وی با بیان اینکه در دهههای اخیر روند مهاجرت از روستاها به شهرهای ایران سرعت بیشتری به خود گرفته است، گفت: بهبود وضعیت معیشتی مردم در مناطق کمتر توسعه یافته در گرو بهبود وضعیت اقتصادی آن مناطق است.
رئیس بنیاد مستضعفان ادامه داد:با تمرکز بر گروههای اجتماعی محروم و مناطق محروم محور قرار دادن عدالت اجتماعی تکیه بر ظرفیتهای داخلی، مردممحوری و ... رویکرد اساسی در توانمندسازی اقتصادی مبتنی بر معیشت پایدار و اشتغالزایی قرار گرفته است.
وی افزود: بنیاد مستضعفان و در زیرمجموعه آن بنیاد علوی به منظور تحقق این هدف و جلوگیری از مهاجرت روستائیان بابت توسعه اشتغال در بخش تولید و خدمات فعالیتهایی انجام داده است. بدین طریق با افزایش میزان درآمد در هر خانوار سطح رفاه خانوارها افزایش یافته و وضعیت معیشتی آنها بهبود مییابد.
رئیس بنیاد مستضعفان اظهار داشت: در این راستا میتوان به ع مران و زیرساخت روستایی، ساخت پل، بازسازی مناطق آسیبدیده، تأمین مسکن روستایی (خانوارهای دارای دو معلول، محرومان و طلاب) توانمندسازی اقتصاد روستا با ارائه تسهیلات و حمایت از تولید، بهداشت و سلامت اقشار روستایی و آموزش و فرهنگ در روستاها اشاره کرد.
سعیدیکیا به تفاهمنامه اعطای تسهیلات اشتغالزایی مناطق محروم و روستایی اشاره کرد و گفت: عقد تفاهمنامه بنیاد علوی با معاونت توسعه روستایی ریاستجمهوری و استانداریهای کل کشور و بانک سینا به عنوان بانک عامل در این باره است که سهم تسهیلات هر استان در سالهای 95 و 96 حداقل 400 میلیارد ریال بود و برای سال جاری 250 میلیارد ریال برای هر استان تخصیص یافت.
وی ادامه داد: مبلغ تسهیلات برای هر طرح یک میلیارد ریال تا 25 میلیارد ریال است که پرداخت 5 درصد از نرخ سود سهم بنیاد علوی و 5 درصد سهم معاونت توسعه روستایی مناطق محروم ریاست جمهوری است.
رئیس بنیاد مستضعفان گفت: در این حوزه تا 15 مهرماه 97، 2 هزار و 118 قرارداد به مبلغ 11 هزار و 408 میلیارد ریال منعقد شده است.
سعیدیکیا با اشاره به تفاهمنامه اعطای تسهیلات پرورش ماهیان خاویاری ادامه داد: در این حوزه 21 قرارداد منعقد شد که موجب اشتغالزایی بیش از 99 نفر شده است.
وی به تسهیلات خرید خودرو به مددجویان کمیته امداد اشاره کرد و گفت:در این حوزه بین بنیاد علوی و کمیته امداد امام خمینی و بانک سینا، اعطای تسهیلات خرید 10 هزار وسیله حمل و نقل روستایی بار و مسافر انجام شد که شامل 795 پرونده بود.
رئیس بنیاد مستضعفان همچنین به اجرای پروژه بسیج جوامع محلی و تجهیز کارگاههای تولیدی و حمایت از بازاریابی محصولات در راستای محرومیتزدایی بنیاد اشاره کرد.
وی با اشاره به آخرین وضعیت مالی 144 صندوق آبادانی و پیشرفت روستاهای تحت پوشش پروژه توانافزایی جوامع محلی شهرستان قلعهگنج تا 20 شهریور 97، گفت:در این حوزه تعداد گروههای آبادانی و پیشرفت روستاها 1433 گروه، میزان پسانداز اهالی روستا 4 میلیارد و 588 میلیون و 870 تومان و مساعدت بنیاد علوی 3 میلیارد و 715 میلیون و 517 هزار تومان بود که 10هزار و 94 فقره تسهیلات به مبلغ 13 میلیارد و 130 میلیون و 900 هزار تومان ارائه شد.
وی همچنین به حمایت از تولیدات کشاورزی و دامی و اجرای طرحهای عمران و آبادانی بابت محرومیتزدایی اشاره کرد و گفت: طی تفاهمنامه با اداره آموزش و پرورش شهرستان قلعهگنج تجهیز اولویتدهی 178 مدرسه شناسایی شد و 23 میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شد که در این طرح سهم بنیاد علوی 15 میلیارد ریال است.
سعیدیکیا همچنین تعداد واحدهای روستایی واگذار شده تا پایان سال 96، 1733 دستگاه واحد اعلام کرد.
رئیس بنیاد مستضعفان به طرح مسکن طلاب اشاره کرد و گفت: طی تفاهم با مرکز خدمات حوزههای علمیه کشور و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی 500 واحد شهری و هزار واحد روستایی تعهد شد که 340 واحد شهری و 101 واحد روستایی آماده شده است.
وی ادامه داد: طرح تأمین سیمان برای کمک به بازسازی مناطق روستایی آسیبدیده از حوادث غیرمترقبه از دیگر برنامههای بنیاد علوی برای محرومیتزدایی بود که 156 هزار و 761 تن سیمان مورد نیاز جهت بازسازی آسیب ناشی از حوادث غیرمترقبه در مناطق روستایی تأمین شد.
وی به طرحهای سلامت و بهداشت در پروژه محرومیتزدایی اشاره کرد و گفت: سلامت مادران باردار و شیرده با توزیع سبد غذایی ماهیانه از 4 ماه بارداری تا 6 ماه شیردهی و احداث مراکز درمان ـ بستر با تمرکز بر مناطق محروم روستایی با عنوان مراکز جامع سلامت شبانهروزی از این قبیل است.
سعیدیکیا به طرح توزیع البسه بین دانشآموزان در مناطق محروم اشاره کرد و گفت:در سال 96، 88 هزار و 748 بسته پوشاک توزیع شد.
رئیس بنیاد مستضعفان گفت: در طرح ارتقاء سطح علمی دانشآموزان در سال تحصیلی 97 ـ 96 تعداد 161 هزار و 170 نفر تحت پوشش این طرح قرار گرفتند که مبلغ 100 میلیارد ریال برای آن هزینه شد.