کافی است نام سامسونگ را در کنار کلیدواژه رسوایی در اینترنت جستوجو کنید تا متوجه تیتر رسواییهای این شرکت در طول یکسال گذشته شوید. یکی از مهمترین محصولات سامسونگ گوشیهای هوشمند این شرکت است و در این بخش رقابت آن با سایر شرکتهای تولیدکننده وسایل الکترونیکی بزرگ دنیا -همچون اپل، هوآوی و اوپو- داغتر از سایر محصولات میشود. طبق گزارش تیم گارتنر، شرکت سامسونگ در سه ماه سوم سال 2016 میلادی با افت فروش 14درصدی مواجه شده است و این رکورد یکی از بیشترین افتهای فروش سامسونگ در چند سال اخیر محسوب میشود. با وجود چنین عملکردی سامسونگ هنوز میتواند امیدوار باشد، چراکه همچنان صدرنشین تولیدکنندگان تلفن همراه محسوب میشود و در سه ماه سوم سال 2016 حدود 71/7میلیون گوشی هوشمند را به فروش رسانده است.
رسوایی یک
شرکت سامسونگ که طبق گزارش مالی سه ماهه سوم سال 2015 موفق شده بود بهترین عملکرد خود را در دو سال گذشته به ثبت برساند، امسال را با خوشبینی فراوان نسبت به محصولات تازه گوشیهای هوشمندش آغاز کرد و برای به دست گرفتن بازار، کار تبلیغات رسانهای خود را مثل همیشه با قدرت پی گرفت. این شرکت برای عقبنماندن از قافله رقابت با شرکت اپل از سال گذشته تاریخ عرضه و فروش اصلیترین پرچمدار سال خود را جلو انداخت و محصول سالش را یک ماه زودتر از آیفون روانه بازار کرد. همهچیز بهمنظور دستیابی به رکوردی تاریخی برای سامسونگ در سال 2016 مهیا به نظر میرسید تا اینکه زمان عرضه تازهترین پرچمدار سال آن، یعنی گلکسی نوت7، رسید. باتریهای این گوشی یکی بعد از دیگری در هنگام شارژ منفجر میشدند و سامسونگ ناچار شد فراخوان جمعآوری این محصول را منتشر کند. برخی چنین فاجعهای را ناشی از تعجیل در کنترل کیفیت این محصول پیش از عرضه آن دانستند و برخی دیگر از یک خرابکاری کارگری صحبت کردند. گزارشها نشان میدهد مشکل باتریهای این گوشی بر اثر اشتباهی در بخش تولید آن اتفاق افتاده و مسئولیت تمام این خرابکاریها برعهده یکی از کارخانههای شخصی سامسونگ است که در بخش تولید عمده قطعات فعال است. بعد از آنکه سامسونگ فراخوان جمعآوری 2/5 میلیون دستگاه گلکسی نوت 7 را داد و نسخه اصلاحشده آن را روانه بازار کرد باز هم انفجار باتری در نسخههای اصلاحشده تکرار شد و این پایان تلخ گل سرسبد سامسونگ در سال 2016 بود. شرکت سامسونگ تصمیم به توقف فعالیت خط تولید این گوشی گرفت.
رسوایی دو
درحالی که سامسونگیها در بهت انفجار محصول ویژه خود در سال 2016 بودند، خبر انفجار درهای نوعی از ماشینهای لباسشویی این شرکت درآمریکا بار دیگر سامسونگ را درصدر تیترهای منفی رسانهها قرار داد. پرتاب درهای این ماشین لباسشویی که در آنها از بالا باز میشد، کمیسیون امنیت محصولات مصرفی آمریکا (CPSC) را بر آن داشت با همکاری سامسونگ اقدام به انتشار فراخوان 2/8میلیون دستگاه از این محصول در آمریکا کند.
رسوایی سه
تیر خلاص رسواییهای سامسونگ در سال 2016 با بازشدن پای مدیران این شرکت به بزرگترین پرونده رسوایی سیاسی در کرهجنوبی زده شد. کره جنوبی این روزها درگیر ماجرای رسوایی رئیسجمهور این کشور، پارک گون-هه است. در این بین رئیس هیاتمدیره شرکت سامسونگ نیز به اتهام پرداخت رشوه به دادگاه فراخوانده شده است. «لی جائی-یونگ»، رئیس هیاتمدیره سامسونگ در توضیحات اخیر خود در جلسه استماع ملی، هرگونه ربط خود را با این پرونده تکذیب و اذعان کرده تنها یک اسب به دختر پارک گون-هه هدیه داده و پای هیچ رشوهای در میان نبوده است. همچنین شرکت سامسونگ در دیگر پرونده خود به تحتفشار قراردادن سازمان خدمات بازنشستگی ملی کره متهم شده است. بخش عمدهای از سهام سامسونگ در اختیار سازمان خدمات بازنشستگی ملی کره قرار دارد و «لی» متهم است که سعی کرده با دادن رشوه سهام این سازمان را بخرد و با سهام خود ادغام کند.