دمنوش های گیاهی، سال های زیادی است که در خانه تقریباً همه ما ایرانی ها وجود دارند و از خواص زیاد آنها استفاده می کنیم. حالا این برچسب دمنوش چیزی است که در سال های اخیر به آن زده شده و شکلی مدرن به آن داده است. همان جوشانده های مادربزرگ ها که هر کدام برای یک درد یا مرضی خوب هستند، امروز در بسته بندی ها و فرم های کیسه ای یا باز در فروشگاه ها عرضه می شوند.
وحیدقافی، جوان 27 ساله ای از یزد است که فارغ التحصیل حسابداری است که با 6میلیون وام ازدواج اقدام به تهیه دستگاه برای دمنوش «به» و تولید شربت های گیاهی را کرد است. دوسال است که این کار را آغاز کرده ام اما هنوز به سود آنچنانی نرسیده ایم و در ماه نزدیک به 1میلیون تومان سود دارم.
محصولات کارگاه صنایع غذایی دیپلا به شهرهای شیراز، مشهد و تهران ارسال می شود. بازاریابی را از یک کانال تلگرامی فامیلی آغاز کرده است. یعنی ابتدا نمونه کار به عطاری ها و مغازه های شهرهای مختلف ارسال کردم و پس از رضایت سفارش هایی را دادند.
وی ادامه داد: در حال حاضر به را از باغ ها خریداری و «به» صورت دمنوش تهیه می کنیم. بدون مواد نگهداره و قندهای شیمیایی «به» را به صورت دمنوش تهیه می کنیم. ترکیبی از گل محمدی و بهار نارنج را به آن اضافه می کنیم و یک دمنوش خوش طعم تهیه می کنیم.
قافی گفت: «به» بسیار آرامبخش است و می تواند جایگزین مناسبی برای چای سیاه است. رنگ این دمنوش همرنگ چای سیاه است وبسیار آرامشبخش و مفید برای قلب و اعصاب و برای افسردگی بسیار مفید است.
وی گفت: در حال حاضر حدود 2سال است که این کار را آغاز کرده ام. یک سال به صورت پاره وقت فعالیت می کردم و یک سالی است که به صورت تمام وقت مشغول این کار هستم. قبل از اینکه وارد این شغل شوم مشغول شغل حسابداری بودم،برای حسابداری یک دوره فعالیت کفایت می کند. باید در کنار کار آموزش لازم را دیده باشیم.
این کارآفرین افزود: در کارخانه تولید سویس و کالباس در یزد مشغول کار حسابداری بودم.یکی از اقوام باغی داشت که چند درخت «به» در آن کاشته بود. میوه های «به» این درخت ها کمی آسیب دید، من این «به» ها را با کمی بهارنارنج مخلوط کردم و یک دمنوش خوشمزه تولید شد. برای تعدادی از دوستان این دمنوش ها را آماده کردم و کم کم مشاهده کردم که تمایل به این دمنوش ها زیاد است.خلاصه دیگر کم کم به این سمت رفتم. از یک کارگاه کوچک شروع کردم. برای شروع با وام با وام ازدواجم یک دستگاه خریداری کردم از یک اتاق 5 در 6شروع کردم و این دستگاه رادراین اتاق قرار دادیم.
وی ادامه داد: در ابتدا مشکل برق و آب داشتیم، درحال حاضر حدود 10 نفر به صورت مستقیم با ما کار می کنند و حدود 50 نفر به صورت غیر مستقیم در این کارگاه فعالیت می کنند. حدود 20 میلیون از بسیج سازندگی وام دریافت کردم. با این مبلغ هم دستگاه خریداری کردم. در حال حاضر همسرم در کنارم فعالیت دارد و یکی از دوستانم مدیر ارشد کارگاه ما است، پدرم از نظر مالی حمایت می کنند.
قافی گفت: کارگاه صنایع غذایی دیپلا، تولید کننده دمنوش «به» و انواع میوه های خشک است. میوه به را پس از چیدن، رنده و در دستگاه خشک کن خشک می کنیم و پس از بو دادن با دستگاه حرارت ده، با حرارت غیر مستقیم «به » های رنگ شده رنگ می گیرد. این دمنوش برای بدن بسیار مهم است. زمانی که حسابدار بودم در محیطی ساکت مشغول کار خودم بود وقتی مشغول این کار شدم،با تمام مسائل آن کنار آمدم.
وی اظهارکرد: ظرفیت تولید در حدود 4تن است. اما در حال حاضر به 1.5 تن تولید می کنیم. پله پله از فامیل شروع کردیم اما در حال حاضر در یزد شناخته شده هستیم. با استفاده از نرم افزاری برای فروش با مشتریان ارتباط برقرار می کنیم.
قافی افزود: قصد داریم برای ایجاد میوه های دیگر و تهیه دمنوش های دیگر تحقیقات را شروع کنیم. برای این فعالیت با 100 هزار تومان شروع کردم. اوایل کار با حضور در میادین میوه و تره بار «به» را تهیه کردم. اما با توجه به اینکه دستگاه نداشتم آنها را به کسی که دستگاه داشت می دادم تا کار خشک کردن میوه ها را برایم انجام دهد. جوانان امروز برای شروع کار تولیدی باید بازار را بشناسند و پس از شروع کار اسکلت تولید را قوی کنند.