بازگشایی خط اعتباری ایتالیا در صنایع آب و برق ایران

حمید چیت‌چیان وزیر نیرو در نشست مشترک با «جان لوکا گالتی» وزیر محیط زیست ایتالیا با اشاره به سابقه طولانی روابط میان دو کشور گفت: ایران و ایتالیا از دیرباز با یکدیگر روابط اقتصادی و دیپلماتیک داشته‌اند و امیدواریم بتوانیم در دوران پسابرجام روابط گرم دو کشور را دوباره احیا کرده و به پیش از تحریم‌ها برسانیم.

وزیر نیرو با اعلام اینکه بعد از توافق موسوم به «پاریس» و مشارکت داوطلبانه ایران در این توافق، برنامه‌های بسیاری از سوی ایران در راستای اجرایی تعهدات این توافقنامه در حال اجراست، تصریح کرد: از جمله این برنامه‌ها، اجرای بیش از ۷۵۰۰ نیروگاه تجدیدپذیر (بادی، خورشیدی، زمین گرمایی و زیست توده) است.

این عضو کابینه دولت، افزود: تجهیزات اولین نیروگاه زمین‌گرمایی ایران که قرار است تا چندماه آینده نصب شود توسط یک شرکت ایتالیایی ساخته شده است.

وی تأکید کرد: یکی از برنامه‌های بسیار مهم دیگر ایران احداث بیش از ۷۰۰۰ مگاوات بخش بخار در نیروگاه‌های گازی کشور است که این امر می‌تواند باعث افزایش ۱.۵ برابری راندمان نیروگاه و کاهش قابل ملاحظه انتشار گازهای گلخانه ای شود.

چیت‌چیان با بیان اینکه بخشی از تجهیزات نیروگاه‌های گازی توسط شرکت «آنسالدو» تأمین شده است، اظهار داشت: امیدواریم این شرکت بتواند با ارائه پیشنهادات مناسب در توسعه بخش بخار نیروگاه‌های گازی نیز وارد عمل شود.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه همچنین اجرا و توسعه پروژه‌های حوزه آب و فاضلاب نیز می‌تواند از زمینه‌های همکاری دو کشور باشد، با اشاره به لزوم گشایش یک خط اعتباری میان دو کشور، گفت: در حال حاضر یکی از موانع اصلی برای توسعه همکاری‌ها عدم گشایش یک خط اعتباری در میان دو کشور است که امیدواریم ایتالیا قبل از هر چیز این امر مهم را به نتجه برساند.

«جان لوکا گالتی» وزیر محیط زیست ایتالیا هم در ادامه با اشاره به لزوم اجرای تعهدات توافقنامه پاریس، گفت: توافقنامه پاریس، یک پیمان الزامی بین اکثر کشورهای دنیاست و اجرای تعهدات آن مستلزم توسعه همکاری در بخش‌های زیست محیطی در کشورهای مختلف است.

وی افزود: ایتالیا یکی از کشورهای پیشرو اروپایی در زمینه تولید انرژی‌های تجدیدپذیر است و در ۱۰ سال گذشته قدم‌های بزرگی در این زمینه برداشته شده است.

وی تصریح کرد: بیش از ۱۰ شرکت معتبر ایتالیایی در نمایشگاه بین المللی انرژی‌های تجدیدپذیر تهران شرکت کرده‌اند و این امر بیانگر علاقمندی ایتالیا به بازار انرژی ایران است.

وزیر محیط زیست ایتالیا در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر وزارت توسعه اقتصادی ایتالیا و وزارت امور اقتصاد و دارایی ایران روی یک سند حقوقی مبنی بر نحوه برداشتن موانع پیش رو در خصوص توسعه خطوط اعتباری میان دو کشور کار می‌کنند و امیدواریم در روزهای آتی این امر به نتیجه برسد.

به گزارش مهر، در پایان این نشست دو طرف بر موضوع تدوین یک تفاهم نامه مشترک در مورد نوع و نحوه همکاری ایران و ایتالیا در زمینه انرژی، آب و فاضلاب توافق کردند.