید که انتظار میرود تا سال ۲۰۲۲ فعال شوند، پیشتاز است و به دنبال آن نیجریه و کویت قرار دارند. گزارش گلوبالدیتا نشان میدهد که لیست ۱۰ کشور برتر جهان از این لحاظ، شامل عراق، ایران، ترکیه، برونئی، اندونزی، فیلیپین و عربستان سعودی است.
سامیت کومار چادهوری، تحلیلگر نفت و گاز در گلوبالدیتا، به بیزنسویک گفت: برنامه جاهطلبانه توسعه ظرفیت پالایشگاهی چین ریشه در رشد اقتصادی قدرتمند این کشور و تقاضای رو به رشد از سوی یخش حملونقل آن دارد.
برنامه افزایش ظرفیت چین باعث خواهد شد که واردات نفت خام آن تقویت شود و این کشور به قطب قدرتمند صادرات محصولات سوختی به جهان تبدیل گردد.
ماه گذشته پالایشگاههای چین رکورد زدند و سطح تولید خود را به ۱۲.۴۹ میلیون بشکه در روز رساندند که این رقم، ۶۰۰ هزار بشکه در روز نسبت به ماه آگوست افزایش داشته است.