با توجه به حرف و حدیثهایی که درباره محصولات تراریخته یا دستکاری شده ژنتیکی مبنی بر مضر و بیماری زا بودن این محصولات، وجود دارد از این رو باید آزمایشهای مختلفی بر روی این محصولات به لحاظ نداشتن خطرات برای مصرف کنندگان مورد بررسی قرار گیرد.
یکی از سازمانهایی که مطابق قانون نظارت عالی بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی و تجهیزات پزشکی را به عهده دارد سازمان ملی استاندارد است بر همین اساس نیره پیروزبخت درباره ورود سازمان استاندارد به موضوع تراریخته اظهار کرد: طبق قانون برنامه ششم و هم طبق قانون ایمنی زیستی وزارت جهادکشاورزی و سازمان محیط زیست مسئولیت تراریخته را دارند و سازمان استاندارد حتی طبق قانون ایمنی زیستی به عنوان همکار هم شناخته نشده است.
رئیس سازمان استاندارد افزود: با توجه به این که در قانون در این موضوع همکار هم شناخته نشدیم اما، سازمان استاندارد وظیفه خود میداند که در همه مواردی که به سلامت و ایمنی مردم مرتبط است فعالیت داشته باشد و در این باره نیز اعلام آمادگی کردیم و اگر لازم باشد میتوانیم همکاری کنیم.
وی تصریح کرد: اگر محصولاتی که در استاندارد آنها تراریخته آمده باشد باید در سازمان آن را حتما رعایت کنیم، اما اگر نیامده باشد باید طبق توافق عمل کنیم.
پیروزبخت تاکید کرد: مواد غذایی وارداتی از لحاظ تراریخته بودن از سوی سازمان استاندارد بررسی نمیشوند.