خطر ورشکستگی در کمین صنعت برق

رئیس هیئت مدیره سندیکای برق گفت: دولت ۱۴ هزار میلیاد تومان به بخش خصوصی که حدود ۶۰ درصد برق حرارتی کشور را تولید می کند بدهکار است ولی ما نگران مطالبات خود نیستیم نگران ورشکسته شدن صنعت برق هسیتم که به دنبال آن سایر صنایع را هم ورشکست می کند. 

 
علی بخشی با اشاره به اینکه بخش خصوصی توان صادرات برق و مذاکره مستقیم با طرف خارجی را دارد و در مذاکره با سایر کشور‌ها باید بخش خصوصی دیده شود، افزود: شبکه‌ها و مجوز صادرات برق در دست دولت است این در حالی است که سرمایه گذاران زیادی برای سرمایه گذاری در بخش خصوصی اعلام آمادگی کردند باید مورد توجه قرار بگیرند.

وی افزود: دولت حصار در مبادلات برق ایجاد کرده و اجازه ورود به بخش خصوصی نمی‌دهد در حالیکه مصوبه قانونی وجود دارد که بخش خصوصی در زمینه کاهش تلفات و تولید گاز‌های فلر می‌تواند فعال باشد.

رئیس هیئت مدیره سندیکای برق گفت: صادرات برق رشد چندانی در سال‌های اخیر نداشته به گونه‌ای که گاهی واردات برق بیشتر به صرفه است.

بخشی گفت: اختلاف پیک تابستان و زمستان در کشور ما حدود ۲۰ هزار مگاوات است این در حالی است که در کشور‌های همسایه شمالی پیک زمستانی وجود دارد و ما می‌توانیم ۱۸ تا ۲۰ هزار مگاوات برق صادر کنیم.

وی گفت: با رشد فعلی مصرف برق سالانه باید ۵ هزار مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار شود که سرمایه گذاری هنگفتی را لازم دارد.

رئیس هیئت مدیره سندیکای برق گفت: دولت ۱۴ هزار میلیاد تومان به بخش خصوصی که حدود ۶۰ درصد برق حرارتی کشور را تولید می‌کند بدهکار است، ولی ما نگران مطالبات خود نیستیم نگران ورشکسته شدن صنعت برق هسیتم که به دنبال آن سایر صنایع را هم ورشکست می‌کند و به پایین می‌کشد.

وی تاکید کرد: وام گرفتن در شرایط فعلی یعنی عقب انداختن مشکلات و قطعا بدهی سنگینی بر روی دست دولت خواهد گذاشت.

بخشی تاکید کرد: به ازای فروش هر کیلو وات ساعت برق ۴۰ تومان ضرر می‌کنیم که ادامه این روند موجب ورشکسته شدن صنعت برق خواهد شد و این صنعت نمی‌تواند برنامه‌های توسعه خود را شروع و یا طرح‌های نیمه تمام خود را تکمیل کند.

رئیس هیئت مدیره سندیکای برق گفت: قیمت تولید برق به ازای هر کیلو وات ۱۱۰ تومان است در حالیکه متوسط قیمت فروش برق در حال حاضر ۶۰ تومان است که از این بابت صنعت برق دچار مشکلات زیادی شده است.