عباس شوکتی کارشناس مسکن، اظهار کرد: افزایش نرخ دلار برای اولین بار نیست که رخ می دهد اما همواره شاهد بوده ایم که در صورت نبود زمینه های اصلی تاثیر گذار بر قیمت مسکن، هیچ گرانی در کوتاه مدت به وجود نیامده است.
وی با بیان اینکه افزایش قیمت دلار بر قیمت مصالح ساختمانی تاثیر گذار خواهد بود، گفت: قطعا برخی از مصالح که مواد اولیه تولید آنها از خارج کشور تامین می شود، با تغییر دلار دچار نوساناتی در قیمت می شوند اما زمان فروش ساختمان های در حال ساخت کنونی حداقل دو سال دیگر خواهد بود و مساله دیگر این است که بازار مسکن و خریداران کشش افزایش قیمت ها را ندارند.
وی تصریح کرد: هم اکنون شاهد افزایش چند صد درصدی عوارض شهرداری ها و خدماتی نظیر برق، آب و .... هستیم اما علیرغم قیمت گذاری بالای فایل های مسکن از طرف سازندگان، این اتفاق منجر به گرانی مسکن نشده است.
این کارشناس مسکن اظهار کرد: اگر هر دو بازار ارز و مسکن در دوران رونق تورمی بودند، باید منتظر افزایش سفته بازی و قیمت ها در هر دو بخش می بودیم اما در وضعیت کنونی، به شرط ادامه روند صعودی دلار، با توجه به نبود زمینه برای جهش قیمت مسکن به نظر می رسد بخش سرمایه ای از مسکن به سمت بازار ارز حرکت کند که این امر باعث کاهش قیمت مسکن می شود.
شوکتی با اشاره به اینکه افزایش قیمت دلار باعث ترغیب تولید کنندگان به صادرات می شود، توضیح داد: متاسفانه عده ای سعی در ایجاد روانی برای افزایش کاذب و حبابی قیمت مسکن دارند در حالی که این اتفاق در بلند مدت به سود تولید کننده، واسطه و مصرف کننده نخواهد بود.