در پایان معاملات روز جمعه، درحالیکه پس از سقوط روز گذشته نفت آمریکا، قبل از بالا رفتن قیمتها، سرمایهگذاران برای جلوگیری از ضرر، به خرید نفت هجوم آوردند، قیمت نفت خام آمریکا بالا رفت. قیمت نفت برنت با افزایش تنشهای تجاری در جهان و بالا رفتن تولید سعودیها، افت کرد.
قیمت نفت خام نیمهسنگین آمریکا، دابلیوتیآی، با ۸۰ سنت افزایش یا جهشی ۱.۰۹ درصدی به ۷۳.۹۲ دلار برای هر بشکه رسید.
قیمت نفت خام برنت اما با ۲۵ سنت یا ۰.۳۲ درصد افت نسبت به روز گذشته، در ۷۷.۲۹ دلار بسته شد.
این هفته دابلیوتیآی افتی حدود ۰.۳ درصدی را برای خود به ثبت رساند و نفت برنت هم حدود ۳ درصد سقوط کرد.
باب یاگر، رییش شرکت انرژی میزوهو در نیویورک، میگوید: امروز با روند رشد قیمت دابلیوتیآی روبرو شدیم که به نظر میرسد علت آن هجوم به خرید سرمایهگذاران در یک دوره زمانی کوتاه برای جلوگیری از ضرر، قبل از بالا رفتن قیمت بود، چراکه قیمتها دیروز حدود ۲ درصد سقوط کرده بود.
پنجشنبه شب، پس از اینکه دادههای رسمی اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان داد میزان ذخایر نفت تجاری آمریکا، بر خلاف آنچه موسسه سوخت آمریکا تخمین زده بود، به طور غیرمنتظرهای ۱.۳ میلیون بشکه رشد کرده است، قیمت نفت آمریکا به شدت سقوط کرد.
جیم ریتربوش، رییس ریتربوش و شرکا در یادداشتی نوشت: قیمت نفت برنت نتوانست به طور مستقل رشد داشته باشد. افزایش عرضه نفت خام عربستان که با کاهش قیمتگذاری رسمی فروش (اواسپی) تقویت شده است، نقطه مقابل قدرتمندی در برابر سقوط صادرات لیبی، در بازار ایجاد کرده است.
به علاوه کاهش قیمت نفت خام عربستان برای تحویل در ماه آگوست، این کشور به اوپک هم خبر داده است که در ماه گذشته تولید خود را ۵۰۰ هزار بشکه در روز افزایش داده است.
آنچه بر بازارها فشار وارد میکند، بازگشت تحریمهای آمریکا علیه صادرات نفت ایران است؛ سه منبع آگاه به رویترز خبر دادند که کرهجنوبی، یک خریدار مهم نفت ایران، برای اولین بار از آگوست ۲۰۱۲ تا کنون، در ماه جولای هیچ نفت و میعانات گازیای از ایران بارگیری نمیکند.