علی سیدزاده در پاسخ به این سوال که مردم شهرهایی که در تنش آبی هستند، تصور میکنند با عبور از پیک تابستان دیگر نیازی به مدیریت مصرف و صرفهجویی نیست، گفت: ایران به دلیل قرار گرفتن در منطقه خشک و نیمه خشک و تغییر اقلیم، نیازمند این است که در تمام طول سال مدیریت مصرف آب جدی گرفته شود، پس نباید مدیریت مصرف تنها محدود به فصول گرم سال باشد.
وی با بیان اینکه شاید در طول فصل پاییز و زمستان به دلیل آمدن دما و بارشها ذهنیتها این گونه باشد که مشکل کمبود آب و کم آبی نداریم، اظهار داشت: فرهنگ مصرف بهینه آب باید نهادینه شود و اتفاقاً این اقدامات باید از سنین پایین جامعه آغاز شود، این موضوع تا به طور کامل در آینده در جامعه نهادینه شود.
سیدزاده با اشاره به اینکه با استفاده از سردوشهای کاهنده مصرف آب و فلاش تانکهای دو مرحلهای میتوانیم کمک بزرگی به مدیریت مصرف آب انجام دهیم، خاطر نشان کرد: قطعاً تا زمانی که آب ارزان باشد و موضوع اقتصاد آب برطرف نشده و قیمت آب واقعی نشود، برخی مشترکان از آب شرب در شستن خودرو و محوطهها استفاده خواهند کرد.
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و نظارت بر کاهش هدر رفت شرکت آب و فاضلاب کشور تصریح کرد: به هر حال در فصولی که میزان بارندگی بالا است شاید کمبود آب زیاد احساس نشود، پس باید مدیریت مصرف آب در کشور به خصوص در شهرهایی مثل اصفهان و کرمان و شیراز که جزء شهرهای دارای تنش آبی هستند، نهادینه و در تمام طول سال رعایت شود و نباید مصرف بهینه آب مقطعی باشد.
سیدزاده در پاسخ به این سوال که شیرآلات الکترونیکی هزینههای بالایی دارند و مشترکان از آن استقبال نمیکنند، گفت: توصیه ما به مردم نصب شیرآلات الکترونیکی نیست، بلکه مردم میتوانند با تهیه سرشیرها و قطعات کوچک و سردوشهای حمام گام بزرگی در کاهش مصرف آب داشته باشند.
وی از تهیه آئیننامه برای حمایت از تولید کنندگان تجهیزات کاهنده مصرف آب خبرداد و گفت: متن اولیه آئیننامه حمایت از تولیدکنندگان تجهیزات کاهنده مصرف آب آماده شده است تا براساس آن از تولیدکنندگان این تجهیزات حمایت شود.
به گفته وی، مشترکانی که قصد نصب تجهیزات کاهنده مصرف داشته باشند میتوانند با مراجعه به شرکتهای آبفا اقدام و سپس مبالغ آن را به صورت اقساط پرداخت کنند.