وزیر دارایی عربستان در بیانیهای گفت که در ربع دوم سال ۲۰۱۷ پس از این که درآمد نفتی ۲۸ درصد جهش کرد، درآمد کل ۶ درصد افزایش یافت و به ۱۶۳.۹ میلیارد ریال(ریال عربستان) رسید.
وی ادامه داد: این کمک کرد تا کسری بودجهای که در دوره مشابه سال قبل ۵۸.۴ میلیارد ریال(ریال عربستان) بود، حتی با وجود افت ۱۷ درصدی درآمدهای غیر نفتی، کاهش پیدا کند. در همین دوره هزینهها با ۱.۳ درصد کاهش به ۲۱۰.۴ میلیارد ریال(ریال عربستان) رسید.
مونیکا مالک، اقتصاددان ارشد بانک تجارت ابوظبی گفت: این در واقع نتیجه درآمد بهتر نفتی و ادامه محدودیتهای بودجهای است. بیشتر کاهش کسری بودجه در نیمه اول سال ۲۰۱۷ در مقایسه با سال ۲۰۱۶ به افزایش درآمد نفتی مربوط میشود.
عربستان سعودی امسال برای اولین بار دادههای مربوط به بودجه خود را به صورت ۳ ماه یکبار منتشر میکند که این بخشی از برنامه «چشمانداز ۲۰۳۰ زندگی پس از نفت» شاهزاده محمد بن سلمان برای افزایش شفافیت دولت است.
او وعده داده است با کاهش سوبسیدهای انرژی، خصوصی سازی شرکتهای دولتی و فروش سهام در غول نفتی دولتی، آرامکوی سعودی، اقتصاد عربستان را متحول کند. در این برنامه افزایش درآمدهای غیر نفتی از طریق مالیات و قبضهای خدماتی نقشی محوری دارد.
علیرغم تلاشهای دولت سعودی برای کاهش وابستگی خود به درآمدهای نفتی، سهم این درآمد در کل درآمد سعودیها در ربع دوم از ۵۱ درصد در سال گذشته به ۶۲ درصد افزایش یافت که منعکس کننده افزایش قیمتهای نفت در این دوره زمانی است.