اما و اگرهای فراوانی از زمان تعیین بودجه سال آینده در ابطه با واریز یارانه سال 97 ایجاد شد.از یک سو مجلس با توجه به کم بودن بودجه بخش هدفمندی یارانهها در سال آینده در نهایت با افزایش ۷ هزار میلیارد تومان بودجه این بخش را به ۳۰ هزار میلیارد تومان رساند و با این وجود بازهم این مبلغ کفاف واریز یارانه تمامی ۷۴ میلیون نفر یارانه بگیر را نمیدهد و با این شرایط باز هم حدود ۲۳ میلیون نفر از دهکهای پردرآمد جامعه باید از لیست دریافت یارانه حذف شوند.
در این میان مجلس، دولت را موظف کرده تا با شناسایی دهکهای پر درآمد برنامه ریزی مناسبی برای حذف آنها داشته باشد تا با کسری بودجه در این بخش مواجه نشود.
از سوی دیگر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه تاکیدا در صحبتهای اخیر خود بر عدم تغییر لیست یارانه بگیران در سال آینده اشاره کرده و گفت: دولت امکان شناسایی دهکهای پردرآمد جامعه ندارد، زیرا بررسی اطلاعات حساب تمامی افراد امکان پذیر و صحیح نیست.
با این وجود تمامی یارانه بگیران خیالشان از دریافتی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی خیالشان راحت شد، زیرا دولت با این شرایط برای تامین بودجه بخش هدفمندی باید دست به استقراض بدند تا این تمامی ۷۴ میلیون یارانه دریافت کنند.
اما در مصوبه روز اخیر مجلس شورای اسلامی دولت موظف است تا یارانه ۳ دهک پردرآمد را حذف کند و در صورتی که خانوارها نسبت به حذف یارانه خود معترض باشند وزارت کار موظف است حداکثر ظرف مدت یک ماه موضوع را بررسی و در صورت استحقاق، نسبت به برقراری یارانه آنها اقدام نماید در هر صورت خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی، خانوارهای ساکن روستاها، عشایر و سایر خانوادههای کم درآمد کماکان یارانه دریافت خواهند کرد و از فهرست دریافتکنندگان یارانه حذف نخواهند شد.
براساس این گزارش، با توجه به پیچ و خمهای ایجاد شده در موضوع واریز یارانه در سال آینده بین دولت و مجلس باید دید دولت بر سر حرف خود برای واریز یارانه به شکل سابق در سال ۹۷ خواهد بود و یا با این مصوبه باید سازکار و یژهای برای حذف دهکهای پردرآمد در نظر بگیرد.