قرارداد با «توتال» کم نظیر است

 محمد باقر نوبخت در نشست خبری امروز خود در جمع خبرنگاران با اشاره به قرارداد بزرگ نفتی در ایران گفت: دو نوع نگاه متضاد نسبت به این قرارداد وجود دارد.

وی گفت: در این قرارداد ۸۵ میلیارد دلار در یک دوره ۲۰ ساله سرمایه گذاری می شود که سهم ایران فقط ۱۲ درصد در این سرمایه گذاری است اما سود متعلق به ایران ۷۳ میلیارد دلار خواهد بود.

نوبخت افزود: این در حالی است که سهم ایران در این قرارداد کمتر از ۲۰ درصد است و توتال بالای ۵۰ درصد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی با بیان اینکه یک طرف این قرارداد شرکت نفت ایران است گفت: طرف دیگر این قرارداد سه پیمانکار هستند یک شرکت چینی، شرکت توتال و شرکت پترو پارس بنابراین سهم بیشتری از این قراداد نصیب ایران خواهد شد.

وی گفت: یک عده ای این قرارداد را کم نظیر ترین قرارداد در تاریخ ایران به ویژه بعد از برجام و حاصل و ثمره برجام می دانند و عده ای نیز در مقام منتقد این قرارداد را مناسب نمی دانند و می گویند سهم طرف ایرانی در این قرارداد کمتر است و یا اینکه به سابقه گذشته شرکت توتال اشاره می کنند.

نوبخت با بیان اینکه دولت برای همه انتقادهای دلسوزانه احترام قائل است و از آن استقبال می کند گفت: جواب ما به این انتقادات این است که منافع ملی را در نظرهایشان دنبال کنند

وی همچنین با اشاره به طرح سه فوریتی مجلس برای توقف این قرارداد گفت: چنین قراردادی را نمی توان با طرح سه فوریتی متوقف کرد و برخی از نمایندگان امضای خود را برای این طرح پس گرفتند.

سخنگوی دولت همچنین تاکید کرد: کسانی که فکر می کنند در این قرارداد رفتار غیرقانونی صورت گرفته است مسامحه نکنند و سند و مدرک خود را به قوه قضاییه ارائه دهند چرا که رشوه جرم است و اگر کسی در این زمینه سندی دارد به جای طرح در رسانه ها و تشویش اذهان عمومی در رسانه مطرح کند.

نوبخت در ادامه با بیان اینکه یک هیات هفت نفره متشکل از وزیر نفت، وزیر اقتصاد، رئیس بانک مرکزی، روسای کمیسیون های انرژی و برنامه و بودجه و همچنین دادستان بر این قرارداد نظارت دارند، گفت: این هیات عالی از دو هفته پیش شروع به کار کرده و اصل این قرارداد در اختیار این اعضا و کارشناسانی که می آورد قرار گرفته است.

وی گفت: یک نسخه از این قرارداد به رئیس مجلس و دادستان کل کشور ارسال شده و آنها نظرات خود را طی یک بیانیه ای اعلام خواهند کرد.

سخنگوی دولت در بخش دیگری از سخنانش گفت: ۶ هزار و ۶۰۰ هزار تن گندم از گندم کاران تا به امروز خریداری شده که ارزش آن به مبلغ ۸.۶ هزار میلیارد تومان است که ۴۶۰۰ میلیارد تومان آن به گندم کاران پرداخت شده است.

همچنین وی با اشاره به تسهیلات دولت برای بنگاه های کوچک و زودبازده گفت: تا به امروز ۱۷ هزار و ۸۳۱ میلیارد تومان تسهیلات به ۲۵ هزار و ۳۹۶ دستگاه کوچک و متوسط تولیدی داده شده است.