طبق گزارش "وضعیت امنیت غذا و تغذیه در جهان ۲۰۱۸"، به نظر میرسد گرسنگی به میزان فزایندهای در همه آفریقا و آمریکای جنوبی وجود دارد و ۸۲۱ میلیون نفری یا یک نفر از هر ۹ نفر در سال ۲۰۱۷ گرسنه بودند.
در این بین ۶۷۲ میلیون بزرگسال یا بیش از یک نفر از هر هشت نفر اکنون دچار چاقی بیش از حد هستند که نسبت به ۶۰۰ میلیون نفر در سال ۲۰۱۴ افزایش پیدا کرده است.
در این گزارش با اشاره به اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد که در سال ۲۰۱۵ از سوی کشورهای عضو این نهاد تصویب شد، آمده است: بدون تلاشهای فزاینده، ریسک عدم دستیابی به اهداف توسعه پایدار ریشهکنی گرسنگی تا سال ۲۰۳۰ وجود دارد.
پس از یک دهه کاهش، برای سومین سال متوالی است که سطوح گرسنگی جهانی افزایش پیدا کرده است.
سیندی هولمان، یکی از نویسندگان این گزارش در این باره اظهار کرد: تغییرات فزاینده در دمای هوا، بارندگیهای شدید و تغییرات فصول همگی بر موجود بودن غذا و کیفیت آن تاثیر گذاشته است. این اقتصاددان ارشد امنیت غذا و تغذیه در سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) در ادامه گفت: به همین دلیل است که ما میگوییم لازم است اکنون اقدام شود زیرا ما نگران این هستیم که اوضاع بهتر نشده و در واقع وخامت بیشتری پیدا کند.
طبق اعلام سازمان ملل متحد، سال گذشته تقریباً ۱۲۴ میلیون نفر در ۵۱ کشور با سطوح بحرانی گرسنگی روبرو شدند که ناشی از منازعات و بلایای طبیعی بود. بسیاری از کشورهایی که درگیر جنگهای طولانی هستند از جمله یمن، سومالی، سودان جنوبی و افغانستان نیز از یک یا چند شوک جوی مانند خشکسالی و سیل آسیب دیدهاند.
نهاد بشر دوستانه "کودکان را نجات دهیم" دوشنبه هفته جاری هشدار داد ۶۰۰ هزار کودک در مناطق جنگی ممکن است تا پایان امسال از گرسنگی شدید هلاک شوند زیرا کمبود منابع مالی آغاز شده و گروههای درگیر مانع از رسیدن آذوقه به مردمی میشوند که نیازمند آن هستند.
سازمان ملل متحد اعلام کرد وضعیت گرسنگی رو به وخامت آمریکای جنوبی ممکن است به دلیل قیمتهای پایین کالاهای صادراتی اصلی این منطقه به خصوص نفت خام باشد.
طبق اعلام سازمان ملل متحد، کمبود موادغذایی باعث شده ۲.۳ میلیون نفر تا ماه ژوئن از ونزوئلا فرار کنند.
ابهام یا ناکافی بودن دسترسی به مواد غذایی همچنین عامل چاقی بیش از حد است زیرا کسانی که منابع مالی محدودی دارند ممکن است مواد غذایی فرآوری شده ارزانتر که چربی نمک و شکر بالایی دارند را انتخاب کنند و محرومیت از مواد غذایی ممکن است به تغییرات روانی و متابولیکی نیز منجر شود.
پل وینترز، نایب رئیس صندوق بینالمللی توسعه کشاورزی در این باره اظهار کرد: کاهش گرسنگی مستلزم رویکردهای هدفمندی است که به ریشه فقر مزمن می پردازند. این امر مستلزم داشتن آمار درباره نقاط محرومیت، محدودیت های آنها و اطمینان از موثر بودن سرمایهگذاریهای انجام شده است.