کلید روحانی، در قفل بیکاری شکست!

گروه اقتصادی- گزارش تازه بانک مرکزی، از رسیدن نرخ بیکاری به 12.2 درصد در بهار امسال حکایت دارد. این در شرایطی است که نرخ بیکاری در زمانی که دولت روحانی روی کار آمد، نرخ بیکاری (بهار 1392) 10.6 درصد بود.

به گزارش افکارنیوز، در حالی در این بازه زمانی سه ساله نرخ بیکاری 1.6 درصد افزایش پیدا کرده که حسن روحانی در خردادماه سال 1392، نخستین گام دولت تدبیر و امید را کاهش در کاهش نرخ بیکاری اعلام کرده و گفته بود کشور ایران استعداد فراوانی برای اشتغال و رونق در همه زمینه‌ها دارد.

از سوی دیگر، چندی پیش معاون پارلمانی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داده بود که دولت تدبیر و امید هر سال 670 هزار شغل جدید در کشور ایجاد کرده است که به نظر می‌رسد این آمار، با افزایش نرخ بیکاری در طول این سال‌ها تناقض داشته باشد.

این در شرایطی است که دولت یازدهم، سیاست تک‌نرخی کردن نرخ بیکاری را هدف‌گذاری کرده و به گفته عیسی منصوری، معاون توسعه اشتغال و کارآفرینی وزارت کار، «در راستای دستور رییس‌جمهور برای تک‌رقمی شدن نرخ بیکاری، متعهد هستیم که با استفاده از بسته اشتغال‌زایی «حرکت» تا پایان دولت یازدهم به این نرخ دست یابیم.»

با این وجود، کارشناسان معتقدند تا زمانی که چرخ‌های صنعت کشور به حرکت در نیاید و سایه رکود شدید از سر تولید کنار نرود، خبری از اشتغال‌زایی پایدار هم نخواهد بود و درخواست‌های شغلی صدها هزار جوان تحصیل‌کرده نیز به در بسته خواهد خورد. بنابراین در یک دوره کوتاه در آینده نزدیک باید منتظر سونامی بزرگی از بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی کشور باشیم.

گزارش تازه مرکز پژوهش‌های مجلس نشان می‌دهد که در صورت تداوم شرایط موجود، نرخ بیکاری در سال 1400 نزدیک 15 درصد خواهد بود.

بر این اساس، وضعیت بازار کار کشور به روشنی نشان می‌دهد که سیاست‌گذاری‌های بازار کار ایران تاکنون توفیق لازم را نداشته است. این در حالی است که کار، تنها دارایی افراد فقیر به شمار می‌رود. بنابراین وخیم‌تر شدن وضعیت بازار کار می‌تواند به افزایش شکاف طبقاتی، گسترش فقر و به تبع آن، افزایش مشکلات و معضلات اجتماعی بیانجامد.


مریم فکری