سهم دلار از ذخایر ارزی جهان در سه ماهه نخست امسال برای پنجمین 3 ماهه متوالی کاهش داشته است. این در حالی است که ارزش یورو، یوان و استرلینگ از ذخایر ارزی جهان افزایش یافته است. علت این کاهش انتظار رشد سریعتر اقتصادی در خارج از آمریکا و برنامه بانک های مرکزی بزرگ جهان برای کاهش سیاست های محرک اقتصادی عنوان شده است. با این وجود، دلار همچنان پر استفاده ترین ارز برای ذخایر ارزی به شمار می رود.
این در حالی است که ارزش دلار در سه ماهه دوم امسال به دلیل نگرانی از وقوع جنگ تجاری در جهان و سیگنال های ارسالی بانک مرکزی اروپا مبنی بر عدم افزایش نرخ بهره تا نیمه دوم سال 2019، تقویت شده است.
ذخایر ارزی کشورهای جهان دارایی های بانک های مرکزی است که به ارزهای مختلف نگهداری می شود و این بانک ها از این دارایی ها عمدتا برای حمایت از تعهدات خود استفاده می کنند. بانک های مرکزی گاهی برای حمایت از ارزهای ملی نیز ذخایر ارزی خود را به کار می گیرند.
بر اساس این گزارش، ذخایر دلاری بانک های مرکزی جهان در سه ماهه نخست امسال به 6.499 تریلیون دلار، یعنی 62.48 درصد کل ذخایر ارزی جهان رسیده است. این رقم در سه ماهه پایانی سال 2017، 6.282 تریلیون دلار، یعنی 62.72 درصد کل ذخایر ارزی جهان بود. بدین ترتیب سهم ذخایر دلاری به پایین ترین رقم از سه ماهه پایانی سال 2013 تاکنون رسیده است. در آن زمان سهم دلار از ذخایر ارزی جهان به 61.24 درصد رسیده بود.
سهم یورو از ذخایر ارزی جهان نیز از 20.15 درصد در سه ماهه پایانی سال گذشته به 20.39 درصد افزایش یافته است. همچنین سهم یوان چین برای سومین سه ماهه متوالی افزایش داشته و به 1.39 درصد رسیده است.