محمدرضا پور ابراهیمی درباره وضعیت اشتغالزایی در دولت یازدهم گفت: دولت تاکنون توفیقی در زمینه اشتغالزایی نداشته است، ما تاکنون خروجی مطلوبی از وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در این سه سال ندیدهایم و اعتقاد دارم عملکرد این وزارتخانه در زمینه اشتغال نامطلوب است.
رئیس کمسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه ارزیابی ما از وزارت کار مثبت نیست گفت : وزارت کار به معنای وزارتی که در موضوع اشتغال بخواهد مستقیماً ورود کند میتواند از طریق زیرمجموعه های اقتصادیاش تأثیر مطلوبی بر وضع اشتغال بگذارد اما ظرفیت سازی در حوزه اشتغال به کل مجموعه هیئت دولت برمیگردد و همانطور که همگان شاهدند در این سه سال دولت در زمینه اشتغال توفیقی نداشته است.
وی قانون کار موجود کشور را از چالشهای بخش اشتغال کشور دانست و افزود: اصلاح این قانون حداقل 1.5 میلیون نفر فرصت شغلی ایجاد میکند. در کشور 3 میلیون واحد صنفی فعال وجود دارد که اگر سختگیریهای قانون کار و قانون تامین اجتماعی نبود در هر واحد حداقل یک نفر مثل زمان قدیم شاگردی میکرد و در آینده خودش کارآفرین میشد.
پور ابراهیمی با اشاره به هدفگذاری رشد 8درصدی در برنامه ششم توسعه گفت: وقتی در اقتصاد به دنبال نرخ رشد 8 درصد هستیم، قطعاً تورم 8.9 درصد قابل حصول نیست یا ما باید نرخ رشد را رها کنیم یا مدیریت تورم را فراموش کنیم و اگر میخواهیم شرایط رکود را از بین ببریم باید نرخ تورم بالاتر از عدد پیشبینی شده داشته باشیم.
وی با بیان اینکه وقتی نرخ تامین مالی هنوز وضع مطلوبی نیافته سیاستهای کنترلی تورم به زیان تولید کنندگان است گفت: نرخ تامین مالی هنوز اغلب با سودهای 20 درصد همراه است و در مقابل تورم رو به کاهش است و این به این معنی است که بنگاههای اقتصادی و تولیدی مجبورند منابع خود را با نرخ بالا دریافت کنند اما محصولات خود را با کمترین حاشیه سود عرضه کنند و من فکر میکنم تداوم این مسیر نمیتواند مثبت باشد، بنابراین شک نداریم موضوع تورم در برنامه ششم به شکل منطقی دیده نشده است.